LG Optimus L3: kleine en hippe Android-telefoon
De LG Optimus L3 is de kleinste Android-smartphone in de L-Style serie van LG. In deze serie vind je ook de iets grotere LG Optimus L5 en de meer high-end Optimus L9. De L3 is met 102,6 bij 61,6 bij 11,9 millimeter bijzonder compact en weegt slechts 110 gram. De telefoon past dan ook gemakkelijk in je broekzak. Dit komt ook door het feit dat de L3 is voorzien van een bijzonder klein scherm van 3,2 inch met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 125 ppi; niet bijzonder veel.
Wel heeft de smartphone een 800MHz-processor die ervoor zorgt dat Android soepel draait. Verder vinden we 1GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen aan boord en 384MB aan werkgeheugen. De Optimus L3 is ook voorzien van een 3,15-megapixel-camera waarmee je tevens filmpjes maakt. De 1500 mAh-accu staat garant voor een beltijd van circa 10-12 uur en het toestel ondersteunt mini-simkaarten.
De LG Optimus L3 in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De LG Optimus L3 kenmerkt zich met name door het kleine formaat en opvallende design. Wel beschikt het toestel over erg matige specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.
- Klein 3,2 inch-scherm met 320 bij 240 pixels
- 800MHz-processor met 384MB werkgeheugen
- Voorzien van opvallend design
- Beschikt over 1GB aan uitbreidbaar opslagruimte
Meer over de LG Optimus L3
Hoewel de LG Optimus L3 voorzien is van een laag prijskaartje en een opvallend design, zijn de specificaties niet om over naar huis te schrijven. De 800MHz-processor zorgt ervoor dat Android vloeiend draait, maar met zware applicaties of games heeft hij veel moeite. Ook de lage hoeveelheid werkgeheugen (384MB) helpt niet echt mee.
Wel is er 1GB aan opslagruimte aanwezig, waarvan ongeveer de helft beschikbaar is voor de gebruiker. Het is dus handig om een micro-sd-geheugenkaartje in het toestel te plaatsen.
De LG Optimus L3 draait uit de doos op Android 2.3 (Gingerbread), een oudere versie van het mobiele besturingssysteem. Helaas is het toestel naderhand niet bijgewerkt, dus je zit als gebruiker vast aan verouderde functionaliteiten en enkele beperkingen.