Huawei Watch Classic

7,5

Huawei Watch: smartwatch werkt met Android Wear en iOS

De Huawei Watch is de eerste smartwatch van de Chinese fabrikant Huawei en werd begin september 2015 aangekondigd. Het slimme horloge heeft een metalen behuizing en 1,4 inch-scherm. Het display heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 286 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

De Huawei Watch kan via bluetooth of wifi gekoppeld worden met een smartphone. De smartwatch draait standaard op Android Wear, maar is door de toegevoegde iOS-ondersteuning ook compitabel met iPhones. Verder vinden we onder de motorkap  een Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Ook is er een 300 mAh-accu aanwezig.

De Huawei Watch in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Watch heeft een fraai uiterlijk, werkt met zowel Android-smartphones als iPhones en beschikt over vlotte hardware. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartwatch op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een fraaie behuizing
  • Snapdragon 400-processor met 512MB werkgeheugen
  • Werkt met Android-smartphones én iPhones
  • 1,4 inch-scherm met 400 bij 400 pixels

Meer over de Huawei Watch

Een belangrijke eigenschap van de Huawei Watch is het feit dat de smartwatch ook overweg kan met iPhones. Dat kan door de iOS-ondersteuning van Android Wear, die recentelijk werd toegevoegd. Hierbij geldt wel dat je over een iPhone 5, 5C, 6 of 6 Plus met  iOS 8.2 of hoger dient te beschikken. De oudere iPhone 4 en 4S worden helaas niet  ondersteund.

huawei watch 2

Verder wijkt de Huawei Watch qua functionaliteit weinig af  van andere Android Wear-apparaten. Zo kun je de smartwatch bijvoorbeeld gebruiken om notificaties en andere meldingen te checken. De Watch beschikt standaard over een gyroscoop en accelerometer, maar heeft ook een hartslagmeter. Die bevindt zich aan de achterkant en wordt gebruikt om je hartslag te meten met de Google Fit-app.

Huawei Watch Classic specs

Display

Vorm scherm rond

Processor en geheugen

Opslagcapaciteit 2064 GB

Connectiviteit

Mobiel internet
Nee
WiFi aanwezig
Ja

Accu

Capaciteit 300 mAh
Type Lithium-Ion

Extra's

Spatwaterdicht
Ja
Waterdicht
Ja
Stofdicht
Ja

Productkenmerken

Fabrieksgarantie 1 jaar
Aangekondigd 2 maart 2015
Releasedatum 2 maart 2015

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Watch Classic

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu