Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Kodak IM5

Kodak IM5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

De eerste smartphone van Kodak

De Kodak IM5 is de eerste smartphone van het bedrijf Kodak, dat zich normaal gesproken voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen van camera’s. De IM5 beschikt over redelijke camera’s, maar is met zijn prijs en specs toch echt een midrange smartphone. De introductieprijs ligt onder de 300 euro en daarvoor krijg je een 5 inch-scherm (720p), een octacore-processor van MediaTek en 1GB aan werkgeheugen.

Uit de doos draait de Kodak IM5 op Android 4.4 (KitKat), al heeft Kodak aangegeven dat het toestel ook een update naar Android Lollipop krijgt. Voor de opslag van apps en media is 8GB beschikbaar. Vooral als je veel fotografeert, is het aan te raden om een geheugenkaartje (tot 32GB) in het toestel te stoppen.

De Kodak IM5 in vogelvlucht

Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Kodak IM5 op een rijtje gezet. Zoals je ziet is het een midrange toestel, maar daar is de prijs ook naar.

  • Groot 5 inch-ips-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • MediaTek MT6592-chip met een octacore-processor (1,7Ghz)
  • 8GB opslag voor apps en media, uitbreidbaar tot maximaal 32GB
  • Twee redelijke camera’s met 13 en 5 megapixels

Meer over de Kodak IM5

kodak im5De Kodak-smartphone is voorzien van Android 4.4 (KitKat) met een skin die werd ontwikkeld door Kodak in samenwerking met Bullit. De interface is simpel gehouden, zodat ook beginnende gebruikers gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Daarnaast is er een aparte appwinkel die gemakkelijker in gebruik moet zijn. Uiteraard kunnen gebruikers ook apps uit Google Play downloaden.

De interface van het toestel is simpel, en dat vertaalt zich in de camera-app. Je hebt weliswaar twee camera’s met 13 en 5 megapixels tot je beschikking, maar kunt niet heel veel opties aanpassen. Voor incidentele kiekjes en video’s is de IM5 geschikt, maar verwacht geen wonderen. Wel is het mogelijk om momenten snel te delen en uit te printen.

Tot slot is het goed om te weten dat de IM5 niet beschikt over 4G-ondersteuning, maar wel overweg kan met twee simkaarten. Je kunt er dus zowel je werk- als privésim in stoppen en twee telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Kodak IM5 met abonnement.

Pluspunten IM5

  • Groot 5 inch-scherm
  • Prima camera
  • Opslagruimte uitbreidbaar

Minpunten IM5

  • Geen 4G
  • Weinig werkgeheugen
Kodak IM5
Welke Kodak IM5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Kodak IM5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Kodak brengt eerste smartphone uit in Nederland

Kodak brengt eerste smartphone uit in Nederland

Nieuws De Kodak IM5, de eerste smartphone smartphone van het bedrijf dat we voornamelijk kennen van fotocamera's, is gelanceerd in Nederland. Het midrange Android-toestel is per direct bij enkele webshops verkrijgbaar, zo ontdekte Android Planet.