Kazam Trooper 245: budgettoestel met matige specs en Jelly Bean

De Kazam Trooper 245 is een goedkoop toestel van het relatief onbekende Kazam, dat in 2013 werd opgericht door een aantal ex-medewerkers van HTC. De Trooper 245 is een zeer goedkoop toestel dat is voorzien van bescheiden specificaties. De smartphone heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1,3GHz dualcore-processor met 512MB aan werkgeheugen, wat net genoeg is om Android 4.2 (Jelly Bean) te draaien.

Daarnaast is er 4GB aan opslagruimte aanwezig, wat aan de karige kant is. Wel is er de mogelijkheid om dit met een micro-sd-geheugenkaartje verder uit te breiden. De smartphone schiet foto`s met de 5 en 0,3 megapixel-camera en biedt plaats voor twee simkaarten. Lees ook over de grotere Kazam Tornado 348.

Lees verder na de advertentie.

De Kazam Trooper 245 in vogelvlucht

De Kazam Trooper 245 moet het niet hebben van zijn specificaties, maar is vooral interessant vanwege het lage prijskaartje en dualsim-ondersteuning. De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • 4,5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
  • Kan overweg met twee simkaarten
  • Wordt aangestuurd door een 1,3GHz dualcore-processor
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)

Meer over de Kazam Trooper 245

Kazam Trooper 245

Door de lage adviesprijs en matige specs is de Kazam Trooper 245 vooral geschikt voor beginnende smartphonegebruikers. Daarnaast draait het toestel op Android 4.2 (Jelly Bean), een al verouderde versie van Googles mobiele besturingssysteem. Het is niet aannemelijk dat de smartphone nog wordt bijgewerkt naar bijvoorbeeld Android 4.4 (KitKat).

Met de Kazam Trooper 245 kun je natuurlijk ook foto`s maken. Het goedkope toestel is voorzien van een 5 en 0,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De camera aan de achterkant maakt aardige kiekjes, maar veel moet je hiervan niet verwachten. De vga-frontcamera is eigenlijk alleen geschikt voor de incidentele selfie, al kun je er ook mee videobellen.

De Trooper 245 krijgt zijn stroom van de 1600 mAh-accu, die ook te verwijderen is. Hierdoor kun je gemakkelijk van batterij wisselen als je zonder stroom hebt. De accu staat garant voor een standby-tijd van 400 uur en beltijd van 9 uur.

Pluspunten Trooper 245

  • Plaats voor twee simkaarten
  • Lage prijs
  • Geschikt voor de meeste basisfuncties

Minpunten Trooper 245

  • Matige specificaties
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)
Kazam Trooper 245
Kazam Trooper 245
Welke Kazam Trooper 245 wil je?
Wij hebben momenteel geen Kazam Trooper 245 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's