De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG G Watch

6,5

LG G Watch: nieuwe smartwatch met Android Wear

De LG G Watch is de nieuwste smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant die werkt met Android Wear, de speciale versie van Googles besturingssysteem dat is bedoeld voor apparaten die je op je lichaam draagt. De smartwatch kan veel meer dan alleen de tijd tonen. Hij geeft bijvoorbeeld meldingen voor inkomende mails en telefoongesprekken weer, maar laat je ook je agenda raadplegen, direct vanaf je pols.

Het scherm van het apparaat is altijd ingeschakeld, zodat je direct informatie kan raadplegen die voor jou relevant is.  Het design van G Watch  wijkt behoorlijk af van de Motorola Moto 360. Dat slimme horloge komt qua ontwerp dichter in de buurt van reguliere uurwerken. LG heeft gekozen voor een minder klassiek design dat rechthoekig is en futuristisch oogt. Het kleine display (1,65 inch, 240 bij 240 pixels) kan gebruikt worden om de smartwatch te bedienen, maar je kunt het apparaatje ook stemcommando’s geven middels ‘Ok, Google’.

Vervolgens kun je allerhande vragen stellen om snel de gewenste informatie te krijgen. Uiteraard kun je ook met je vinger door het besturingssysteem navigeren. Handig is dat de LG G Watch stof- en waterbestendig is, dus ook actieve gebruikers kunnen met het slimme horloge aan de slag. Lees ook meer over zijn opvolger, de LG G Watch R.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse taalondersteuning

Sinds kort  accepteert Android Wear ook  Nederlandse stemcommando`s, maar ook opdrachten in  het Engels, Duits en Frans. Daarnaast  is het mogelijk om in het Nederlands bijvoorbeeld berichten, zoekopdrachten en bestemmingen voor navigatie te dicteren door de taal van Google Now op je smartphone te veranderen naar Nederlands. Met deze verandering behoudt de LG G Watch alle functies, alleen komen de `OK, Google`-commando`s te vervallen. Deze functies zijn wel op te starten door de touchscreen van je LG G Watch te gebruiken.

Android Wear lg g watch

Google Now en notificaties

Fitness is één van de belangrijkste features van Wear, waarbij je jouw huidige snelheid kunt meten, maar ook de afstand die je hebt afgelegd met wandelen, rennen of fietsen. Ook wordt Google Now gebruikt in Android Wear en kan het besturingssysteem via bluetooth verbinden met smartphones en notificaties van apps tonen.

Conclusie LG G Watch review

Na een aantal weken getest te hebben met de LG G Watch kunnen we concluderen dat Android Wear nog in de kinderschoenen staat en de smartwatch zelf toch echt alleen geschikt is voor de grootste gadgetfans. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de beperkte mogelijkheden en de onvolledige Nederlandse ondersteuning. Het klokje zelf is fijn in gebruik en gemakkelijk te dragen, maar nou niet bepaald een juweeltje om je pols. We kijken dan ook uit naar de komende maanden en de release van de Motorola Moto 360, nog meer apps voor Android Wear en (hopelijk!) spraakondersteuning in onze moerstaal.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de LG G Watch review.

LG G Watch specs

Algemeen

Kleur Zwart

Display

Vorm scherm rechthoek

Processor en geheugen

Opslagcapaciteit 2064 GB

Connectiviteit

Mobiel internet
Nee

Accu

Capaciteit 400 mAh
Type Lithium-Ion

Extra's

Spatwaterdicht
Ja
Waterdicht
Ja
Stofdicht
Ja

Productkenmerken

Fabrieksgarantie 1 jaar
Aangekondigd 1 juni 2014
Releasedatum 1 juni 2014

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G Watch

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu