LG K20

1/1

Pluspunten

  • Voldoet qua stevigheid aan militaire standaard
  • Compleet toestel voor weinig geld
  • Besturingssysteem optimaal voor goedkope telefoons
  • Extra flitser om ook selfies bij te schijnen

Minpunten

  • Erg lage scherm-resolutie
  • Vooralsnog geen Android 10
  • Geen vingerafdrukscanner

Dit moet je weten over de LG K20

De LG K20 is een van de voordeligste Android-telefoons die je kunt krijgen. Voor een adviesprijs van rond de 100 euro hoef je natuurlijk niet de meest moderne hardware te verwachten, dat is logisch. Toch kun je voor eenzelfde prijs toestellen krijgen met meer moderne specificaties.

In dezelfde prijsklasse vind je bijvoorbeeld de Alcatel 1S (2019) of de Xiaomi Redmi 7A die iets meer telefoon voor je geld geven. Deze LG heeft echter een groot voordeel: hij is lekker stevig.

Lees verder na de advertentie.

LG K20

Stevig toestel, dubbele flitser

Hoewel de LG K20 geen opzienbarend toestel is, springt hij er toch op twee punten uit. Ten eerste beschikt hij over een stevige, plastic behuizing. Het toestel voldoet zelfs aan de MIL-STD-801G-standaard, net als bijvoorbeeld de iets duurdere LG K40S of LG K50S. Dat betekent dat hij een aantal testen heeft doorstaan die apparatuur op stevigheid testen voor het Amerikaanse leger.

Het is geen onverwoestbaar ‘rugged’ toestel, maar heeft wel bewezen tegen een stootje te kunnen. Tweede opvallende punt is dat deze telefoon twee flitsers heeft. De eerste zit aan de achterkant om de 8 megapixel-hoofdcamera bij te schijnen. De tweede zit boven het beeldscherm en zorgt dat de 5 megapixel-selfiecamera mooie foto’s kan nemen.

Matige specificaties LG K20

Omdat het een erg voordelig toestel is, hoef je natuurlijk niet de meest geweldige specificaties te verwachten. Toch scoort de LG K20 wel heel matig. Het 5,45 inch grote lcd-scherm heeft bijvoorbeeld een erg lage resolutie van 480 bij 960 pixels. Dat is niet echt meer van deze tijd, telefoons in deze prijsklasse hebben schermen die scherper beeld bieden.

Met de 1,5Ghz quad-core processor en 1GB aan werkgeheugen overtuigt het toestel ook niet bepaald. 16GB aan opslaggeheugen is vrij weinig, gelukkig is dit uit te breiden met een geheugenkaartje. De 3000 mAh-accu is ruim voldoende om het toestel minimaal een dag draaiende te houden. Een vingerafdrukscanner, om de telefoon snel te ontgrendelen, ontbreekt helaas. Wel zit er aan de zijkant een speciale knop om Google Assistent te activeren.

LG K20

Android Go Edition

De LG K20 draait op Android 9.0 (Pie). Er is niets bekend over een eventuele update naar het nieuwe Android 10. Gelukkig gaat het wel om de Android Go-editie van het besturingssysteem. Dat is een speciale versie die geoptimaliseerd is voor goedkope, minder krachtige toestellen. In de praktijk zou de software dus prima moeten draaien op dit toestel.

Deze smartphone koop je als je… zo min mogelijk wil betalen voor een stevige Android-smartphone met de basisfuncties aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG K20

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu