De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Y6 (2018)

7

Dit moet je weten over de Huawei Y6 (2018)

De Huawei Y6 (2018) is een budgetsmartphone met een lekker groot scherm. Je haalt deze Android-telefoon voor een habbekrats in huis, maar bent dan wel voorzien van alles wat je van een smartphone zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een 5,7 inch-scherm, grote accu en genoeg opslagruimte voor al je muziek en foto’s.

Bovendien ondersteunt de Y6 (2018) dualsim, waarmee je altijd bereikbaar bent op twee nummers tegelijk. Heb je liever iets betere camera’s en een vingerafdrukscanner, dan kun je ook de Huawei Y7 (2018) overwegen.

Lees verder na de advertentie.

Groot scherm, kleine prijs

Nog niet zo heel lang geleden waren budgetsmartphones voorzien van piepkleine schermen, omdat de fabrikanten daar flink op bespaarden. Inmiddels is dat wel anders. De Huawei Y6 (2018) heeft een flink 5,7 inch-scherm. Dat heeft bovendien een beeldverhouding van 18 bij 9, waardoor het wat langer is dan het scherm op de vorige Huawei Y6. Zo profiteer je maximaal van het scherm, en is er ruimte genoeg om twee apps tegelijk in beeld te brengen.

Het scherm heeft een hd-resolutie van 1440 bij 720 pixels. Dat is relatief scherp, zeker in deze prijsklasse. Je hebt dus geen last van korrelig beeld, maar kunt haarscherp genieten van Netflix, YouTube of games op je grote scherm.

Vlotte hardware en up-to-date software

De Snapdragon 425-chip die in de Huawei Y6 zit is niet de krachtigste, maar is wel lekker efficiënt. Je bent verzekerd van genoeg rekenkracht om de meeste dagelijkse taken goed uit te voeren. WhatsApp, Facebook, Google Maps en andere populaire apps zullen soepel lopen. Er is 16GB opslagruimte aanwezig: genoeg om apps, foto’s en muziek op kwijt te kunnen. Heb je meer nodig, dan kan de opslagruimte uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 256GB.

Groot pluspunt is dat Y6 op Android 8.0 (Oreo) loopt, en dus beschikt over een versie van Android die geoptimaliseerd is voor minder krachtige hardware. Ook heeft Huawei toegezegd al zijn budgetsmartphones minstens één keer per kwartaal van een beveiligingsupdate te voorzien. Daarmee heeft het bedrijf een streepje voor op sommige concurrenten. Zo vind je in dezelfde prijsklasse ook smartphones als de Motorola Moto E5 en Sony Xperia L2, waarmee je niet verzekerd bent van regelmatige updates.

Leuke extra is dat de Huawei Y6 over dualsim-ondersteuning beschikt. Dat betekent dat je twee simkaarten tegelijk in het toestel kunt plaatsen. Handig als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor werk en privé, of als je vlakbij de grens woont. Zo ben je altijd bereikbaar op beide nummers en abonnementen.

Conclusie Huawei Y6 (2018) review

Voor de 149 euro die Huawei voor de Y6 (2018) vraagt, haal je best een prima smartphone in huis. De hardware is redelijk vlot, het scherm lekker groot en de accuduur prima. Minpunten zijn de matige camera, zware software en beperkte hoeveelheid opslag. Het grootste probleem van de Y6 (2018) is dat je voor slechts een paar tientjes meer een Android-telefoon koopt die op alle fronten (veel) beter is. Daarom kunnen we de Y6 moeilijk aanraden, tenzij je voor het eerst aan een smartphone begint, of echt niet meer dan 150 euro te besteden hebt.

→ Lees verder in de volledige Huawei Y6 (2018) review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Y6 (2018)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu