Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG K8

LG K8
Scherm 5 inch
Camera 8 megapixel

LG K8: stijlvolle nieuwe budgetsmartphone

LG heeft een nieuwe lijn van betaalbare smartphones geïntroduceerd die zich richt op jongeren. Buiten de LG K8 bestaat de K-serie uit de K4, K5, K7, K8 en K10. Ieder toestel verschilt qua specificaties en prijs. De LG heeft een 5 inch-lcd-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook draait het toestel standaard op Android 6.0 (Marshmallow).

De K8 beschikt over een 64-bit quadcore MediaTek-chipset met een processorsnelheid van 1,3GHz en 1,5GB aan RAM. Het toestel heeft een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-camera aan de voorkant. Hoewel het opslaggeheugen met 8GB aan de lage kant is, heb je de mogelijkheid om het geheugen middels een micro-sd-kaartje uit te breiden.

De LG K8 in vogelvlucht

De LG K8 is een betaalbare optie voor wie een compacte smartphone met een recente Android-versie zoekt. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • Voorzien van een 8 megapixel-camera met flitser
  • Beschikt over 1,5GB RAM en 8GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Meer over de LG K8

De LG K8 wordt standaard geleverd met Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen de lichte Optimus-schil van LG. Ook ondersteunt de K8 4G, zodat je ook in de Benelux gebruik kunt maken van het snelst mogelijke internet. Zoals je in de foto hieronder kunt zien is het design stijvol, ondanks dat het een vrij goedkoop toestel is.

LG K8

Verder is de accucapaciteit van 2125 mAh niet heel groot, maar met normaal gebruik haal  je het einde van de dag. Een ander voordeel is dat de accu verwijderbaar is, zodat  je deze zelf kunt vervangen als het nodig is. Qua design heeft de K8 een geribbelde plastic achterklep om te voorkomen dat het toestel uit je handen glipt.

LG K8 release en prijs

LG heeft bekendgemaakt dat de K8 naar Europa (en waarschijnlijk ook de Benelux) komt. De prijs en precieze releasedatum is echter nog onbekend. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de LG K8.

Pluspunten K8

  • Draait op recente Android-versie
  • Uitbreidbare opslag
  • Verwisselbare accu

Minpunten K8

  • Weinig opslag
  • Relatief lage schermresolutie
  • Bescheiden hardware
LG K8
Welke LG K8 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG K8 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

LG presenteert nieuwe K8 en K10: budgetsmartphones met Android Nougat

LG presenteert nieuwe K8 en K10: budgetsmartphones met Android Nougat

Nieuws LG breidt zijn budgetassortiment binnenkort uit met enkele goedkope Android-smartphones. De LG K8 en K10 hebben degelijke hardware voor een lage prijs, maar zijn helaas ook voorzien van verouderde software.
LG brengt betaalbare smartphones K8 en K5 naar Europa

LG brengt betaalbare smartphones K8 en K5 naar Europa

Nieuws LG heeft twee nieuwe budgettoestellen aangekondigd die ook in Europa verschijnen. Het gaat om de LG K8 en K5, twee smartphones met een 5 inch-scherm en redelijk vlotte specificaties.
Midrange LG K8 duikt op, draait standaard op Android 6.0

Midrange LG K8 duikt op, draait standaard op Android 6.0

Nieuws Op de  Hongaarse website van LG is de LG K8 opgedoken. De smartphone is nog niet officieel aangekondigd, maar het lijkt erop dat dit binnenkort gebeurt. De K8 is het vierde toestel in  de nieuwe  midrange-lijn van LG.