Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG G7 Fit

1/1

Pluspunten

  • Groot beeldscherm met scherpe resolutie is fijn voor video's kijken
  • Fraai ontwerp
  • Dual-sim voor twee simkaarten
  • Slimme camerasoftware

Minpunten

  • Oude processor
  • Relatief weinig opslaggeheugen
  • LG's updatebeleid is matig

Prijzen vergelijken

Los refurbished

Bekijk beste prijs

Dit moet je weten over de LG G7 Fit

De LG G7 Fit is een middenklasse smartphone die in de herfst van 2018 is uitgebracht. Het toestel lijkt qua ontwerp veel op de duurdere G7 ThinQ, maar heeft minder krachtige specificaties. Beide telefoons zijn voorzien van een groot scherm met hoge qhd-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: scherp beeldscherm

LG voorziet de G7 Fit van hetzelfde beeldscherm als de G7 ThinQ, die honderden euro’s duurder is. Bijzonder, en onderscheidend voor een mid-range telefoon. Het lcd-display is 6,1 inch groot en beslaat bijna de hele voorkant van het toestel. Aan de bovenkant zit een scherminkeping (notch) voor de frontcamera en sensoren geplaatst. Dankzij de hoge resolutie van 3120 bij 1440 pixels oogt het scherm van de G7 Fit erg scherp, wat je vooral merkt als je foto’s en video’s bekijkt.

De hardware van de LG G7 Fit is vergelijkbaar met die van andere mid-range smartphones. Zo heeft het toestel 4GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen en een nfc-chip voor contactloos betalen. Ook ondersteunt de telefoon dual-sim, zodat je twee simkaarten tegelijk kan gebruiken. De G7 Fit is te beveiligen met de vingerafdrukscanner en ondersteunt 4G-internet.

Opvallend is LG’s keuze voor de Qualcomm Snapdragon 821-processor, die in 2016 geïntroduceerd is. Praktisch alle nieuwe telefoons gebruiken een nieuwere chipset die energiezuiniger is en betere prestaties levert. Waarom LG voor de verouderde Snapdragon 821-processor gekozen heeft, is niet bekend. Mogelijk gaat de oude chipset problemen opleveren als LG de telefoon wil updaten en de benodigde drivers niet beschikbaar zijn of niet goed werken met een nieuwe Android-versie.

Slimme camerasoftware

LG voorziet de G7 Fit van een 8 megapixel frontcamera en een 16 megapixel camera achterop. Die laatste gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om betere foto’s en video’s te maken. Deze zogeheten AI Cam (ook te vinden op de G7 ThinQ) past de instellingen van de camera automatisch aan met beeldherkenning, afhankelijk van het type object of de situatie die je voor de lens hebt. De camera herkent bijvoorbeeld  (huis)dieren, eten en landschappen en maakt je foto iets kleurrijker of met een hoger contrast.

De accu van de G7 Fit is 3000 mAh groot. Voor dit type telefoon is dat niet opvallend groot, waardoor het aannemelijk is dat de smartphone elke nacht aan de oplader moet. Het laden gaat gelukkig lekker snel dankzij de ingebouwde snellaadtechniek. De G7 Fit gebruikt een usb-c-aansluiting, die omkeerbaar is en ook op andere elektronica te vinden is.

De LG G7 Fit is uitgebracht met Android 8.1 (Oreo). Bij de release was versie 9.0 (Pie) al een paar maanden beschikbaar, wat een goede graadmeter is voor LG’s updatebeleid. De fabrikant heeft tegenwoordig lang nodig om Android-updates uit te rollen naar zijn smartphones. LG-toestellen ontvangen wel beveiligingsupdates, maar die verschijnen lang niet altijd maandelijks.

Met een LG-smartphone loop je doorgaans maanden achter op Android-versie én -beveiligingsupdates. Wie waarde hecht aan snelle en regelmatige updates, kan daarom beter voor een Android One-toestel kiezen.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een scherp geprijsde smartphone met een groot en hoge-resolutie-beeldscherm

LG G7 Fit deals

LG G7 Fit

32 GB

Zichtbaar gebruikt

€ 141,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

LG G7 Fit

32 GB

Lichte gebruikssporen

€ 157,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G7 Fit

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu