Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG G4c

Scherm
5 inch
Camera
8 megapixel

LG G4c: goedkopere versie van LGs vlaggenschip

De LG G4c is een goedkopere en minder krachtige versie van LGs vlaggenschip van 2015, de LG G4. Het toestel werd enkele maanden na de G4 aangekondigd, en is een slag kleiner dan dat toestel. Wel heeft de LG G4c een vergelijkbaar design. Het scherm van de smartphone meet 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat is aanzienlijk minder scherp dan het QHD-scherm van de LG G4, dat met 2560 bij 1440 pixels indrukwekkend oogt.

De G4c heeft verder de beschikking over een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslag (uitbreidbaar) en twee camera`s met 8 en 5 megapixels. De specs zijn dus bescheiden, maar de G4c draait gelukkig wel op Android Lollipop. Tot slot heeft de accu een capaciteit van 2540 mAh. Je kunt deze ook verwijderen om bijvoorbeeld een andere of grotere accu in het toestel te plaatsen.

De LG G4c in vogelvlucht

De LG G4c werd op 19 mei 2015 gepresenteerd en is een slag kleiner en goedkoper dan de LG G4, LGs vlaggenschip van hetzelfde jaar. Hieronder hebben we de belangrijkste features en vernieuwingen van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 720p-resolutie (1280 bij 720 pixels)
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • 8 megapixel-camera aan de achterzijde  en scherpe 5 megapixel-frontcamera
  • Onderscheidend design met een verwisselbare accu van 2540 mAh

Meer over de LG G4c

De LG G4c is een midrange toestel van LG dat aantrekkelijk is voor wie het design van de normale G4 mooi vindt, maar niet het volle pond wil betalen. De smartphone is aanzienlijk goedkoper verkrijgbaar en beschikt – zoals je hierboven kunt lezen – over iets mindere specs. Zo is er minder werk- en opslaggeheugen beschikbaar en een tragere 1,2GHz quadcore-processor. Ook heeft het scherm van de smartphone een lagere 720p-resolutie.

lg g4c

In tegenstelling tot de LG G4 Stylus is de G4c niet voorzien van een stylus, maar er is wel standaard 4G-ondersteuning aan boord. De smartphone meet 139,7 bij 69,8 bij 10,2 millimeter en weegt 136 gram.

LG G4c release en review

De LG G4c is sinds  juni 2015 te koop in Nederland voor 249 euro. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Metallic Gray, Ceramic White en Shiny Gold. Wil je meer over het toestel weten, check dan onze uitgebreide LG G4c review.

De LG G4c is een aanrader voor wie een groot gedeelte van de functies van de G4 wenst, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Het toestel is mooi vormgegeven en beschikt over een goed scherm, een opgeruimde interface en een prima accuduur. Bij zwaar gebruik heeft de G4c helaas wel de neiging om te haperen, en de camera is niets om over naar huis te schrijven. Ook een extra geheugenkaart is eigenlijk een must, aangezien de beschikbare opslagruimte beperkt is. Maar zelfs met die minpunten is de G4c een van de betere smartphones in zijn prijsklasse.

Pluspunten G4c

  • Lager prijskaartje
  • Mooi design
  • Laatste versie van Android

Minpunten G4c

  • Midrange specificaties

Laatste berichten

Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Nieuws Anno 2016 hoef je geen fortuin uit te geven voor een smartphone waarmee je ook van 4G gebruik kunt maken. Maar voor welk goedkoop 4G-toestel kun je het beste gaan? Wij zetten er 5 op een rijtje.
LG G4c Review: aantrekkelijk en betaalbaar alternatief voor de G4

LG G4c Review: aantrekkelijk en betaalbaar alternatief voor de G4

7
Reviews De LG G4c, de goedkopere en minder krachtige versie van de LG G4, werd met veel minder bombarie aangekondigd dan zijn grote broer. Maar hoe terecht is dat? Je lees het in onze LG G4c review.
LG komt met nieuwe versies van LG G4 (met en zonder stylus)

LG komt met nieuwe versies van LG G4 (met en zonder stylus)

Nieuws LG heeft twee nieuwe versies van zijn huidige vlaggenschip, de LG G4, aangekondigd. De LG G4 Stylus en LG G4c zijn respectievelijk groter en kleiner dan de normale G4, en worden naar verluidt met een lager prijskaartje in de markt gezet.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app