Huawei Y6 II Compact

1/1

Huawei Y6 II Compact: goedkoop en groots

Hoewel de naam van de Huawei Y6 II Compact suggereert dat je met een handzaam toestel te maken hebt, is dat niet helemaal waar. In werkelijkheid is het toestel namelijk uitgerust met een relatief groots 5 inch-scherm. Dat maakt het een ideaal toestel voor films en games, maar wat minder ideaal voor je broekzak.

Wat echter wel klein is gebleven: de adviesprijs. Voor net iets meer dan 100 euro haal je deze smartphone al in huis. Bij Huawei hebben ze namelijk wel verstand van goedkope smartphones. Het Chinese bedrijf levert niet alleen toptoestellen als de Huawei P10 af, maar weet met toestellen als de Y6 II en de P9 Lite ook veel functionaliteit voor weinig geld te bieden.

De Huawei Y6 II Compact in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Op zoek naar een smartphone met weinig fratsen? Dan zit je goed met dit toestel, zoals je kunt zien aan onderstaande Huawei Y6 II Compact specificaties. Alles wat je van een smartphone zou verwachten is aanwezig, maar geen overbodige extra features.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop met Huawei EmotionUI-interface
  • 1,2 GHz-processor met vier cores en 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microsd-geheugenkaart

Meer over de Huawei Y6 II Compact

Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn, zo laat Huawei al jaren zien. De Y6 II Compact is daar een uitstekend voorbeeld van. Voor een relatief lage adviesprijs haal je toch een toestel in huis met een groter scherm en meer opslagruimte dan de meeste smartphones in deze prijsklasse. Zo geniet je altijd en overal van groot beeld én genoeg ruimte om alles op te slaan.

Helaas loopt deze telefoon wel op Android 5.1 Lollipop, een relatief oude versie van het Android-besturingssysteem. Populaire apps als WhatsApp en Facebook werken ook prima op oudere software, maar je bent helaas niet voorzien van de allernieuwste functies van Google. Zoek je echter een degelijk toestel met goede prijs-kwaliteitsverhouding, dan zit je met de Y6 II Compact prima.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Y6 II Compact

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu