De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG K4

7

Betaalbaar toestel met 4G

De LG K4 is een nieuw instapmodel van LG. Het toestel maakt onderdeel uit van de LG  K-serie en heeft een lage adviesprijs. Daarnaast beschikt de smartphone over  een compact formaat, redelijk vlotte specificaties en Android 5.1.1 (Lollipop). De LG K4 heeft ook  een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Dit is een lage resolutie, maar voor de meeste gebruikers zal het prima voldoen.

Verder wordt de LG K4 aangedreven door een MediaTek MT6735M-chip met 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslagruimte (uitbreidbaar). De K4 biedt plaats voor twee simkaarten en heeft standaard 4G-ondersteuning  om overal snel te kunnen internetten. De batterijcapaciteit bedraagt 1940 mAh, waarmee je met gemak het einde van de dag haalt.

De LG K4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG K4 is vooral aantrekkelijk vanwege het lage prijskaartje, de dualsim- en 4G-ondersteuning. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Compact 4,5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
  • Draait uit de doos op Android 5.1.1
  • 1GB aan werkgeheugen, 8GB opslagruimte
  • 1940 mAh-accu voorziet het toestel van stroom

Meer over de LG K4

De LG K4 draait standaard op Android 5.1.1 (Lollipop) met daaroverheen de Optimus-schil van LG. Hoewel het onduidelijk is of de K4 ook wordt bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow), beschik je met Lollipop over de belangrijkste features en het fraaie Material Design. Met 8GB is er relatief weinig opslagruimte aanwezig, maar gelukkig kun je dit uitbreiden middels een micro-sd-geheugenkaartje. Zo voorkom je dat je te weinig ruimte hebt voor je favoriete apps en games.

LG K4

Met afmetingen van 131,9 bij 66,7 bij 8,9 millimeter is de LG K4 lekker compact en met het gewicht van 120 gram ook licht. Door het 4,5 inch-scherm kun je het toestel gemakkelijk met één hand bedienen en in je broekzak stoppen. De behuizing is gemaakt van plastic en voelt niet heel stevig aan, maar voor voorzichtige gebruikers is dit geen probleem.

Conclusie LG K4 review

De LG K10 en K4 hebben elk duidelijke voor- en nadelen, maar in de basis presteren beide toestellen prima. Bij de K10 zijn we vooral te spreken over het mooie design, de uitbreidbare opslag en de prestaties van het toestel. De K4 blinkt vooral uit door zijn handzame formaat en lage prijs, en is daarmee vooral geschikt voor jonge kinderen of als tweede toestel. De camera`s van beide toestellen stellen teleur, maar als je daarmee kunt leven dan zijn de LG K10 en K4 het overwegen waard.

Lees ons volledige oordeel in de LG K4 review

LG K4 release en prijs

De Nederlandse LG K4 release vond plaats in februari 2016. Het toestel verscheen aanvankelijk voor een adviesprijs van 129 euro in de kleuren indigo en wit. De versie die in ons land wordt verkocht, heeft 8GB opslag, 1GB RAM en een 1GHz quadcore-processor.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG K4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu