LG K42

1/7

Pluspunten

  • Toestel heeft fijne (instap)prijs
  • Vier camera's op achterkant
  • Bestand tegen water en stof

Minpunten

  • Onduidelijkheid over updatebeleid
  • Resolutie is wat aan de lage kant
  • Hardware is niet toereikend voor zware taken

Dit moet je weten over de LG K42

De LG K42 is een voordelige smartphone met Android 10, een groot hd-scherm en vier camera’s op de achterkant. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

De LG K42 is gemaakt van kunststof, kan tegen wat water en stof en heeft een groot scherm van 6,6 inch. Door de hd-resolutie oogt het scherm redelijk scherp, maar je kan zeker pixels zien. Op dit formaat is een full-hd-resolutie prettiger, maar zulke telefoons zijn duurder.

De K42 is voorzien van een tragere MediaTek-processor, 3GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Dat is een gebruikelijke combinatie in dit prijssegment. De smartphone heeft vier camera’s op de achterkant en een selfiecamera in een gaatje in het scherm. De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh en dat is niet opvallend groot. Opladen gaat via usb-c.

De K42 draait op Android 10 met een softwareschil van LG. Over een eventueel updatebeleid is niets bekend. Het is daarom onduidelijk of de smartphone een update krijgt naar Android 11.

LG K42 release

De LG K42 is sinds oktober 2020 in Nederland verkrijgbaar voor 179 euro. Het toestel is hiermee duurder dan de LG K22, maar goedkoper dan de K52. Je kan de K42 kopen in het groen en grijs.

Deze telefoon koop je als… je een betaalbare smartphone met een groot scherm zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG K42

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu