Android Koopgids

In deze Android koopgids vind je de beste en populairste apparaten die draaien op Android. Zoals je ziet zijn niet alleen smartphones en tablets, maar ook diverse smartwatches en andere gadgets voorzien van Googles mobiele besturingssysteem. We hebben alle Android-apparaten die de moeite waard zijn voor je uitgelicht in handige toplijsten, zodat je snel vindt waar je naar op zoek bent.

Android Smartphones

Smartphones overzicht Android koopgidsTablet overzicht Android koopgids

Populairste producten

Smartphone top 5

Gadgets top 5

 

  1. Samsung Galaxy S9
  2. OnePlus 6T
  3. Huawei P20 Pro
  4. Samsung Galaxy S8
  5. Google Pixel 3
  1. Chromecast
  2. Yubikey Neo
  3. Chromecast Audio
  4. Samsung Gear VR
  5. Nest
  

Merken

Hieronder vind je de bekendste fabrikanten die momenteel Android-apparaten produceren. Klik door op de logo’s om meer over een fabrikant te weten te komen, zoals het jaar van oprichting, de bedrijfsfilosofie en de Android-toestellen die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt.

aceralcatelArchos logoasus
nexusHTC smartwatchesHuawei jaarcijfersLG Nederlandse smartphonemarkt
MotorolaoppoSamsung-LogoSony-logo

Lees verder na de advertentie.

Koopadvies

Het aanbod Android-toestellen is groot en wordt alsmaar groter. Dan komt omdat er tegenwoordig niet alleen smartphones en tablets met Android zijn, maar ook horloges, brillen, mediaspelers, thermostaten en ga zo maar door. Android is overal te vinden en dat is goed nieuws, want naarmate meer apparaten ervan gebruikmaken, kunnen apparaat ook onderling beter met elkaar communiceren. Je kunt nu al met je smartphone je televisie, computer en domotica in huis bedienen, maar dankzij Android Auto ook functies van je telefoon in de auto gebruiken. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Juist daarom hebben we deze Android koopgids gemaakt: je vindt er de beste Android-apparaten op een rijtje. Van budgetsmartphones tot high-end tablets en de beste smartwatches. In onze toplijsten zetten we ze op een rijtje en geven we advies, zodat jij goed beslagen ten ijs komt en de juiste keuze kunt maken.

De beste smartphones

Android-smartphones heb je tegenwoordig in alle soorten, maten en prijzen. We hebben per prijsklasse de 10 beste toestellen van dit moment uitgelicht, compleet met een uitgebreide review, specificaties en de beste prijzen. Wil je weinig besteden, dan kun je onze budgetsmartphone top 10 bekijken. In de midrange smartphone top 10 vind je toestellen van tussen de 250 en 400 euro. Wil je het beste van het beste, neem dan zeker een kijkje in onze top 10 high-end smartphones. De toplijsten worden doorlopend geactualiseerd.

De beste tablets

Overweeg je om een tablet aan te schaffen, check dan onze uitgebreide top 5 lijsten voor de beste budget, midrange en high-end tablets. We laten je zien welke tablets het beste zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe Android-tablet. Ook vind je in de toplijst onze reviews en een overzichtelijke koopgids met de beste prijzen.

De beste smartwatches

Het aanbod smartwatches met Android Wear is de afgelopen tijd sterk gegroeid. Daarom is het goed om te weten welke keuze je momenteel hebt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slim horloge. Ze wijken immers niet alleen af wat betreft design, maar ook wat betreft de mogelijkheden die ze bieden. Check snel de smartwatch top 10 en check wie er op nummer 1 staat!

De beste gadgets

In deze categorie vallen diverse andere apparaten die op Android draaien of ermee overweg kunnen. Denk aan mediaspelers als de Chromecast, of de populaire thermostaat en rookmelder van Nest. Het aanbod gadgets dat op Android draait, wordt steeds uitgebreider. Wij laten zien welke nu écht de moeite waard zijn.

Meer over Android

In Europa en Noord-Amerika is het opensourceplatform sinds 2008 ontzettend in populariteit gestegen. Dit is mede te danken aan de veelzijdigheid van het platform en het feit dat het in hoge mate is aan te passen. Veel fabrikanten kiezen ervoor om een grafische schil (een skin) over Android te leggen, waarmee extra functies en een onderscheidend design worden toegevoegd.

oneplus 3 review

Android One zijn smartphones van rond de 100 euro die zijn gericht op opkomende landen. Google heeft hardwarestandaarden opengesteld en hardware gesubsidieerd, zodat iedereen kennis kan maken met Android. De zoekgigant besteedt de productie van de hardware uit, maar zorgt dat het platform tijdig van updates wordt voorzien.

Enorm veel apparaten voorzien van Android

volvo android auto

Zoals je op deze pagina kunt zien, zijn er steeds meer verschillende Android-apparaten verkrijgbaar in ons land. Niet alleen smartphones en tablets maken gebruik van het platform, maar ook horloges, sportapparatuur, thermostaten, rookmelders, koelkasten en wasmachines. In 2014 heeft Google Android Auto geïntroduceerd, een versie van het besturingssysteem die perfect samenwerkt met je Android-smartphone. Het infotainmentsysteem maakt gebruik van de dataverbinding van je toestel en kan navigeren, je muziek afspelen, gesproken zoekopdrachten begrijpen en nog veel meer.

Google Cast naamsverandering

Ook de ontwikkeling van Android Wear is enorm snel gegaan, al staat het besturingssysteem nu een beetje stil. Het besturingssysteem voor wearables is op veel smartwatches te vinden en helpt je om onderweg productief en op de hoogte te blijven.

Kom meer te weten over:

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Black Friday