LG V30

Scherm
6 inch
Camera
16 megapixel

LG V30: voorkantvullend met unieke camera

De LG V30 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de tweede helft van 2017. Het toestel heeft de beste hardware van het moment, zoals de krachtige Snapdragon 835-chip. Ook is het de eerste LG-smartphone met een oled-scherm. Dat zorgt voor meer helderheid en kleurrijkere beelden dan de ips-lcd-schermen die LG doorgaans gebruikt. Net als op de LG G6 is het scherm voorkantvullend door de minimale bezels.

Het toestel is onderdeel van de LG V-reeks, een serie experimentele topmodellen. Zowel de LG V10 als LG V20 beschikten nog over een kleiner tweede scherm boven het grote primaire scherm. Daarop werden notificaties, snelkoppelingen en je favoriete contacten getoond. Een leuke gimmick, maar in de praktijk niet heel nuttig. Op de LG V30 is het extra scherm daarom geschrapt en vervangen door de zogeheten ‘Floating Bar’.

De LG V30 in vogelvlucht

De LG V30 werd op 31 augustus officieel onthuld. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties. De smartphone werd op 31 augustus officieel gepresenteerd.

  • Groot 6 inch-oled-scherm met 2880 bij 1440 pixels
  • Dubbele camera (16 + 13 megapixel), 8 megapixel-frontcamera
  • Loopt op Android 7.1.2 (Nougat), snelle update naar Android 8.0
  • Krachtige Snapdragon 835-chip en 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de LG V30

Centraal staat het forse 6 inch-oled-scherm. Dat klinkt groot, maar doordat de randen rondom dat scherm zo klein zijn, is de V30 nog verrassend handzaam. Zoals gezegd ontbreekt een tweede scherm, maar met de oled-techniek heeft LG een alternatief. Waar een lcd-scherm altijd volledig aan of uit staat, kan een amoled-scherm ook deels ingeschakeld worden.

Zo verbruikt een always on-scherm met een klein hoekje notificaties nauwelijks extra stroom. Ook is er de Floating Bar, een foefje waarmee je in de software een balkje kunt tonen. Hier zie je vervolgens een aantal snelkoppelingen bij.

lg v30 officieel

Achterop zit een dubbele camera van 16 en 13 megapixel. De ene camera schiet traditionele foto’s, de ander heeft een extra wijde lens. Dat betekent dat je panorama-achtige foto’s kunt schieten zonder het toestel te bewegen. Of schiet een hele familiefoto zonder dat iedereen hoeft te proppen. Voorop zit ook een 5 megapixel-camera waarmee je selfies schiet.

Uit de doos draait de LG V30 op Android 7.1.2 (Nougat), en niet op het nieuwere Android 8.0 (Oreo). Het is onduidelijk wanneer de smartphone wordt bijgewerkt, maar de verwachting is dat dit niet lang zal duren.

Conclusie LG V30 preview

Onze eerste indrukken met de LG V30 zijn zeer positief. Het toestel heeft een indrukwekkend scherm, vlotte hardware, uitgebreide camera-opties en fijne extra features. Kleine minpuntjes zijn de vingervlekgevoelige behuizing en het feit dat de smartphone niet op de laatste Android-versie draait.

Desondanks heeft de V30 alles in zich om een succes te worden, al vragen we ons af of de smartphone een serieuze concurrent voor de vlaggenschepen van Samsung, Huawei en Apple wordt. De verkoopaantallen van voorgaande toptoestellen laten zien dat dit niet zo makkelijk is als dat je misschien denkt.

→ Lees meer in de uitgebreide LG V30 preview

LG V30 release en prijs

LG kondigde de V30 op 31 augustus aan, tijdens een presentatie in Berlijn tijdens IFA 2017. Het toestel deed daar ook de V30+ uit de doeken, een toestel die meer opslaggeheugen (128GB) biedt dan de reguliere V30, maar verder identiek is. LG heeft aan Android Planet laten weten dat de smartphone aan het begin van het vierde kwartaal (rond oktober of november) in Nederland verschijnt. De adviesprijs ligt nog niet vast, maar bedraagt waarschijnlijk zo’n 700 á 800 euro.

Pluspunten V30

  • Fraai 6-inch-oled-scherm
  • Voorzien van vlotte hardware
  • Unieke camerafeatures

Minpunten V30

  • Behuizing is vlekgevoelig
  • Draait niet op Android 8.0 (Oreo)

LG V30 video

Laatste berichten

Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

Round-up: dit werd aangekondigd tijdens IFA 2017

4 min
Nieuws
Verleden week vond de IFA 2017-beurs plaats Berlijn, waar het één en ander op Android-gebied is aangekondigd. Dit zijn de nieuwste producten van LG, Samsung, Sony en anderen. 

Download onze app

Download onze app