LG V30

LG V30: voorkantvullend scherm en unieke camera

De LG V30 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de tweede helft van 2017. Het toestel heeft de beste hardware van het moment, zoals de krachtige Snapdragon 835-chip. Ook is het de eerste LG-smartphone met een oled-scherm. Dat zorgt voor meer helderheid en kleurrijkere beelden dan de ips-lcd-schermen die LG doorgaans gebruikt. Net als op de LG G6 is het scherm voorkantvullend door de minimale bezels.

Het toestel is onderdeel van de LG V-reeks, een serie experimentele topmodellen. Zowel de LG V10 als LG V20 beschikten nog over een kleiner tweede scherm boven het grote primaire scherm. Daarop werden notificaties, snelkoppelingen en je favoriete contacten getoond. Een leuke gimmick, maar in de praktijk niet heel nuttig. Op de LG V30 is het extra scherm daarom geschrapt en vervangen door de zogeheten ‘Floating Bar’.

De LG V30 in vogelvlucht

De LG V30 werd op 31 augustus officieel onthuld. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties. De smartphone werd op 31 augustus officieel gepresenteerd.

 • Groot 6 inch-oled-scherm met 2880 bij 1440 pixels
 • Dubbele camera (16 + 13 megapixel), 8 megapixel-frontcamera
 • Loopt op Android 7.1.2 (Nougat), snelle update naar Android 8.0
 • Krachtige Snapdragon 835-chip en 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de LG V30

Centraal staat het forse 6 inch-oled-scherm. Dat klinkt groot, maar doordat de randen rondom dat scherm zo klein zijn, is de V30 nog verrassend handzaam. Zoals gezegd ontbreekt een tweede scherm, maar met de oled-techniek heeft LG een alternatief. Waar een lcd-scherm altijd volledig aan of uit staat, kan een amoled-scherm ook deels ingeschakeld worden.

LG V30 review

Zo verbruikt een always on-scherm met een klein hoekje notificaties nauwelijks extra stroom. Ook is er de Floating Bar, een foefje waarmee je in de software een balkje kunt tonen. Hier zie je vervolgens een aantal snelkoppelingen bij.

Achterop zit een dubbele camera van 16 en 13 megapixel. De ene camera schiet traditionele foto’s, de ander heeft een extra wijde lens. Dat betekent dat je panorama-achtige foto’s kunt schieten zonder het toestel te bewegen. Of schiet een hele familiefoto zonder dat iedereen hoeft te proppen. Voorop zit ook een 5 megapixel-camera waarmee je selfies schiet.

LG V30 review

Uit de doos draait de LG V30 op Android 7.1.2 (Nougat), en niet op het nieuwere Android 8.0 (Oreo). Het is onduidelijk wanneer de smartphone wordt bijgewerkt, maar de verwachting is dat dit niet lang zal duren.

Conclusie LG V30 review

De LG V30 is absoluut geen slechte smartphone, maar wel eentje die zijn hoge adviesprijs niet weet te rechtvaardigen. Dat komt door twee zaken: het matige scherm en de software die echt aan een nieuwe lik verf toe is. Het toestel weet wel uit te blinken met zijn cameramogelijkheden en design, maar van een toestel van 899 euro hadden we meer verwacht. Daar komt bij dat vlaggenschepen van bijvoorbeeld Samsung, Huawei en OnePlus goedkoper én completer zijn. Dat maakt van de LG V30 een prima telefoon, maar wel eentje die moeilijk aan te raden is.

→ Lees meer in de uitgebreide LG V30 review

Pluspunten V30

 • Voorzien van vlotte hardware
 • Unieke camerafeatures
 • Mooi design en stevige behuizing

Minpunten V30

 • Draait niet op Android 8.0 (Oreo)
 • Lelijke software
 • Schermkwaliteit is matig

LG V30 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe LG V30 aanbiedingen van dit moment.

LG V30 video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

4 min
Nieuws
Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.
LG V30 review: te duur vlaggenschip is niet goed genoeg

LG V30 review: te duur vlaggenschip is niet goed genoeg

8 min
7.5
Reviews
De LG V30, het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, heeft lang op zich laten wachten. Helaas schiet de smartphone op een aantal punten flink tekort, waardoor de adviesprijs van 899 euro nauwelijks te rechtvaardigen is.

Download onze app

Download onze app