Huawei Y5 II

Goedkoop Huawei-toestel met 4G

De Huawei Y5 II is de opvolger van de populaire Huawei Y5, die in 2015 werd uitgebracht. Het toestel is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, maar heeft dezelfde lage adviesprijs. Ook beschikt het toestel over een quadcore-processor, dualsim- en 4G-ondersteuning.

De specificaties van de Huawei Y5 II zijn redelijk. Onder de motorkap bevindt zich een quadcore-processor van MediaTek, 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte. Het scherm is met 5 inch vrij groot, waarbij een resolutie 1280 van 720 voor scherpe beelden zorgt.

De Huawei Y5 II in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei Y5 II is vooral interessant door zijn lage adviesprijs. Voor iets meer dan 100 euro haal je het toestel al in huis. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de smartphone op een rijtje.

  • Wordt aangedreven door quadcore-processor van MediaTek
  • Android 5.1 (Lollipop) met EMUI-skin van Huawei
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • 2200 mAh-accu gaat ongeveer een dag mee

Meer over de Huawei Y5 II

huawei y5 ii pd

De Huawei Y5 II draait op Android 5.1 (Lollipop), een al verouderde versie van Googles mobiele besturingssysteem. Het is – gezien de middelmatige hardware – niet aannemelijk dat het toestel wordt bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow). Lollipop bevat echter de belangrijkste functies en zal voor de meeste gebruikers prima voldoen.

Foto’s maakt de Huawei Y5 II met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Van de camera’s moet je geen wonderen verwachten, maar voor snelle kiekjes en foto’s in fel daglicht voldoen ze prima. Opvallend is dat de frontcamera ook wordt bijgestaan door een led-flitser, zodat je selfies ook in het donker genoeg licht hebben.

De 2200 mAh-accu is niet enorm groot, maar gaat op een volle lading ongeveer een hele dag mee. Huawei voorziet zijn software vaak van een energiebesparende modus, wat handig is als je nog maar een beperkt accupercentage hebt, maar niet in de buurt van een stopcontact bent.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Y5 II

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu