LG Nexus 5X

Scherm
5.2 inch
Camera
12.3 megapixel
Prijs

LG Nexus 5X: opvolger van de populaire Nexus 5

De Nexus 5X is de krachtigere en dunnere opvolger van de Nexus 5 die LG in 2013 uitbracht. Het nieuwe toestel heeft  betere specificaties en nieuwe features, waaronder een vingerafdrukscanner. Ook heeft de smartphone een iets groter 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onderhuids zijn een  Snapdragon 808-chip van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen te vinden, waarmee je probleemloos de laatste apps en games kunt draaien. Lees ook meer over zijn grote broer, de Nexus 6P.

Aan de achterkant is  naast de vingerafdrukscanner en het Nexus-logo ook een vingerafdrukscanner te vinden.  Een logische toevoeging aangezien Android 6.0 Marshmallow – waar de Nexus 5X op draait – standaard ondersteuning voor vingerafdrukscanners biedt. Met de scanner  kun je het toestel ontgrendelen of betalingen autoriseren. De  2700 mAh-accu voorziet de Nexus 5X een complete dag van stroom.

De LG Nexus 5X in vogelvlucht

De Nexus 5X werd op 29 september 2015 officieel gepresenteerd door Google.  Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Scherp en helder 5,2 inch-lcd-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Aangedreven door een vlotte Snapdragon 808-chip  met een 1,8GHz hexacore-processor
  • Draait op een stockversie van Android Marshmallow, zonder fabrikantenskin of overbodige apps
  • Voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een usb-c-poort

Meer over de LG Nexus 5X

De nieuwe Nexus heeft een vergelijkbaar formaat als zijn voorganger, met een iets groter 5,2 inch-scherm (1080p) en een soft-touch achterkant die  extra grip biedt. Met  147 bij 72,6 bij 7,9 millimeter  is  hij wat hoger en breder, maar wel dunner dan zijn voorganger. Het enige nadeel van de slankere behuizing is dat de cameralens iets uitsteekt, waardoor het toestel plat op tafel niet zo stabiel zal liggen. Dankzij het compacte formaat is de Nexus 5X wel beter hanteerbaar dan  die andere Nexus-telefoon uit 2015, de Huawei Nexus 6P. Dat is mede te danken aan het lagere gewicht van 136 gram.

nexus 5x en nexus 6p

Naast de camera en het Nexus-logo is er aan de achterkant ook een vingerafdrukscanner te vinden. Met de scanner  kun je het toestel ontgrendelen of betalingen autoriseren. Verder is de  Nexus  5X voorzien van  nfc, wifi 802.11 a/b/g/n/ac  en 4G+ beschikt en een 2700 mAh-accu die niet is te verwijderen.

Zoals het een goede Nexus-telefoon betaamt, biedt  de Nexus 5X weer high-end specs voor een schappelijk prijskaartje. Voor een bedrag van tussen de 350 en 450 euro krijg je een Qualcomm Snapdragon 808-chip, 2GB RAM, 16  of 32GB opslag en twee camera`s met 12,3 en 5 megapixels. Ook is de Nexus 5X voorzien van een usb-c-poort die een snellere doorvoer van stroom en data mogelijk maakt.

Conclusie Nexus 5X review

De Nexus 5X is op veel punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De accuduur is beter (maar nog steeds niet geweldig), de camera schiet eindelijk fraaie foto’s en de vingerafdrukscanner is een fijne toevoeging. Ook het kleinere schermformaat en de mogelijkheid om Googles Android te draaien, zullen voor velen belangrijke redenen zijn om de Nexus 5X aan te schaffen.

Toch kunnen we de vrij hoge aanschafprijs niet rechtvaardigen. Met  479 euro voor het 16GB-model is de Nexus 5X gewoonweg een prijzige smartphone voor de hardware die je krijgt. De prestaties laten hier en daar te wensen over en ook het design is niet bepaald premium. Als de Nexus 5X net als zijn voorganger een prijskaartje van 350 euro had gehad, wat dit een topper. Nu zijn we maar enkel tevreden met het toestel, en dat is eigenlijk te weinig voor een Nexus-apparaat.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 5X review

 

Pluspunten Nexus 5X

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Dunne behuizing
  • Draait op stockversie van Android

Minpunten Nexus 5X

  • Goedkope bouwkwaliteit
  • Interface hapert soms
  • Middelmatige accuduur

LG Nexus 5X prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe LG Nexus 5X aanbiedingen van dit moment.

LG Nexus 5X video

Laatste berichten

De Nexus 5X en 6P krijgen deze Android O-functie niet

De Nexus 5X en 6P krijgen deze Android O-functie niet

2 min
Nieuws
De laatste Nexus-toestellen krijgen een nieuw onderdeel van Android O niet. Zowel de Nexus 5X als Nexus 6P ondersteunen geen aptX voor betere audio via bluetooth.
Android 8.0 is laatste grote update voor Nexus 6P en 5X

Android 8.0 is laatste grote update voor Nexus 6P en 5X

2 min
Nieuws
De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen na september geen grote updates meer , zo blijkt uit informatie van Google. Dat suggereert dat Android 8.0 de laatste update is voor beide smartphones.

Download onze app

Download onze app