LG V30

Scherm
6 inch
Camera
13 megapixel

LG V30: voorkantvullend met dubbel scherm

De LG V30 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de tweede helft van 2017. Het toestel wordt uitgerust met de beste hardware van het moment, zoals de krachtige Snapdragon 835-chip. Ook is het de eerste LG-smartphone met een amoled-scherm. Dat zorgt voor meer helderheid en kleurrijkere beelden dan de lcd-schermen die LG doorgaans gebruikt. Net als op de LG G6 is het scherm voorkantvullend, met minimale randen er omheen.

Het toestel is onderdeel van de LG V-reeks, een serie experimentele topmodellen. Zowel de LG V10 als de LG V20 beschikten nog over een kleiner tweede scherm boven het grote primaire scherm. Daarop werden notificaties, snelkoppelingen en je favoriete contacten getoond. Een leuke gimmick, maar in de praktijk niet heel nuttig. Op de LG V30 zou het extra scherm geschrapt zijn.

De LG V30 in vogelvlucht

Het toestel is nog niet officieel aangekondigd, en dus staan de specificaties van de LG V30 nog niet vast. Hieronder vind je wel een voorlopig overzicht, gebaseerd op verschillende betrouwbare bronnen. De smartphone wordt eind augustus officieel gepresenteerd.

  • Groot 6,2 inch-scherm met minimale randen en hoge QHD-resolutie
  • Dubbele 13 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-frontcamera
  • Loopt op Android 7.1 (Nougat), met snelle update naar Android 8.0
  • Krachtige Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de LG V30

LG V30 uitnodigingCentraal staat het forse 6,2 inch-scherm. Dat klinkt groot, maar doordat de randen rondom dat scherm zo klein zijn is de V30 nog verrassend handzaam. Zoals gezegd ontbreekt een tweede scherm, maar met de amoled-techniek heeft LG een alternatief. Waar een lcd-scherm altijd volledig aan of uit staat, kan een amoled-scherm ook deels ingeschakeld worden. Zo verbruikt een always on-scherm met een klein hoekje notificaties nauwelijks extra stroom.

Achterop zit een dubbele 13 megapixel-camera. De ene camera schiet traditionele foto’s, de ander heeft een extra wijde lens. Dat betekent dat je panorama-achtige foto’s kunt schieten zonder het toestel te bewegen. Of schiet een hele familiefoto zonder dat iedereen hoeft te proppen. Voorop zit ook een 8 megapixel-camera waarmee je selfies kan schieten.

LG V30 release en prijs

LG heeft aangekondigd dat de V30 op 31 augustus wordt onthuld. Dit is één dag voor IFA, de technologiebeurs die jaarlijks in Berlijn plaatsvindt. Het is nog onduidelijk wat de LG V30 gaat kosten en of en wanneer de smartphone naar de Benelux komt. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de telefoon.

Laatste berichten

‘Gelekte renders tonen LG V30 in volle glorie’

‘Gelekte renders tonen LG V30 in volle glorie’

1 min
Nieuws
De betrouwbare telecominsider Evan Blass heeft renders van de LG V30 gepubliceerd, waarop het toestel volledig te zien is. Gek genoeg doet het design denken aan een combinatie tussen de LG G6 en Samsung Galaxy S8.
LG geeft V30 flink verbeterde camera

LG geeft V30 flink verbeterde camera

1 min
Nieuws
LG heeft nieuwe informatie vrijgegeven over zijn nieuwe vlaggenschip. De V30 heeft een flink verbeterde camera met een diafragma van f/1.6. Maar wat betekent dit voor de kwaliteit van foto's?
Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

3 min
Nieuws
Let op, want augustus wordt een drukke maand voor Android-fans. Toptoestellen van Samsung, Nokia en LG én de volgende versie van Android staan allemaal te trappelen om te verschijnen.

Download onze app

Download onze app