Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Y7 (2019)

Dit moet je weten over Huawei Y7 (2019)

De Huawei Y7 (2019) is een scherp geprijsde Android-smartphone met een dubbele camera en een grote accu. Het toestel heeft een voorkantvullend scherm met een notch.

De Huawei Y7 (2019) in het kort

Met de Y7 (2019) haal je een budgetsmartphone in huis en dat zie je terug in de hardware. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de smartphone:

  • 6,3 inch-scherm met resolutie van 1528 bij 720 pixels
  • 13+2 megapixel-camera achterop
  • Snapdragon 450-chipset met 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Accucapaciteit: 4000 mAh

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de smartphone

Hoewel de Y7 (2019) een goedkopere smartphone is, heeft hij toch een modern ogend scherm dat bijna de hele voorkant in beslag neemt. Bovenin zit een notch voor de frontcamera. Het display is aan de grote kant en oogt door de hd-resolutie scherp genoeg.

Opvallend is de forse accu, die een capaciteit heeft van 4000 mAh. In combinatie met het energiezuinige hd-scherm moet de batterij anderhalf tot twee dagen meegaan voor je een oplader moet zoeken.

Huawei heeft de Y7 (2019) uitgerust met een dubbele camera op de achterkant. Die maakt bokeh-foto’s, waarbij de achtergrond vaag wordt zodat de persoon of het object op de voorgrond beter tot zijn recht komt. Deze camerafeature vind je op veel smartphones, al zijn die over het algemeen iets duurder dan de Y7.

Verouderde software

De Huawei Y7 (2019) draaide bij zijn release op het verouderde Android 8.1 (Oreo). Dat is opvallend, want andere goedkopere Huawei-smartphones kwamen wél uit met het nieuwere Android 9.0 (Pie). Het is niet duidelijk of de Y7 nog wordt bijgewerkt naar een nieuwe Android-versie. Ook is het onbekend hoe vaak en hoelang Huawei de smartphone gaat ondersteunen met beveiligingsupdates.

Wil je een toestel met nieuwere software en een duidelijker updatebeleid? Kies dan voor een iets duurdere Huawei-smartphone of een model met Android One-software.

Laatste berichten

Huawei introduceert goedkope Y7 (2019): budgetsmartphone met notch

Huawei introduceert goedkope Y7 (2019): budgetsmartphone met notch

Nieuws De Huawei Y7 (2019) is vanaf vandaag plots in Nederland verkrijgbaar. Deze budgetsmartphone is eigenlijk nog niet aangekondigd door de Chinese fabrikant, maar is wel al direct verkrijgbaar.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app