Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG Nexus 4

LG Nexus 4
9,0
Scherm 4.7 inch
Camera 8 megapixel

De eerste Nexus-smartphone met een prachtig uiterlijk

Dat de vierde officiële smartphone van Google gewoon weer enkel de naam Nexus draagt, zal Android-puristen bekoren. De Nexus S en Galaxy Nexus, respectievelijk het tweede en derde Nexus-toestel, waren beide op de succesvolle Galaxy-lijn van Samsung gebaseerd. En dat schoot bij Nexus-liefhebbers in het verkeerde keelgat. De door LG gefabriceerde Nexus 4 draagt prominent het Nexus-logo op de achterkant: voor het eerst mag een Nexus-smartphone gezien worden.

De Nexus 4 is dus een fraai toestel, en ook eentje die vrijwel alle nieuwe Android-versies heeft ontvangen. Het toestel werd eind 2014 geïntroduceerd en beschikt op het moment van schrijven over Android 5.1.1, één van de laatste versies van Googles mobiele besturingssysteem. Met Android Lollipop heeft de Nexus 4 geen problemen: het toestel beschikt nog steeds over heel behoorlijke specificaties.

De Nexus 4 in vogelvlucht

De Nexus 4 is inmiddels niet meer breed verkrijgbaar, maar voor veel gebruikers zal het ook nu nog prima voldoen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Nexus 4 op een rijtje gezet.

  • Bijgewerkt naar de laatste versie van Android
  • Fraai 4,7 inch-scherm (720p) met een krasbestendige laag Gorilla Glass
  • Stevige behuizing met een glinsterend motief dat schittert in de zon
  • Voorzien van 8 of 16GB aan opslag (niet uitbreidbaar) en 2GB werkgeheugen

De Google Nexus 4 in het kort

De Nexus 4 heeft een 4,7 inch-ips-lcd-scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels, en dus een hoge pixeldensiteit van 320 pixels per inch. De smartphone draait op een Snapdragon S4 Pro 1,5Ghz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslagruimte. Daarnaast beschikt het toestel over een 8- en 1,3-megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant, wifi, nfc, bluetooth en de optie om het toestel draadloos op te laden.

Google Nexus 4

Op dit moment is de Nexus 4 kopen niet meer mogelijk, al kun je je geluk wagen op online veilingsites. Daar is hij vaak voor veel minder geld aan te schaffen, al heb je dan wel een gebruikt toestel. Meer over het toestel lees je in onze uitgebreide Nexus 4 review.

Pluspunten Nexus 4

  • Bijgewerkt naar laatste Android-versie
  • Mooi design
  • Prima specificaties

Minpunten Nexus 4

  • Geen 4G-ondersteuning
  • Opslagruimte niet uitbreidbaar
LG Nexus 4
9,0
Welke LG Nexus 4 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG Nexus 4 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

LG Nexus 4 video

Laatste berichten

CyanogenMod brengt Android 7.1 naar Google Nexus 4

CyanogenMod brengt Android 7.1 naar Google Nexus 4

Nieuws Google is al geruime tijd geleden gestopt met het ondersteunen van de LG Nexus 4. Nu heeft de populaire custom rom CyanogenMod ondersteuning toegevoegd voor de Nexus 4, waarmee het toestel over Android 7.1 beschikt.
Vier jaar oude Nexus 4 krijgt via omweg toch Android 7.0

Vier jaar oude Nexus 4 krijgt via omweg toch Android 7.0

Nieuws De Nexus 4 is bijna vier jaar oud en lang niet meer krachtig om de laatste Android-versies te draaien, maar dat weerhoudt ontwikkelaars er niet van om een versie van Android 7.0 (Nougat) voor het toestel te maken.
Android 6.0 met een omweg toch beschikbaar voor Nexus 4

Android 6.0 met een omweg toch beschikbaar voor Nexus 4

Nieuws Hoewel de Nexus 4 helaas geen update naar Android Marshmallow heeft gekregen, is er toch een manier om de laatste Android-versie op het toestel te krijgen. Ontwikkelaar Dmitry Grinberg heeft een onofficiële image beschikbaar gemaakt.
Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Nieuws Google heeft een patch voor het ernstige Stagefright-lek over-the-air beschikbaar gemaakt voor Nexus-toestellen.  Deze dicht het  ernstige lek in het videoframework van Android.
Nexus 4 krijgt ‘zeer binnenkort’ Android 5.0 Lollipop

Nexus 4 krijgt ‘zeer binnenkort’ Android 5.0 Lollipop

Nieuws Hoewel de factory images van Android Lollipop voor de Nexus 5, Nexus 7 (2012/2013) en Nexus 10 reeds te downloaden zijn, blijft het wachten op die voor de Nexus 4. De update moet 'binnenkort' verschijnen.