LG Q60

1/1

Pluspunten

  • Driedubbele camera
  • Handige extra camera-functies
  • Surround-geluid voor koptelefoons

Minpunten

  • Scherm heeft relatief lage resolutie
  • Alleen verkrijgbaar in blauw

Dit moet je weten over de LG Q60

De LG Q60 is een midrange smartphone met een driedubbele camera. Drie camera’s aan de achterkant zijn voor duurdere toestellen tegenwoordig gebruikelijk, maar in deze prijsklasse komt het nog niet veel voor. Het toestel bij de lancering in Nederland 279 euro. Dat maakt ‘m iets voordeliger dan de Samsung Galaxy A50, die ook voorzien is van een driedubbele camera. De Samsung Galaxy A40 in dezelfde prijsklasse, moet het doen met een dubbele camera. De selfiecamera van de LG Q60 zit verwerkt in een notch in het beeldscherm. Wil je voor hetzelfde geld een uitschuifbare selfiecamera, dan biedt Huawei uitkomst met hun Huawei P Smart Z.

LG Q60

Midranger met driedubbele camera

Meest opvallende aan de LG Q60 is de driedubbele camera. Voor smartphones in deze prijsklasse is dat nog zeldzaam. De smartphone heeft een primaire camera van 16 megapixel. Die wordt bijgestaan door een 5 megapixel-groothoeklens die de gebruiker extra brede foto’s laat maken. Tot slot zit er nog een 2 megapixel-dieptesensor op. Die helpt bijvoorbeeld bij het maken van een mooie, wazige achtergrond bij het maken van portretfoto’s.

Lees verder na de advertentie.

Los van de hardware heeft LG ook op het gebied van software aandacht besteed aan de camera’s. Zo zitten er enkele handige functies in de camera die het mogelijk maken om extra snel scherp te stellen. De Group Portrait functie zorgt automatisch dat iedereen er bij een groepsfoto goed op staat. AI Cam past tijdens het maken van de foto bepaalde effecten toe zodat nabewerken van een foto niet meer nodig is.

7.1 geluid voor koptelefoons

De LG Q60 is voorzien van DTS:X 3D geluid. Dit simuleert volgens de fabrikant een 7.1 surround systeem in je koptelefoon, waardoor het geluid van alle kanten lijkt te komen. De LG Q60 heeft een vingerafdrukscanner achterop het toestel en is ook voorzien van een speciale knop om Google Assistent mee te activeren.

De LG Q60 draait op een 2.0 GHz octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen. Het heeft een opslaggeheugen van 64GB dat uitbreidbaar is met een geheugenkaartje. De accu heeft een capaciteit van 3500mAh. Prima specificaties, waarbij alleen het beeldscherm een beetje achterblijft. Het scherm is 6,26 inch groot maar heeft een heeft een relatief lage resolutie van 1520 bij 720 pixels.

De Q60 draait op Android 9.0 (Pie) en is onderdeel van een reeks midrange smartphones die LG op het Mobile World Congress 2019 voor het eerst liet zien. Tegelijkertijd met dit toestel werden ook de LG K40 en K50 gepresenteerd. Beide zijn iets voordeliger, maar moeten het doen met mindere hardware. Overweeg je dit toestel aan te schaffen, dan is het te hopen dat je houdt van blauw. Het toestel is alleen in de kleur new Moroccan blue verkrijgbaar in Nederland.

Deze smartphone koop je als… je de functionaliteit van een driedubbele camera wilt hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor wilt betalen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Q60

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu