Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG V30

LG V30
7,5
Scherm 6 inch
Camera 16 megapixel

LG V30: voorkantvullend scherm en unieke camera

De LG V30 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de tweede helft van 2017. Het toestel heeft de beste hardware van het moment, zoals de krachtige Snapdragon 835-chip. Ook is het de eerste LG-smartphone met een oled-scherm. Dat zorgt voor meer helderheid en kleurrijkere beelden dan de ips-lcd-schermen die LG doorgaans gebruikt. Net als op de LG G6 is het scherm voorkantvullend door de minimale bezels.

Het toestel is onderdeel van de LG V-reeks, een serie experimentele topmodellen. Zowel de LG V10 als LG V20 beschikten nog over een kleiner tweede scherm boven het grote primaire scherm. Daarop werden notificaties, snelkoppelingen en je favoriete contacten getoond. Een leuke gimmick, maar in de praktijk niet heel nuttig. Op de LG V30 is het extra scherm daarom geschrapt en vervangen door de zogeheten ‘Floating Bar’.

De LG V30 in vogelvlucht

De LG V30 werd op 31 augustus officieel onthuld. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties.

 • Groot 6 inch-oled-scherm met 2880 bij 1440 pixels
 • Dubbele camera (16 + 13 megapixel), 8 megapixel-frontcamera
 • Loopt op Android 7.1.2 (Nougat), snelle update naar Android 8.0
 • Krachtige Snapdragon 835-chip en 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de LG V30

Centraal staat het forse 6 inch-oled-scherm. Dat klinkt groot, maar doordat de randen rondom dat scherm zo klein zijn, is de V30 nog verrassend handzaam. Zoals gezegd ontbreekt een tweede scherm, maar met de oled-techniek heeft LG een alternatief. Waar een lcd-scherm altijd volledig aan of uit staat, kan een amoled-scherm ook deels ingeschakeld worden.

LG V30 review

Zo verbruikt een always on-scherm met een klein hoekje notificaties nauwelijks extra stroom. Ook is er de Floating Bar, een foefje waarmee je in de software een balkje kunt tonen. Hier zie je vervolgens een aantal snelkoppelingen bij.

Achterop zit een dubbele camera van 16 en 13 megapixel. De ene camera schiet traditionele foto’s, de ander heeft een extra wijde lens. Dat betekent dat je panorama-achtige foto’s kunt schieten zonder het toestel te bewegen. Of schiet een hele familiefoto zonder dat iedereen hoeft te proppen. Voorop zit ook een 5 megapixel-camera waarmee je selfies schiet.

LG V30 review

Uit de doos draait de LG V30 op Android 7.1.2 (Nougat), en niet op het nieuwere Android 8.0 (Oreo). Het is onduidelijk wanneer de smartphone wordt bijgewerkt, maar de verwachting is dat dit niet lang zal duren.

Conclusie LG V30 review

De LG V30 is absoluut geen slechte smartphone, maar wel eentje die zijn hoge adviesprijs niet weet te rechtvaardigen. Dat komt door twee zaken: het matige scherm en de software die echt aan een nieuwe lik verf toe is. Het toestel weet wel uit te blinken met zijn cameramogelijkheden en design, maar van een toestel van 899 euro hadden we meer verwacht. Daar komt bij dat vlaggenschepen van bijvoorbeeld Samsung, Huawei en OnePlus goedkoper én completer zijn. Dat maakt van de LG V30 een prima telefoon, maar wel eentje die moeilijk aan te raden is.

→ Lees meer in de uitgebreide LG V30 review

Pluspunten V30

 • Voorzien van vlotte hardware
 • Unieke camerafeatures
 • Mooi design en stevige behuizing

Minpunten V30

 • Draait niet op Android 8.0 (Oreo)
 • Lelijke software
 • Schermkwaliteit is matig
LG V30
7,5
Welke LG V30 wil je?
Wij hebben momenteel geen LG V30 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

LG V30 video

Laatste berichten

LG rolt Android Pie-update eindelijk uit naar V30 in Nederland

LG rolt Android Pie-update eindelijk uit naar V30 in Nederland

Nieuws Gebruikers van de LG V30 hebben er lang op moeten wachten, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant is begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) in Nederland. Dat betekent dat de smartphone eindelijk draait op de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem.
LG-smartphones krijgen dit kwartaal een Android Pie-update

LG-smartphones krijgen dit kwartaal een Android Pie-update

Nieuws Het heeft erg lang geduurd, maar dit kwartaal brengt LG een Android Pie-update uit voor zijn belangrijkste toestellen. Ook in Nederland worden dan hoogstwaarschijnlijk diverse smartphones bijgewerkt naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.
‘Gelekte render toont LG V40 ThinQ met driedubbele camera’

‘Gelekte render toont LG V40 ThinQ met driedubbele camera’

Nieuws Een gelekte afbeelding van de nog onaangekondigde LG V40 ThinQ laat het toestel in volle glorie zien. De render toont dat het vlaggenschip is voorzien van een driedubbele camera, voorkantvullend scherm en inkeping die je kunt verbergen. Bekijk de afbeelding hier.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
LG maakt oude smartphones ‘slimmer’ met AI Pack-update

LG maakt oude smartphones ‘slimmer’ met AI Pack-update

Nieuws Gebruikers van de LG G6, Q6 en V30 krijgen binnenkort een 'AI Pack'-update voor hun toestel. Deze oudere smartphones krijgen daarmee een slimmere camera-app en andere verbeteringen.