Kazam Tornado 348: de dunste smartphone ter wereld

De Kazam Tornado 348 is een smartphone van  Kazam, dat in 2013 werd opgericht door een aantal oud-medewerkers van HTC. De Tornado 348 is met een dikte van 5 millimeter extreem dun, en tevens de dunste smartphone ter wereld. De smartphone is voorzien van een fraai design, maar is ook onder de motorkap prima voorzien. Zo wordt de Tornado 348 aangestuurd door een 1,7GHz octacore-processor van MediaTek met 1GB aan werkgeheugen. Ook is er 16GB aan opslagruimte aanwezig.

Daarnaast is de dunne smartphone voorzien van een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 306 ppi, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks zijn te onderscheiden.  Lees ook over de goedkopere Kazam Trooper 245.

Lees verder na de advertentie.

De Kazam Tornado 348 in vogelvlucht

De meest onderscheidende feature van de Kazam Tornado 348 is het feit dat de smartphone slechts 5 millimeter dun is. Daarnaast is het toestel voorzien van een aantrekkelijk prijskaartje. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Tornado 348 op een rijtje gezet.

  • Ultradunne smartphone is slechts 5 millimeter dik
  • Wordt aangedreven door een 1,7GHz octacore-processor
  • 4,8 inch-scherm met hd-resolutie
  • Draait standaard op Android 4.4 (KitKat)

Meer over de Kazam Tornado 348

Kazam Tornado 348

Hoewel de Kazam Tornado 348 een aantrekkelijk toestel is, heeft de smartphone ook enkele minpunten. Zo voelt de Tornado 348 door de dunne behuizing wat kwetsbaar aan en is er geen plaats voor een micro-sd-geheugenkaartje. Standaard is er 16GB aan opslagruimte aanwezig, maar dit gaat bij normaal gebruik al snel vol. Hierdoor kun je maar een beperkt aantal apps, foto`s en video`s op het toestel kwijt.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Kazam Tornado 348 foto`s en filmpjes te schieten. Dat doe je met de 8 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De camera aan de achterkant wordt bijgestaan door een led-flitser en kan video`s in een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels opnemen. De frontcamera is geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

De Kazam Tornado 348 kan niet overweg met 4G en heeft plaats voor één simkaart. De accu is met een capaciteit van 2050 mAh is niet heel groot, maar gaat op een volle lading ongeveer een dag mee.

Pluspunten Tornado 348

  • Extreem dunne behuizing
  • Lage prijs
  • Voorzien van redelijk vlotte specs

Minpunten Tornado 348

  • Draait op een oude Android-versie
  • Opslagruimte niet uitbreidbaar
Kazam Tornado 348
Kazam Tornado 348
Welke Kazam Tornado 348 wil je?
Wij hebben momenteel geen Kazam Tornado 348 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's