LG Nexus 4

9,5
Reviewscore

LG Nexus 4

De eerste Nexus-smartphone met een prachtig uiterlijk

Dat de vierde officiële smartphone van Google gewoon weer enkel de naam Nexus draagt, zal Android-puristen bekoren. De Nexus S en Galaxy Nexus, respectievelijk het tweede en derde Nexus-toestel, waren beide op de succesvolle Galaxy-lijn van Samsung gebaseerd. En dat schoot bij Nexus-liefhebbers in het verkeerde keelgat. De door LG gefabriceerde Nexus 4 draagt prominent het Nexus-logo op de achterkant: voor het eerst mag een Nexus-smartphone gezien worden.

De Nexus 4 is dus een fraai toestel, en ook eentje die vrijwel alle nieuwe Android-versies heeft ontvangen. Het toestel werd eind 2014 geïntroduceerd en beschikt op het moment van schrijven over Android 5.1.1, één van de laatste versies van Googles mobiele besturingssysteem. Met Android Lollipop heeft de Nexus 4 geen problemen: het toestel beschikt nog steeds over heel behoorlijke specificaties.

De Nexus 4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 4 is inmiddels niet meer breed verkrijgbaar, maar voor veel gebruikers zal het ook nu nog prima voldoen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Nexus 4 op een rijtje gezet.

  • Bijgewerkt naar de laatste versie van Android
  • Fraai 4,7 inch-scherm (720p) met een krasbestendige laag Gorilla Glass
  • Stevige behuizing met een glinsterend motief dat schittert in de zon
  • Voorzien van 8 of 16GB aan opslag (niet uitbreidbaar) en 2GB werkgeheugen

De Google Nexus 4 in het kort

De Nexus 4 heeft een 4,7 inch-ips-lcd-scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels, en dus een hoge pixeldensiteit van 320 pixels per inch. De smartphone draait op een Snapdragon S4 Pro 1,5Ghz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslagruimte. Daarnaast beschikt het toestel over een 8- en 1,3-megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant, wifi, nfc, bluetooth en de optie om het toestel draadloos op te laden.

Google Nexus 4

Op dit moment is de Nexus 4 kopen niet meer mogelijk, al kun je je geluk wagen op online veilingsites. Daar is hij vaak voor veel minder geld aan te schaffen, al heb je dan wel een gebruikt toestel. Meer over het toestel lees je in onze uitgebreide Nexus 4 review.

LG Nexus 4

LG Nexus 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Nexus 4 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's