Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG G Flex

LG G Flex: licht gebogen en flexibele smartphone

De LG G Flex is LG’s eerste smartphone met een gebogen scherm. Het 6 inch-scherm met een 720p-resolutie is voorzien van de flexibele oled-technologie en geeft het toestel een opvallend design. Het beeld is licht gebogen en het toestel is op het dunste punt 7,9 millimeter dik. De bijzondere smartphone werd  begin 2014 beschikbaar in Nederland en België.

Het ontwerp van de LG G Flex moet volgens LG de geluidskwaliteit verbeteren, omdat de afstand tussen mond en microfoon kleiner is. De vorm biedt ook een IMAX-achtig effect bij het bekijken van video’s en moet ervoor zorgen dat de G Flex makkelijker in een broekzak glijdt. Met een gewicht van 177 gram is de G Flex wel een zware jongen. Kom ook meer te weten over zijn opvolger, de LG G Flex 2.

Ook opvallend aan de LG G Flex is de achterklep die is voorzien van een dun laagje dat krassen binnen minuten doet verdwijnen. Ook voor de iets mindere handige gebruiker is dit dus een goed toestel. Verder is de smartphone voorzien van een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor geklokt op 2,26GHz, 2GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. De accu heeft een flinke capaciteit van 3500 mAh; een logische keuze gezien het grote 6 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

De LG G Flex in vogelvlucht

De LG G Flex valt natuurlijk op door het gebogen 6 inch-scherm. Daarnaast is het toestel flexibel en voorzien van uitstekende specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Gebogen 6 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 2,26GHz quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen
  • Draait uit de doos Android 4.2 (Jelly Bean), naderhand geüpdatet naar KitKat
  • Ondersteuning voor 4G

Meer over de LG G Flex

LG G Flex kopen

De LG G Flex is het eerste gebogen en flexibele toestel dat werd uitgebracht. Volgens LG zorgt het gebogen scherm niet alleen voor een cinematisch effect tijdens het kijken van filmpjes, maar ook dat de smartphone een stuk steviger is dan gewone toestellen. Ook is het toestel voorzien van een zelfhelende coating, waardoor krasjes op de achterkant na een tijdje weer verdwijnen.

De G Flex werd oorspronkelijk uitgebracht met Android 4.2 (Jelly Bean), maar naderhand geüpdatet naar Android 4.4 (KitKat). Hierdoor beschik je over nieuwere functies en meer opties. Het is nog onduidelijk of de gebogen smartphone wordt bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop), al  dat lijkt niet aannemelijk. LG kiest er hoogstwaarschijnlijk voor om alleen haar vlaggenschepen de laatste versie van het mobiele besturingssysteem te geven.

Ook is het jammer dat de LG G Flex geen plaats heeft voor een micro-sd-geheugenkaartje. Wel is het toestel voorzien van 32GB aan interne opslag, maar voor diegenen die bijvoorbeeld hun gehele muziekcollectie op de smartphone kwijt willen, is dit niet genoeg. De meeste toestellen uit dezelfde prijsklasse zijn wel uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G Flex

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu