Huawei P9 Plus

8

Huawei P9 Plus: grote broer van de P9

De nieuwe P9-serie van Huawei bestaat niet alleen uit de Huawei P9, maar ook uit de Huawei P9 Plus. Dit nieuwe toptoestel van de Chinese fabrikant volgt de Huawei P8 Max op en beschikt onder meer over een dubbele 12 megapixel-camera aan de achterzijde, die in samenwerking met cameraproducent  Leica is ontwikkeld. Verder is het toestel standaard voorzien van 64GB aan opslaggeheugen en 4GB aan werkgeheugen.

Uniek is het drukgevoelige 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Je kunt hierdoor meerdere acties uitvoeren door zachter of harder op het scherm te drukken. Huawei introduceerde deze techniek voor het eerst bij de Huawei Mate S.

→ Lees ook over de opvolger van dit toestel, de Huawei P10 Plus

Lees verder na de advertentie.

huawei p9 previewHuawei P9 Plus in vogelvlucht

De Huawei P9 Plus beschikt over goede specificaties en een uniek scherm. Wel heeft het toestel een hoge adviesprijs  van 749 euro. We hebben de belangrijkste features hieronder op een rijtje gezet.

  • Drukgevoelig 5,5 inch-display (1920 bij 1080 pixels)
  • 3400 mAh-accu  met snellaadtechniek
  • Kirin 955-chipset met 4GB aan RAM
  • Dubbele 12 megapixel-camera’s aan achterkant

Meer over de Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus officieel

De nieuwe smartphone van Huawei is voorzien van een krachtige Kirin 955-chipset en 4GB aan werkgeheugen. Dat is 1GB meer dan de reguliere P9. Ook beschikt de smartphone over een grotere accu: 3400 mAh in plaats van 3000 mAh. De 64GB aan opslaggeheugen kan worden uitgebreid tot 128GB middels  een micro-sd-kaartje.

De P9 Plus draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow) met de nieuwste EMUI-skin 4.1 van Huawei. Het ontwerp van de nieuwe skin is minder druk dan zijn voorganger en voelt een stuk prettiger aan. EMUI zal echter voor weinig gebruikers iets toevoegen, aangezien de skin veel overbodige features bevat en geen app-drawer heeft. Applicaties worden daarentegen op het homescreen geplaatst. Het toestel is verder voorzien van nfc (voor draadloze betalingen)  en aan de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner. Laatstgenoemde kun je gebruiken om de P9 Plus te beveiligen en ontgrendelen.

Dubbele 12 megapixel-camera van Leica

huawei p9 preview

Voor het camerawerk heeft Huawei de hulp ingeroepen van Leica, een gerenommeerde Duitse cameraproducent. Net als de reguliere P9 beschikt de P9 Plus over twee 12 megapixel-camera’s aan de achterkant. De twee camera’s verschillen echter qua sensor; de één beschikt over een RGB-sensor en de ander maakt gebruik van een monochrome-sensor. Omdat de RGB-sensor licht filtert om kleuren te identificeren, verslechtert de kwaliteit van de foto’s. Door de monochrome camerasensor blijven de foto’s echter gedetailleerd, omdat deze in zwart-wit schiet en kleuren niet weg hoeft te filteren.

De dubbele camera vangt daarnaast meer licht op dan een reguliere smartphonecamera, waardoor je ook heldere foto’s schiet bij weinig licht. Ook is het mogelijk om het diafragma aan te passen voor, tijdens en na het schieten van een foto. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen waarop scherp gesteld moet worden én in welke mate de rest van het kiekje scherp moet worden gesteld. Zo kun je ervoor kiezen om je op één object te focussen en de rest te laten vervagen, wat voor een mooi scherptediepte-effect zorgt. Ook kun je door het drukgevoelige scherm inzoomen op een bepaald aspect van een foto. Hoeveel er ingezoomd wordt, is afhankelijk van hoe hard je op het scherm drukt.

Aan de voorkant bevindt zich een prima 8 megapixel-camera die enkele toffe features met zich meebrengt. Zo is er een  glimlach-detector aanwezig en ‘Perfect Selfie’, een feature waardoor je gezicht er net iets mooier  uitziet.  Tot slot beschikt de Huawei P9 over een usb-c-aansluiting, wat ervoor zorgt dat het toestel veel sneller oplaadt en een betere doorstroming van data ondersteunt.

Huawei P9 Plus deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P9 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu