Huawei Watch 3 Classic

Huawei Watch 3 Classic

1/6

Pluspunten

  • Batterijduur van zo'n twee weken
  • Prachtig amoled-scherm met hoge resolutie
  • Veel sensoren aan boord voor allerlei inzichten

Minpunten

  • Harmony OS biedt nog weinig applicaties
  • Adviesprijs is aan de hoge kant

Huawei Watch 3 Classic

De Huawei Watch 3 Classic is een complete smartwatch van de bekende Chinese fabrikant. Het horloge werd gepresenteerd in 2021, heeft een lange accuduur en draait op Huawei’s Harmony OS. Je leest hier wat je allemaal kunt verwachten van de Watch 3 Classic.

Lees verder na de advertentie.

Alles wat je van een smartwatch verwacht

De Watch 3 Classic biedt alle functies waar je bij een smartwatch op hoopt. Notificaties van je smartphone komen bijvoorbeeld direct binnen op het ronde scherm. Ook kun je telefoontjes plegen via het horloge. Regent het buiten? Geen probleem, de Watch 3 Classic is waterdicht. Het meegeleverde leren bandje kun je echter wel beter droog houden.

De Huawei Watch 3 Classic helpt je daarnaast gezond te blijven. Hij meet bijvoorbeeld je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed. Op die manier breng je je eigen gezondheid voortaan beter in kaart. 

De Watch 3 Classic is beschikbaar in slechts één formaat: 46 millimeter. Hierdoor is hij minder geschikt voor smalle polsen. De Watch 3 Classic komt met een bruin-leren bandje en een kast van glanzend roestvrij staal. Je kunt later natuurlijk altijd nog andere bandjes bestellen.

Huawei Watch 3-family
Huawei Watch 3-familie

Accu waar je u tegen zegt

De Watch 3 Classic heeft een batterij die tot wel twee weken meegaat aldus Huawei. Dat is een stuk langer dan veel andere smartwatches, die iedere twee dagen aan de oplader moeten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je hem ’s avonds niet aan het stopcontact gelegd hebt.

Je bestuurt de Watch 3 Classic doorgaans via het aanraakscherm. Zitten je vingers in de weg op het kleine scherm? Aan de zijkant vind je een kroontje, dat ook op veel klassieke horloges aanwezig is. Ook zagen we een soortgelijke kroon eerder al op de Apple Watch. Met deze kroon scroll je gemakkelijk door de verschillende menu’s.

Voorzien van het eigen Harmony OS

Voorgaande smartwatches van Huawei draaiden op Lite OS. De Watch 3-serie draait echter op het gloednieuwe Harmony OS; Huawei’s antwoord op onder andere Wear OS van Google. Het besturingssysteem is ook te gebruiken op andere type producten van de fabrikant waaronder smartphones of tablets.

Er zijn echter nog weinig apps beschikbaar voor Harmony OS, maar de fabrikant is flink bezig om dit snel uit te (laten) breiden. De populairste apps zoals Instagram zijn wel al gewoon te downloaden, maar bank-apps zijn dat weer niet. De Watch 3 Classic werkt met Harmony OS-apps van derden. Ook kun je smart home-apparaten vanaf je pols bedienen, mits deze werken met Harmony OS. 

Huawei Watch 3-family
Huawei Watch 3-familie

Dankzij Harmony OS heeft de Watch 3 Classic een nieuwe interface, die alle apps nu in een rooster toont. Ook zijn alle icoontjes veranderd en zijn er nieuwe wijzerplaten om uit te kiezen. De Huawei Watch 3-serie beschikt ook over de mogelijkheid om een eSIM te gebruiken. Daardoor kun je bellen zonder een smartphone in de buurt te hebben. Wel is het zo dat die functie nog niet werkt in Nederland.

Prijs en release Huawei Watch 3 Classic

De Watch Classic 3 heeft een adviesprijs van 399 euro.
Bestel de Huawei Watch 3 Classic bij Bol.com
Bestel de Huawei Watch 3 Classic bij Coolblue
Bestel de Huawei Watch Classic 3 bij Belsimpel

Dit is niet de enige smartwatch van Huawei. Benieuwd wat het bedrijf nog meer te bieden heeft? Bekijk dan de Huawei Watch 3 Active, de Huawei Watch 3 Pro Classic, de Huawei Watch 3 Elite en de Huawei Watch 3 Pro Elite eens. Meer weten over wearables in het algemeen? Bekijk dan onze uitgebreide pagina met meer info.

Huawei Watch 3 Classic

Huawei Watch 3 Classic prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Watch 3 Classic prijzen. Bekijk alle Huawei producten.

Alle Huawei producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's