Huawei Y7 (2018)

Huawei Y7 (2018)

1/6

Pluspunten

  • Groot scherm met full hd-resolutie
  • Dualsim ondersteuning
  • 13 megapixel-camera schiet mooie foto's

Minpunten

  • Slechts 16GB opslagruimte ingebouwd
  • Software-ondersteuning niet super

Prijzen vergelijken

Los nieuw v.a.

€ 174,29

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 147,99

Refurbished

Dit moet je weten over de Huawei Y7 (2018)

De Huawei Y7 (2018) is van alle luxe voorzien, maar verkrijgbaar voor een lekker lage prijs. Deze goedkope smartphone heeft een groot 6 inch-scherm, een 13 megapixel-camera en een ruime 16GB opslagruimte. Bovendien is dualsim-ondersteuning aanwezig, waarmee je altijd bereikbaar bent op twee simkaarten tegelijk. Ga je liever voor een iets kleinere, goedkopere variant, dan kun je ook de Huawei Y6 (2018) overwegen.

Lees verder na de advertentie.

Veel beeld, weinig behuizing

Een groot scherm hoeft niet direct een lompe smartphone te betekenen, zo laat de Huawei Y7 zien. Deze smartphone heeft namelijk een flink 6 inch-scherm, met een full hd-resolutie. Daardoor ben je verzekerd van groot en scherp beeld.

Het scherm heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, iets langgerekter dan bij veel andere smartphones. Huawei noemt het een FullView-scherm. Dat betekent dat het bijna de hele voorkant vult. Slechts boven en onder het beeld zitten kleine zwarte balken. Het toestel heeft een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld brengt. Handig als je bijvoorbeeld iets in je browser wil opzoeken tijdens een WhatsApp-gesprek, of als je een video kijkt terwijl Google Maps openstaat.

Android Oreo en vlotte hardware

Hoewel de Huawei Y7 (2018) voordelig is geprijsd, is de hardware goed in orde. Een krachtige Qualcomm-chipset wordt aangevuld met een ruime 3GB aan werkgeheugen. Dat is genoeg om de meeste populaire apps soepel te laten lopen. Gebruik je je smartphone vooral voor WhatsApp, Google Maps en andere veelgebruikte apps dan krijg je waarschijnlijk nooit met gehaper en gestotter te maken. De Y7 heeft bovendien 32GB opslagruimte, waar je veel apps, foto’s en muziek op kwijt kunt.

Huawei Y7 (2018) officieel

De Huawei Y7 (2018) loopt op Android 8.0 (Oreo), waarmee je toegang hebt tot meer dan een miljoen apps in de Play Store. Huawei heeft er zijn eigen sausje overheen gedaan, in de vorm van de EmotionUI-interface. Die biedt tevens enkele nieuwe features, bijvoorbeeld in de camera. Huawei belooft tevens elk kwartaal een beveiligingsupdate, zodat je beschermd bent tegen kwetsbaarheden in Android.

Leuke extra is dat de Huawei Y6 over dualsim-ondersteuning beschikt. Dat betekent dat je twee simkaarten tegelijk in het toestel kunt plaatsen. Handig als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor werk en privé, of als je vlakbij de grens woont. Zo ben je altijd bereikbaar op beide nummers en abonnementen.

Huawei Y7 (2018)

Huawei Y7 (2018) prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 174,29

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 147,99

Refurbished

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's