De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG Leon

8

LG Leon: nieuw budgettoestel met prima specificaties

Een week voor het Mobile World Congress in 2015 kondigde LG een aantal nieuwe midrange smartphones aan, en de LG Leon is er hier een  van. De LG Leon lijkt qua specificaties erg op de LG Magna en Spirit, maar is wel voorzien van een kleiner 4,5-inch scherm. De resolutie van het display  bedraagt 854 bij 480 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 221 ppi. Hierdoor oogt het scherm niet heel scherp en zijn afzonderlijke pixels te onderscheiden.

Onder de motorkap vinden we verder een 1,2GHz of 1,3GHz quadcore-processor, afhankelijk van of je de 3G- of 4G-variant van het toestel kiest. De processor wordt verder bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is overigens middels een micro-d-geheugenkaartje verder uit te breiden. De 1900 mAh voorziet het toestel van stroom, en staat garant voor ongeveer één dag bij normaal gebruik.

De LG Leon in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG Leon is te vergelijken met de LG Magna en Spirit, maar beschikt over een kleiner scherm. Voor de rest wijken de specificaties van dit toestel niet af. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 4,5 inch-scherm met 854 bij 480 pixels
  • Vlotte 1,2GHz of 1,3GHz met 1GB aan werkgeheugen
  • 8GB uitbreidbaar opslagruimte voor al je apps, foto’s en video’s
  • Draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop)

Meer over de LG Leon

LG Leon

Met de Leon zet LG in op diegenen die een toestel met prima specificaties zoekt, maar niet de volle pond willen betalen. De LG Leon is krachtig genoeg om meerdere apps tegelijk te draaien en spelletjes te spelen. Toch zijn de prestaties van de smartphone niet te vergelijken met de high-end toestellen van LG.

Fijn aan de LG Leon is het feit dat het toestel standaard op Android 5.0 (Lollipop) draait. Daardoor heb je de beschikking over de meeste recente Android-functies. Vooral tof aan Lollipop op de LG Leon is het Material Design, de nieuwe designfilosofie van Google. Kenmerkend is het vlakke uiterlijk en de vloeiende animaties en bewegingen.

Uiteraard is de LG Leon ook in staat om foto’s te maken. Dit doet het toestel met de 5 of 8 megapixel-camera, afhankelijk van of je de 3G- of 4G-versie van de Leon hebt. De camera schiet prima plaatjes en beschikt daarnaast over een led-flitser. Hierdoor zien plaatjes die je in het donker schiet er een stuk beter uit. Meer erover lees je in onze LG Leon preview.

Conclusie LG Leon preview

Met de Magna, Spirit, Leon en Joy heeft LG weer enkele aantrekkelijke midrange en budgetsmartphones in zijn portfolio. De Magna is zonder twijfel de meest interessante van de vier, al biedt de Spirit vrijwel hetzelfde design en prima specs voor een lagere prijs. De kromming in het scherm geeft beide toestellen een onderscheidende look en met 4G-ondersteuning en Android 5.0 aan boord zijn ze klaar voor de toekomst. De Leon is wat hardware en mogelijkheden betreft vergelijkbaar, al had de schermresolutie wat ons betreft hoger mogen zijn. Het absolute budgetmodel in  de nieuwe range is de Joy, die eigenlijk alleen voor beginners geschikt is. Wil je meer dan alleen WhatsAppen, surfen en mailtjes beantwoorden, dan loop je met dit toestel al gauw tegen beperkingen aan en kun je beter voor de Leon gaan.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Leon

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu