Kodak Ektra: smartphone én compactcamera

De Kodak Ektra is een smartphone van het camerabedrijf Kodak die opvalt door zijn uitstekende camera aan de achterkant. De Ektra heeft geen traditionele smartphonebehuizing, maar is vormgegeven als een digitale camera. Het toestel heeft dan ook de rondingen die je van een fotocamera zou verwachten, met een handige grip aan de zijkant. Kodak heeft de Ektra voorzien van een metalen frame, terwijl de rest van het toestel in hoogwaardig leer gehuld is.

Kodak maakte eerder al een andere smartphone, de IM5. Dit toestel was een relatief goedkoop toestel uit de middenklasse maar bood wel relatief goede specificaties voor zijn adviesprijs. Dit toestel werd net zoals de Ektra voor Kodak gemaakt door Bullit, die eerder ook voor CAT de S60 produceerde.

De Kodak Ektra in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
  • 21 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie aan de achterkant, 13 megapixel-camera aan de voorkant
  • MediaTek Helio X20-chip met tien cores, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Gelanceerd met adviesprijs van 499 euro in december 2016

Meer over de Kodak Ektra

De Ektra is volgens Kodak een echte camerasmartphone. Je zou hem zelfs kunnen beschouwen als een compactcamera met een ingebouwde smartphone. Dankzij de 21 megapixel-camera en Kodaks uitgebreide Camera-app kunnen zowel amateur- als professionele fotografen hun hart ophalen met de Ektra. Deze Camera-app biedt je niet alleen uitgebreide controle over belichting en witbalans, maar laat je ook kiezen uit verschillende scènes om meteen goede foto’s te kunnen schieten.

Ook onder de motorkap is de Ektra voorzien van meer dan genoeg rekenkracht. Dankzij de Helio X20-chip met maar liefst tien cores kun je vrijwel alle apps vloeiend draaien op het toestel. Ook zorgt de 3GB werkgeheugen er voor dat multitasken geen probleem vormt. Bovendien is de Ektra snel op te laden dankzij MediaTeks Pump Express-techniek die via usb-c het toestel razendsnel weer van stroom kan voorzien.

Ondanks dat Kodak de Ektra in de markt zet als een camerasmartphone is het opvallend dat het toestel geen optische zoom aan boord heeft. Naast features als optische beeldstabilisatie en een pdaf-autofocus en de algehele vormgeving als ‘echte’ camera had het de Ektra niet misstaan om ook enige mate van optische zoom aan te bieden. Bovendien is de gebruikte Sony-sensor al een paar jaar op de markt en is er inmiddels betere technologie beschikbaar.

Kodak Ektra
Kodak Ektra
Welke Kodak Ektra wil je?
Wij hebben momenteel geen Kodak Ektra aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's