LG Joy

8

LG Joy: compacte en betaalbare smartphone met 4G

Van alle midrange smartphones die LG een week voor het Mobile World Congress in 2015 aankondigde, is de LG Joy het meest compact. Het scherm van de Joy is 4 inch groot en heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels. Niet een heel hoge resolutie dus, maar voldoende  voor de gemiddelde smartphonegebruiker. Onder de motorkap vinden we verder een 1,2GHz of 1,3GHz quadcore-processor (voor de 3G- en 4G-versie van het toestel), die wordt bijgestaan door 512MB of 1GB aan werkgeheugen.

Onderhuids vinden we verder 4GB of 8GB aan opslagruimte. Vooral dat eerste is wat aan de karige kant, maar gelukkig wel met een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden. Ook heeft de LG Joy de beschikking over een capabele 5 megapixel-camera en vga-frontcamera. De capaciteit van de accu bedraagt 1900 mAh.

Lees verder na de advertentie.

De LG Joy in vogelvlucht

De LG Joy kenmerkt zich door zijn compacte formaat en ondersteuning voor 4G. Ook beschikt het toestel over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Vlotte quadcore-processor met 512MB/1GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop)
  • Verwisselbare 1900 mAh-accu

Meer over de LG Joy

LG Leon

De LG Joy beschikt dus over redelijke specificaties en is het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar toestel. Vooral fijn is het feit dat de LG Joy uit de doos op Android 5.0 (Lollipop) draait, waardoor je beschikt over de meest recente functies van Android.

Verder schiet het toestel met de 5 megapixel-camera aardige foto’s, al moet je hier niet teveel van verwachten. Daarnaast is  de Joy voorzien van  een matige vga-frontcamera. Deze is geschikt voor het maken van de incidentele selfies en het houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

Omdat de LG Joy vergeleken met de Magna, Spirit en Leon een stuk compacter is, beschikt het toestel over een kleinere accu. Deze  heeft slechts 1900 mAh, maar moet voldoende zijn om het einde van de dag te halen. Wel is het fijn dat de accu verwisselbaar is. Meer erover lees je in onze LG Joy preview.

Conclusie LG Joy preview

Met de Magna, Spirit, Leon en Joy heeft LG weer enkele aantrekkelijke midrange en budgetsmartphones in zijn portfolio. De Magna is zonder twijfel de meest interessante van de vier, al biedt de Spirit vrijwel hetzelfde design en prima specs voor een lagere prijs. De kromming in het scherm geeft beide toestellen een onderscheidende look en met 4G-ondersteuning en Android 5.0 aan boord zijn ze klaar voor de toekomst. De Leon is wat hardware en mogelijkheden betreft vergelijkbaar, al had de schermresolutie wat ons betreft hoger mogen zijn. Het absolute budgetmodel in  de nieuwe range is de Joy, die eigenlijk alleen voor beginners geschikt is. Wil je meer dan alleen WhatsAppen, surfen en mailtjes beantwoorden, dan loop je met dit toestel al gauw tegen beperkingen aan en kun je beter voor de Leon gaan.

→ Houd deze pagina in de gaten voor aanbiedingen van de LG Joy met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Joy

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu