Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro

1/5

Pluspunten

  • Relatief lange accuduur voor een smartwatch
  • Bediening is intuïtief
  • OLED-scherm zorgt voor fijn beeld
  • Smartwatch is waterdicht

Minpunten

  • App-aanbod is niet uitgebreid
  • Werkt alleen optimaal met Huawei-toestel

Huawei presenteerde in september 2020 de Watch GT 2 Pro. Daarmee is het de meest recente smartwatch van het bedrijf. De adviesprijs bedroeg 299 euro, maar inmiddels is deze Pro voor flink veel minder op de kop te tikken. Dat en meer over dit slimme horloge check je hier.

Op zoek naar het beste van het beste uit de stal van Huawei qua wearable? Dan is de Watch GT 2 Pro hét model voor jou. Pro staat niet alleen voor fijne prestaties, maar ook een zeer chique afgewerkte behuizing. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van titanium en keramiek, waardoor het horloge er niet alleen mooi uitziet, maar ook sterk en robuust is.

Lees verder na de advertentie.

Eigen besturingssysteem biedt voor- en nadelen

Huawei Watch GT 2 Pro

Net als de Huawei Watch GT 2 (november 2019) en Watch GT 2e (april 2020) is er een eigen processor aan boord, net zoals een eigen OS, oftewel besturingssysteem. In samenwerking met een Huawei-smartphone is dat natuurlijk de ideale combinatie. 

Ben je wel gecharmeerd van de GT 2 Pro, maar heb je een andere telefoon? Dat is geen probleem, want vanaf Android 4.4 of iOS 9.0 is ‘ie ook gewoon te koppelen. Wel kan het zo zijn dat niet alle functies volledig werken met een ander toestel.

Verwacht trouwens geen winkel om apps te downloaden, want die is niet aanwezig. Wil je dat wel, dan kun je beter kijken naar een horloge dat draait op Wear OS of een smartwatch van Samsung met Tizen. Alle basis-apps zijn natuurlijk aanwezig en ook kun je via de bijbehorende applicatie allerlei digitale wijzerplaten downloaden. Via die app, Huawei Health, kun je ook allerlei extra inzichten zien.

Meer dan 100 workout-modi

De fabrikant richt zich met de horloge niet alleen op personen die een elegante smartwatch zoeken. Het is namelijk mogelijk om meer dan 100 sporten te beoefenen, waarvan alles wordt vastgelegd door het horloge. Golfen, surfen, roeien, tennis, snowboarden of hardlopen, de Watch GT 2 Pro draait z’n hand er niet voor om en legt alles precies vast of geeft je inzichtelijke details tijdens het sporten zelf.

Ook het meten van het zuurstofniveau van het bloed is mogelijk net zoals het vastleggen van routes dankzij gps. Daarnaast bevat het horloge allerlei fijne sensoren, zoals een barometer om de luchtdruk te meten en een kompas om de juiste richting te bepalen.

Rond scherm van 1,39 inch

Bedienen doe je net als bij de andere modellen van de fabrikant grotendeels via het touchscreen. Dat is 1,39 inch groot en bevat een amoled-paneel. Daardoor spatten kleuren ervan af en dankzij de relatief hoge resolutie van 454 bij 454 pixels is alles fijn en duidelijk in beeld.

Huawei Watch GT 2 Pro

Dankzij veegbewegingen navigeer je zo door de menu’s, start je apps of verwijder je een binnengekomen notificatie. Aan de rechterkant van de horlogekast zijn nog twee fysieke knoppen te vinden. Met de bovenste open je het app-overzicht of ga je snel terug naar het thuisscherm. De onderste knop laat je een sportactiviteit starten.

Huawei Watch GT 2 Pro prijzen

Huawei heeft trouwens nog meer smartwatches in het assortiment. Is de Watch GT 2 Pro net niet helemaal de perfect fit? Kijk dan eens naar de Huawei Watch GT 2e of normale Huawei Watch GT 2. Ook hebben we een volledige wearable-pagina online staan, waar je allerlei info vindt over fitnesstrackers, smartwatches en meer.

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Watch GT 2 Pro prijzen. Bekijk alle Huawei producten.

Alle Huawei producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's