De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG G2 Mini

7

LG G2 Mini: snelle smartphone in een compact jasje

Ondanks wat de naam doet vermoeden is de G2 Mini, het kleine broertje van de LG G2, niet bepaald klein. De smartphone is namelijk voorzien van een 4,7 inch-scherm, dat niet gek veel verschilt van het display van de LG G2 (5,2 inch). Net als zijn grote broer is hij goed voorzien met een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbare opslagruimte.

Het 4,7 inch-display heeft een qHD-resolutie van 960 bij 540 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 234 ppi. Verder zijn er twee camera’s aan boord met 8 en 1,3 megapixels. Aan de achterzijde van het toestel zijn de volumetoetsen en powerknop te vinden, en dat komt volgens LG het gebruiksgemak ten goede. Er is een sterke 2440 mAh-accu aanwezig en de smartphone draait op de laatste versie van Android. De LG G2 Mini meet 129,6 bij 66 bij 9,8 millimeter, is beschikbaar in het zwart en wit en ondersteunt 4G.

De LG G2 Mini in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG G2 Mini is een prima budgetmodel dat sinds de introductie sterk in prijs is gedaald. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel voor je op een rijtje gezet:

  • Groot 4,7 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • 8GB aan opslagruimte, eventueel uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje
  • Standaard ondersteuning voor 4G

Meer over de LG G2 Mini

LG G2 Mini

Wat direct opvalt aan de LG G2 Mini is dat de telefoon niet zo gek veel kleiner is dan zijn grote broer. Die meet 138,5 bij 70,9 bij 8,9 millimeter, terwijl de Mini afmetingen van 129,6 bij 66 bij 9,8 millimeter heeft. Het toestel is dus minder hoog en breed, maar wel beduidend dikker. De G2 Mini ligt daarentegen wel lekker in de hand, maar in je broekzak voel je `m zeker zitten. Gelukkig is de rand rondom het scherm vrijwel net zo dun als de bezel van de G2, aangezien LG de powerknop en volumetoetsen naar de achterzijde van de telefoon heeft verplaatst.

Het ips-display aan de voorzijde is een blikvanger, maar helaas heeft deze een veel lagere resolutie van we gewend zijn van schermen met deze omvang. Het 4,7 inch-scherm met 960 bij 540 pixels heeft een pixeldichtheid van 234 ppi, waardoor het mogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. Ter vergelijking: de goedkopere Motorola Moto G heeft een 4,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Dat komt neer op 326 ppi en dat verschil is merkbaar tijdens browsen en het bekijken van foto`s en video`s. Meer lezen? Check onze uitgebreide LG G2 Mini review!

Conclusie LG G2 Mini review

De keuze van LG om de G2 Mini minder krachtig en een stuk goedkoper te maken dan zijn grote broer, is een hele bewuste. Hoewel de G2 Mini vlot aanvoelt en een prima bouw, accuduur en camera heeft, is het scherm toch echt een groot nadeel. Gelukkig is de G2 Mini wel klaar voor de toekomst, met 4G-ondersteuning, bluetooth 4.0 en waarschijnlijk een update naar de volgende Android-versie. Het nadeel voor LG is dat Motorola met de Moto G op dit moment een beter en goedkoper instapmodel aanbiedt. Dan mag de LG G2 Mini een prima toestel zijn die aan de meeste eisen voldoet, er zijn voor hetzelfde – en zelfs nog minder – geld betere opties beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G2 Mini

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu