LG K10: gericht op jongeren

De fabrikant LG richt zich met zijn nieuwe en betaalbare LG K-serie op jongeren. De K4, K5, K7, K8 en K10 zijn begin 2016  aangekondigd  en  beschikken over verschillende specs. De LG K10 is de grootste smartphone uit  de serie en beschikt over een 5,3 inch-display met een resolutie van 1280 bij 720  pixels (277 ppi). Het toestel meet 146 bij 74,8 bij 8,8 millimeter en is daarmee aan de forse kant.

Wat betreft de specs van de K10 zijn er heel wat verschillende keuzes te maken. Zo komt de K10 in een variant met een quad- of octacore-processor en heb je de mogelijkheid om het toestel uit te rusten met 2GB aan werkgeheugen. Ook wat betreft de camera’s staat er niets vast. Aan de achterkant is de LG K10 voorzien van een 13 of 8 megapixel-camera, terwijl je aan de voorkant selfies schiet met een 8 of 5 megapixel-camera.

De LG K10 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG K10 heeft als grootste toestel in de K-lijn enkele mooie features. Dit zijn de belangrijkste op een rijtje:

  • Groot 5,3 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720  pixels
  • Heeft een accucapaciteit van 2300 mAh
  • Beschikbaar met 2GB aan werkgeheugen
  • Draait standaard op Android 5.1 Lollipop

Meer over de LG K10

Qua opslaggeheugen zijn er twee varianten van de  LG K10: 8 of 16GB. Dit is uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. De accucapaciteit  van de K10 is de grootste van de smartphones uit de K-serie en bedraagt 2300 mAh. Met normaal gebruik moet je hier makkelijk het einde van de dag mee halen. Lijkt dit je niet genoeg, dan is het mogelijk een reserve-accu mee te nemen aangezien de LG-toestellen geen unibody-behuizing hebben. Je kunt het achterklepje verwijderen om toegang tot de accu te krijgen.

lg k10

De LG K10 draait uit de doos op Android 5.1 Lollipop. Het is nog niet duidelijk of het toestel de update naar de nieuwere softwareversie Android 6.0 Marshmallow zal  ontvangen. Verder heeft LG zijn eigen en prettige Optimus-skin over de software heen gelegd, waardoor gebruikers onder meer toegang krijgen tot Smart Bulletin: LG’s variant van Google Now met onder meer slimme informatie over je agenda, je gezondheid en tips om je smartphone beter te leren kennen. Deze functie kun je desgewenst uitschakelen.

Conclusie LG K10 review

De LG K10 en K4 hebben elk duidelijke voor- en nadelen, maar in de basis presteren beide toestellen prima. Bij de K10 zijn we vooral te spreken over het mooie design, de uitbreidbare opslag en de prestaties van het toestel. De K4 blinkt vooral uit door zijn handzame formaat en lage prijs, en is daarmee vooral geschikt voor jonge kinderen of als tweede toestel. De camera`s van beide toestellen stellen teleur, maar als je daarmee kunt leven dan zijn de LG K10 en K4 het overwegen waard.

Lees ons volledige oordeel in de LG K10 review

LG K10 release en prijs

De LG K10 is  in februari 2016 uitgebracht in de Benelux in de kleuren wit, indigo en zwart. Het toestel had bij verschijning een adviesprijs van 199 euro voor het model met 12GB RAM en 16GB opslag. De K10 beschikt daarnaast over een 1,2GHz octacore-processors.

Pluspunten K10

  • Uitbreidbaar geheugen
  • Prima camerakwaliteit

Minpunten K10

  • Toestel is aan de dikke kant
  • Scherm is niet heel scherp
  • Accucapaciteit is vrij laag

LG K10 video

LG K10
LG K10
Welke LG K10 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG K10 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's