Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Watch Classic

Scherm
1.4 inch
Resolutie
400x400

Huawei Watch: smartwatch werkt met Android Wear en iOS

De Huawei Watch is de eerste smartwatch van de Chinese fabrikant Huawei en werd begin september 2015 aangekondigd. Het slimme horloge heeft een metalen behuizing en 1,4 inch-scherm. Het display heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 286 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

De Huawei Watch kan via bluetooth of wifi gekoppeld worden met een smartphone. De smartwatch draait standaard op Android Wear, maar is door de toegevoegde iOS-ondersteuning ook compitabel met iPhones. Verder vinden we onder de motorkap  een Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Ook is er een 300 mAh-accu aanwezig.

De Huawei Watch in vogelvlucht

De Huawei Watch heeft een fraai uiterlijk, werkt met zowel Android-smartphones als iPhones en beschikt over vlotte hardware. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartwatch op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een fraaie behuizing
  • Snapdragon 400-processor met 512MB werkgeheugen
  • Werkt met Android-smartphones én iPhones
  • 1,4 inch-scherm met 400 bij 400 pixels

Meer over de Huawei Watch

Een belangrijke eigenschap van de Huawei Watch is het feit dat de smartwatch ook overweg kan met iPhones. Dat kan door de iOS-ondersteuning van Android Wear, die recentelijk werd toegevoegd. Hierbij geldt wel dat je over een iPhone 5, 5C, 6 of 6 Plus met  iOS 8.2 of hoger dient te beschikken. De oudere iPhone 4 en 4S worden helaas niet  ondersteund.

huawei watch 2

Verder wijkt de Huawei Watch qua functionaliteit weinig af  van andere Android Wear-apparaten. Zo kun je de smartwatch bijvoorbeeld gebruiken om notificaties en andere meldingen te checken. De Watch beschikt standaard over een gyroscoop en accelerometer, maar heeft ook een hartslagmeter. Die bevindt zich aan de achterkant en wordt gebruikt om je hartslag te meten met de Google Fit-app.

Pluspunten Watch Classic

  • Fraai metalen design
  • Werkt met Android én iOS
  • Mooi scherm met prima resolutie

Minpunten Watch Classic

  • Relatief duur
  • Android Wear mist nog handige functies
  • Dikke behuizing

Huawei Watch Classic video

Laatste berichten

Android Wear 2.0 rolt eindelijk uit naar Huawei Watch

Android Wear 2.0 rolt eindelijk uit naar Huawei Watch

Nieuws De Android Wear 2.0-update rolt eindelijk uit voor de Huawei Watch. Dit betekent een stapel nieuwe mogelijkheden voor bezitters van deze smartwatch.
Huawei Watch krijgt deze maand nog Android Wear 2.0

Huawei Watch krijgt deze maand nog Android Wear 2.0

Nieuws Volgens de Duitse tak van Huawei krijgt de Huawei Watch binnenkort een grote update. Voor het einde van maart krijgt de smartwatch Android Wear 2.0 via een over-the-air-update.
Huawei onthult Watch 2 en P10 eind deze maand – update

Huawei onthult Watch 2 en P10 eind deze maand – update

Nieuws Op het Mobile World Congress presenteert Huawei zijn volgende smartwatch, zo heeft een topman laten weten. De Huawei Watch 2 aankondiging betekent dat de P10 waarschijnlijk pas later komt.
‘Huawei Watch 2 onthulling in februari, voorzien van 4G-ondersteuning’

‘Huawei Watch 2 onthulling in februari, voorzien van 4G-ondersteuning’

Nieuws De Huawei Watch krijgt mogelijk volgende maand een opvolger. Huawei's nieuwe wearable wordt één van de eerste apparaten met Android Wear 2.0.
Huawei Watch Review: de mooiste smartwatch is ook erg prijzig

Huawei Watch Review: de mooiste smartwatch is ook erg prijzig

7,5
Reviews Langzaamaan veranderen smartwatches van saaie vierkante apparaten in fraaie slimme horloges die wél de moeite waard zijn. De Huawei Watch is de mooiste smartwatch die je op dit moment kunt kopen, maar daar is ook de prijs naar.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app