Android Koopgids

In deze Android koopgids vind je de beste en populairste apparaten die draaien op Android. Zoals je ziet zijn niet alleen smartphones en tablets, maar ook diverse smartwatches en andere gadgets voorzien van Googles besturingssysteem. We hebben alle Android-apparaten die de moeite waard zijn voor je uitgelicht in handige toplijsten, zodat je snel vindt waar je naar op zoek bent.

Android Smartphones

Android Tablets

Smartphones overzicht Android koopgids Tablet overzicht Android koopgids

Android Smartwatches

Android Gadgets

smartwatches gadgets

Populairste producten

Smartphone top 5

Tablets top 5

Gadgets top 5

 1. Samsung Galaxy S7
 2. OnePlus 3
 3. Huawei P9 Lite
 4. Samsung Galaxy S6
 5. LG  G5
 1. Samsung Galaxy Tab S2
 2. HTC Nexus 9
 3. Sony Xperia Z4  Tablet
 4. Sony Xperia Z3  Tablet Compact
 5. Samsung Galaxy  Tab 4
 1. Chromecast  2
 2. Yubikey Neo
 3. Chromecast Audio
 4. Samsung Gear VR
 5. Nest

Merken

Hieronder vind je de bekendste merken die momenteel Android apparaten produceren. Klik door op de logo’s om meer over een fabrikant te weten te komen, zoals het jaar van oprichting, de bedrijfsfilosofie en de Android-toestellen die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt.

acer alcatel Archos logo asus
nexus HTC smartwatches Huawei jaarcijfers LG Nederlandse smartphonemarkt
Motorola oppo Samsung-Logo Sony-logo

Koopadvies

Het aanbod apparaten met Android is groot en wordt alsmaar groter. Dan komt omdat er tegenwoordig niet alleen smartphones en tablets met Android zijn, maar ook horloges, brillen, mediaspelers, thermostaten en ga zo maar door. Android is overal te vinden en dat is goed nieuws, want naarmate meer apparaten ervan gebruikmaken, zullen de toestellen ook onderling beter met elkaar kunnen communiceren. Je kunt nu al met je smartphone je televisie, computer en domotica in huis bedienen, maar dankzij Android Auto ook functies van je telefoon in de auto gebruiken. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Juist daarom hebben we deze Android koopgids gemaakt: je vindt er de beste producten die op Android draaien op een rijtje. Van budgetsmartphones tot high-end tablets en de beste smartwatches. In onze toplijsten zetten we ze op een rijtje en geven we advies, zodat jij goed beslagen ten ijs komt en de juiste keuze kunt maken.

De beste smartphones

Android-smartphones heb je tegenwoordig in alle soorten, maten en prijzen. We hebben per prijsklasse de 10 beste toestellen van dit moment uitgelicht, compleet met een uitgebreide review, specificaties en de beste prijzen. Wil je weinig besteden, dan kun je onze budgetsmartphone top 10 bekijken. In de midrange smartphone top 10 vind je toestellen van tussen de 250 en 400 euro. Wil je het beste van het beste, neem dan zeker een kijkje in onze top 10 high-end smartphones. De toplijsten worden doorlopend geactualiseerd.

De beste tablets

Overweeg je om een tablet aan te schaffen, check dan onze uitgebreide top 5 lijsten voor de beste budget, midrange en high-end tablets. We laten je zien welke tablets het beste zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe Android-tablet. Ook vind je in de toplijst onze reviews en een overzichtelijke koopgids met de beste prijzen.

De beste smartwatches

Het aanbod smartwatches met Android Wear is de afgelopen tijd sterk gegroeid. Daarom is het goed om te weten welke keuze je momenteel hebt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slim horloge. Ze wijken immers niet alleen af wat betreft design, maar ook wat betreft de mogelijkheden die ze bieden. Check snel de smartwatch top 10 en check wie er op nummer 1 staat!

De beste gadgets

In deze categorie vallen diverse andere apparaten die op Android draaien of ermee overweg kunnen. Denk aan mediaspelers als de Chromecast, een slimme bril als Google Glass of de populaire thermostaat en rookmelder van Nest. Het aanbod gadgets dat op Android draait, wordt steeds uitgebreider. Wij laten zien welke nu écht de moeite waard zijn.

Meer over Android

android toplijstenDe naam Android is de afgelopen jaren gemeengoed geworden op de mobiele markt. In slechts een paar jaar tijd heeft het besturingssysteem van Google een enorm marktaandeel weten te veroveren en naar schatting maken inmiddels 1 miljard apparaten gebruik van Android. Ter vergelijking: in 2012 schommelde dit aantal nog rond de 500.

Zowel in Europa als in Azië en Noord-Amerika is het opensourceplatform sinds 2008 ontzettend in populariteit gestegen. Dit is mede te danken aan de veelzijdigheid van het platform en het feit dat het in hoge mate is aan te passen. Veel fabrikanten kiezen ervoor om een grafische schil (een skin) over Android te leggen, waarmee extra functies en een onderscheidend design worden toegevoegd.

Android One-telefoonsDe verwachting is dat Android de komende jaren vooral in opkomende landen in Afrika en Azië succes zal boeken, wat vooral komt door het toenemende aanbod goedkope apparaten met Android. Om dit allemaal in goede banen te leiden, heeft Google Android One gelanceerd. Dit is een toestellijn met smartphones van rond de 100 dollar die is gericht op opkomende landen. Google heeft hardwarestandaarden opengesteld en hardware gesubsidieerd zodat iedereen kennis kan maken met Android. De zoekgigant besteedt de productie van de hardware uit, maar zorgt dat het platform tijdig van updates wordt voorzien.

Steeds meer apparaten voorzien van Android

volvo android autoZoals je op deze pagina kunt zien, zijn er steeds meer verschillende Android apparaten verkrijgbaar in ons land. Niet alleen smartphones en tablets maken gebruik van het platform, maar ook horloges, sportapparatuur, thermostaten, rookmelders, koelkasten en wasmachines. In 2014 heeft Google Android Auto geïntroduceerd, een versie van het besturingssysteem die perfect samenwerkt met je Android-smartphone. Het infotainmentsysteem maakt gebruik van de dataverbinding van je toestel en kan navigeren, je muziek afspelen, gesproken zoekopdrachten begrijpen en nog veel meer.

Chromecast websiteEen Android gadget die we zelf graag gebruiken is de Chromecast. Deze slimme hdmi-stick tovert elke domme televisie om tot een smart-tv. Vervolgens kun je met een druk op de knop je favoriete films, series, liedjes en foto’s op het grote scherm tonen. En zoals we van Google gewend zijn, krijgt het apparaat met de week meer functies. Ook de ontwikkeling van Android Wear is eentje die we met bovengemiddelde interesse volgen. Dit besturingssysteem voor wearables is al op veel smartwatches te vinden en helpt je om onderweg productief en op de hoogte te blijven.

Kom meer te weten over: