Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG G8s ThinQ

Scherm
6.2 inch
Camera
12 megapixel

Dit is de LG G8s ThinQ

De G8s ThinQ is het goedkopere broertje van de LG G8 ThinQ. Het toestel beschikt over nagenoeg dezelfde functies en specificaties. Alleen het scherm heeft een lagere resolutie en ook de cameraresoluties zijn ietwat naar beneden geschroefd. Dit betekent dat je met de LG G8s ThinQ een unieke telefoon in huis haalt zonder de hoofdprijs te betalen.

Pluspunten LG G8s ThinQ

  • ToF-camera voor palmherkenning
  • Krachtige hardware
  • Multimediatelefoon
  • Driedubbele camera

Minpunten LG G8s ThinQ

  • Glazen behuizing is kwetsbaar
  • LG’s updatebeleid is matig
  • Geen ‘speakerscherm’

Palmherkenning en air gestures

De afgelopen jaren zijn smartphones steeds meer op elkaar gaan lijken. LG gaat tegen de stroom in door de G8s ThinQ met enkele unieke features uit te rusten. Ten eerste beschikt het toestel over een 3D-frontcamera, ook wel Time of Flight (ToF) genoemd.

Deze lens maakt razendsnel een driedimensionaal beeld van de omgeving. Hierdoor ontgrendel je het toestel door je handpalm voor de camera te houden. Vervolgens wordt het patroon gelezen en wanneer je wordt ‘herkend’ activeert het scherm. In de praktijk is het echter sneller om de vingerafdrukscanner te gebruiken.

LG G8s ThinQ

Met ‘air gestures’ (gebarenbediening) bestuur je de G8s ThinQ compleet handsfree. Je houdt je hand een seconde boven de frontcamera, waarna je via handbewegingen bijvoorbeeld telefoongesprekken kunt afsluiten of het volume van Spotify lager zetten.

Scherm als speaker

Het 6,2 inch-oled-scherm (2248 x 1080 pixels) loopt van rand-tot-rand, met kleine balken aan de boven- en onderkant. Bovenin zit een kleine notch met daarin de 8 megapixel-selfiecamera.

Jammer genoeg beschikt de Europese LG G8s ThinQ niet over het unieke ‘speakerscherm’, waarbij het display ultrasone trillingen maakt waardoor je van muziek kunt genieten. Deze functie komt alleen naar de Koreaanse uitvoering van het vlaggenschip, en de G8 ThinQ. Gelukkig zijn de ‘gewone’ speakers van goede kwaliteit.

Aan de achterkant beschikt de LG G8s ThinQ over een driedubbele camera. De 13 megapixel-hoofdsensor wordt bijgestaan door een groothoeklens van 12 megapixel. Hierdoor kun je makkelijk foto’s maken van grote groepen, al maakt hij net wat minder brede shots dan de G8 ThinQ.

Dankzij de 12 megapixel-telefotolens kun je wel twee keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Verder heeft de unieke telefoon een hoofdtelefooningang en een Quad DAC-audiochip, wat voor de muziekfanaten onder ons interessant is.

Specificaties

De LG G8s ThinQ is qua specificaties vrijwel gelijk aan zijn duurdere broer. Onder de motorkap zit een Snapdragon 855-chip, 6GB werkgeheugen en 64/128GB opslagruimte. Het toestel is hierdoor qua rauwe kracht vergelijkbaar met andere high-end smartphones uit 2019. De accucapaciteit bedraagt 3550 mAh, wat in principe genoeg is om het toestel een volle dag te kunnen gebruiken.

Het toestel draait bij release op Android 9.0 (Pie), met daaroverheen LG’s eigen UX-schil. Hierdoor ziet alles er visueel wat anders uit dan je gewend bent van stock Android. Verder heeft LG niet zo’n goede reputatie als het aankomt op het snel uitbrengen van veiligheidsupdates. Patches komen onregelmatig uit, ook voor de duurdere telefoons, en ook grote versie-updates laten vaak lang op zich wachten.

Laatste berichten

LG G8 ThinQ preview: palmherkenning werkt niet in een handomdraai

LG G8 ThinQ preview: palmherkenning werkt niet in een handomdraai

Reviews Vanaf dit voorjaar ligt de LG G8 ThinQ in de winkels, een toestel dat barst van de opvallende features. Wij probeerden de palmherkenning, veegbediening en driedubbele camera's vast uit.
LG G8 ThinQ met 3D-camera en ‘geluidsscherm’ onthuld

LG G8 ThinQ met 3D-camera en ‘geluidsscherm’ onthuld

Nieuws De LG G8 ThinQ is een high-end smartphone met een oled-scherm en drie camera's. LG brengt tevens een iets goedkopere variant uit, de G8s ThinQ.
LG G8 ThinQ vervangt speaker met scherm: zo werkt het trillende beeld

LG G8 ThinQ vervangt speaker met scherm: zo werkt het trillende beeld

Nieuws LG's volgende smartphone heeft een voorkantvullend scherm dat geen ruimte overlaat voor een speaker. De oplossing: het LG G8 ThinQ-scherm trilt om geluid te maken.
Gerucht: LG presenteert G8 ThinQ op 24 februari

Gerucht: LG presenteert G8 ThinQ op 24 februari

Nieuws Volgens een nieuw gerucht wordt het nieuwe vlaggenschip van LG, die vermoedelijk de G8 ThinQ heet, op 24 februari gepresenteerd. Dat zou betekenen dat de smartphone veel vroeger in het jaar komt, dan zijn voorganger, de G7 ThinQ.
Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

Nieuws LG heeft ambitieuze plannen voor zijn volgende vlaggenschip. Volgende maand introduceert het bedrijf mogelijk een nieuwe Android-smartphone met twee schermen.

Download onze app

Download onze app