Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG V20

LG V20
Scherm 5.7 inch
Camera 16.0 megapixel

LG V20: Android 7.0-smartphone met tweede scherm

De LG V20 is het nieuwe vlaggenschip van LG dat in september 2016 werd aangekondigd. Net als zijn voorganger is de V20 een bijzonder toestel, aangezien hij een secundair scherm heeft, dat zich boven het reguliere display bevindt. Het kleine schermpje gebruik je om notificaties te checken en bijvoorbeeld het weerbericht te bekijken.

Ook aan de binnenkant is de LG V20 goed voorzien. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 820-chip met een quadcore-processor en 4 of 6GB aan werkgeheugen. Ook is er 32 of 64GB aan opslag aanwezig, waarmee er voldoende ruimte is voor al je favoriete apps en media. Een ander belangrijk kenmerk is dat de V20 standaard draait op Android 7.0 (Nougat), de nieuwste Android-versie.

De LG V20 in vogelvlucht

De LG V20 werd in september 2016 aangekondigd als de opvolger van de LG V10 en krijgt mogelijk een adviesprijs van 799 euro. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de smartphone op een rijtje.

  • Uniek secundair scherm voor notificaties
  • Draait standaard op het nieuwe Android 7.0 Nougat
  • Snapdragon 820-chip zorgt voor uitstekende prestaties
  • Dubbele 16 megapixel-camera maakt scherpe foto’s en video’s

Meer over de LG V20

De LG V20 is, op de Nexus-toestellen na, het eerste toestel dat op Android 7.0 Nougat draait. Nougat brengt een aantal handige vernieuwingen met zich mee, waaronder een splitscreenmodus om twee apps naast elkaar te draaien en ondersteuning voor Daydream, het virtual reality-platform van Google. De Android-versie bevat ook een verbeterde versie van Doze en voert systeemupdates automatisch en op de achtergrond uit.

Het primaire scherm meet 5,7 inch en heeft een indrukwekkende QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 513 ppi, waardoor beelden er enorm scherp uitzien en afzonderlijke pixels niet van elkaar te onderscheiden zijn. Aan de voorkant vinden we ook een 5 megapixel-camera, voor het maken van selfies en houden van videogesprekken.

Aan de achterkant vinden we een 16 megapixel-camera, die is voorzien van optische beeldstabilisatie en laser autofocus. Daarnaast zit een tweede 8 megapixel-camera die gebruikt kan worden voor wijdere shots van maximaal 135 graden. LG gebruikte dezelfde set-up ook al op de G5.

lg v20 officieel

De LG V20 is de allereerste smartphone ter wereld die wordt uitgerust met 32-bit Quad DAC-ondersteuning. Met deze ‘digital to analog converter’ wordt het digitale geluid van je smartphone omgezet naar analoog, waardoor je minder last hebt van ruis, terwijl tegelijkertijd individuele details van de muziek beter te onderscheiden zijn.

Zoals we inmiddels van LG gewend zijn, beschikt de V20 over een vlotte vingerafdrukscanner aan de achterkant, die tevens fungeert als homeknop. Ook is de V20 voorzien van een stevige behuizing en flinke 3200 mAh-accu, die door de usb-c-poort en Quick Charge 3.0-ondersteuning snel kan worden opgeladen.

LG V20 release

De LG V20 is voorlopig alleen in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië beschikbaar. Het is nog onduidelijk of en wanneer er een release in de Benelux komt. Ook de adviesprijs van het toestel is onbekend.

Pluspunten V20

  • Heeft een secundair scherm
  • Draait uit de doos op Android 7.0 (Nougat)
  • Voorzien van uitstekende hardware

Minpunten V20

  • Saai design
  • Lastig met één hand te bedienen
LG V20
Welke LG V20 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG V20 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

LG V20 video

Laatste berichten

Android Oreo-update voor LG G6 vanaf volgende week beschikbaar, G5 daarna

Android Oreo-update voor LG G6 vanaf volgende week beschikbaar, G5 daarna

Nieuws Bezitters van de LG G6 kunnen vanaf maandag een Android 8.0 (Oreo)-update verwachten. De nieuwe software wordt eerst uitgerold in Zuid-Korea, maar daarna volgt de update snel in andere landen.
LG geeft slechts vier smartphones een Android Oreo-update

LG geeft slechts vier smartphones een Android Oreo-update

Nieuws Via de Amerikaanse tak van provider T-Mobile is eindelijk duidelijk welke LG-toestellen van een update naar Android 8.0 (Oreo) worden voorzien. Helaas gaat het alleen om een aantal vlaggenschepen, en vallen alle goedkopere smartphones buiten de boord.
Onthulling LG V30 met voorkantvullend scherm op 31 augustus

Onthulling LG V30 met voorkantvullend scherm op 31 augustus

Nieuws De LG V30 wordt op 31 augustus aangekondigd, zo suggereert een uitnodiging die de fabrikant vannacht uitstuurde. Daarop is tevens het design al deels te zien.
‘LG V30 krijgt geen tweede scherm, maar enkel oled-scherm’

‘LG V30 krijgt geen tweede scherm, maar enkel oled-scherm’

Nieuws De LG V30 krijgt géén tweede scherm, in tegenstelling tot eerdere toestellen in de LG V-serie. Volgens bronnen heeft LG een andere oplossing bedacht.
‘Aankondiging LG V30 met oled-scherm eerder dan verwacht’

‘Aankondiging LG V30 met oled-scherm eerder dan verwacht’

Nieuws De aankondiging van de LG V30 vindt nog voor het einde van de zomer plaats, zo beweren bronnen. Het wordt LG's eerste vlaggenschip met een oled-scherm.