Huawei Y5p

1/6

Dit moet je weten over Huawei Y5P

De Huawei Y5p is een spotgoedkope Android 10-smartphone met een compact scherm en instapspecificaties. Het toestel is een kleinere en goedkopere variant van de Huawei Y6P. Op deze pagina lees je de belangrijkste kenmerken van de smartphone.

De smartphone in vogelvlucht

De Y5p biedt geen indrukwekkende hardware, maar daar is de prijs natuurlijk ook naar. Ben je benieuwd wat je krijgt voor minder dan honderd euro? Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de smartphone:

Lees verder na de advertentie.

  • 5,45 inch-scherm met resolutie van 1440 bij 720 pixels
  • 8 megapixel-camera achterop
  • MediaTek-chip met 2GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Accucapaciteit van 3000 mAh

Meer over de Huawei Y5p

De Huawei Y5p is met zijn 5,45-inch scherm een compacte en lichte smartphone en daarom prima met één hand te bedienen. Het toestel display oogt scherp genoeg door de hd-resolutie. De smartphone draait op een eenvoudige processor met 2GB werkgeheugen en is daarom geen snelheidsmonster. Het opslaggeheugen is met 32GB wel groot genoeg om wat apps, foto’s en filmpjes te installeren.

Op de achterkant zit een simpele 8 megapixel-camera en voorop is een 5 megapixel-selfiecamera geplaatst. De 3000 mAh-accu zal het een lange dag volhouden. Je laadt de accu op via de micro-usb-stekker. Opladen duurt een paar uur en dat is lang. De telefoon is geschikt voor 4G-internet.

Huawei Y5p

Android 10

Een pluspunt van de smartphone is dat hij op Android 10 draait, de softwareversie van eind 2019. Sommige concurrerende budgettoestellen draaien nog op Android 9.0 (Pie) uit 2018 en krijgen geen Android 10-update. De Huawei Y5P is dus meer bij de tijd, maar ontvangt vermoedelijk geen update naar Android 11.

Huawei legt zijn EMUI 10.1-schil over Android 10 heen. Deze schil past de software flink aan. Belangrijk om te weten is dat de Huawei Y5P geen Google-certificering heeft en dus zonder Google-apps komt. Je kan standaard geen gebruik maken van apps als Gmail, Google Maps of YouTube. Deze kun je echter wel installeren of anders is ook een webversie te gebruiken. Andere apps werken bovendien minder goed omdat de benodigde Google Mobile Services ontbreken.

Huawei Y5P prijs en release

Je kan de Huawei Y5P los kopen voor minder dan honderd euro. Het is ook mogelijk om de Huawei Y5P met abonnement aan te schaffen. De smartphone verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en groen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Y5p

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu