Dit moet je weten over de LG V60 ThinQ 5G
De LG V60 ThinQ 5G is de eerste 5G-smartphone die LG in Nederland uitbrengt. Ook bijzonder is de meegeleverde schermhoes, die je aan de telefoon klikt. Zo krijg je een volwaardig extra scherm tot je beschikking. Op deze pagina zetten we alle informatie over de V60 ThinQ op een rijtje.
Pluspunten LG V60 ThinQ 5G
| Minpunten LG V60 ThinQ 5G
|
LG V60 ThinQ 5G heeft extra scherm
In 2019 bracht LG de G8X ThinQ uit in Nederland, zijn eerste smartphone met een aparte hoes met eigen scherm. Zodra je het toestel in die hoes klikt, maakt hij via de usb-c-aansluiting verbinding met het display in de hoes en kun je de twee schermen tegelijk gebruiken. De nieuwe V60 ThinQ 5G borduurt hierop voort en is in alle opzichten een betere smartphone dan zijn voorganger.
Het scherm van de V60 ThinQ is identiek aan het display in de hoes. Het gaat om een 6,8-inch oled-scherm met een scherpe full-hd-resolutie en ververssnelheid van 60Hz. Handig om te weten: de schermhoes van de G8X ThinQ past niet op de V60 ThinQ 5G omdat de G8X een 6,4-inch display heeft.
Wat kun je met het tweede scherm? De meest logische toepassing is twee aparte apps tegelijk gebruiken, één per display. Denk aan WhatsApp op het linkerscherm, terwijl je op het rechterscherm iets opzoekt in Google Maps. Of schrijf een e-mail terwijl je in de gaten houdt of je Uber-chauffeur er bijna is, of maak een foto en bekijk die tegelijk in de galerij-app.
Zwart-wit-weergave
Een andere feature van de schermhoes is het kleine, secundaire schermpje op de voorkant. Dichtgeklapt kan de schermhoes de tijd, notificatiemeldingen en het weer tonen op dit display. Het tweede schermpje toont een zwart-wit-weergave en verbruikt weinig stroom.
Weinig geoptimaliseerde apps
Er zijn nog maar weinig apps geoptimaliseerd voor het gebruik op twee schermen tegelijk. LG heeft natuurlijk zelf een paar apps geschikt gemaakt, en een enkele game profiteert er ook van door bijvoorbeeld de knoppen op het onderste scherm te tonen. Een toetsenbord-app kan het toetsenbord op het onderste scherm weergeven zodat het secundaire scherm je chatgesprek toont. De kans is klein dat app- en game-ontwikkelaars hun programma’s gaan aanpassen voor de schermhoes van de handvol LG-telefoons die ermee overweg kan. Het optimaliseren kost veel tijd en dus geld en zo populair zijn LG-toestellen niet.
Goed om te weten: de V60 ThinQ 5G is een heel ander type ‘vouwbare’ telefoon dan toestellen die je echt kan klappen of vouwen. De Huawei Mate Xs, Samsung Galaxy Z Flip en Motorola Razr hebben namelijk één flexibel display dat dubbelvouwt, terwijl het LG-toestel twee losse schermen gebruikt.
Specificaties LG V60 ThinQ
De specificaties van de LG V60 ThinQ 5G zijn indrukwekkend, en grotendeels vergelijkbaar met de directe concurrentie. Het toestel heeft een water- en stofdichte behuizing, kan tegen een stootje en ondersteunt draadloos opladen. Interessant is de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting, een feature die veel high-end smartphones juist geschrapt hebben.
Ook noemenswaardig is de 5000 mAh-accu; groter dan gebruikelijk voor dit type toestel. Door de grotere accu en het full-hd-scherm met 60Hz-ververssnelheid, biedt de V60 ThinQ 5G op papier een langere batterijduur dan veel concurrenten.
De telefoon heeft verder drie camera’s op de achterkant (normaal, groothoek en Time of Flight-sensor), een vingerafdrukscanner onder het scherm en stereospeakers. Een Snapdragon 865-chip stuurt de smartphone aan en werkt samen met 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen.
Android 10 en updatebeleid
De LG V60 ThinQ 5G draait uit de doos op Android 10 met de UX-schil van LG. Deze schil pakt de software flink aan en oogt en werkt daarom anders dan stock-Android. Bovendien installeert de fabrikant veel eigen apps mee. Het updatebeleid van LG is de afgelopen jaren minder goed gebleken dan de concurrentie. LG rolt over het algemeen minder vaak en minder snel beveiligingsupdates uit en heeft langer nodig om Android-versie-updates beschikbaar te stellen. De V60 ThinQ 5G staat op de lijst voor een Android 11-update, al is het op moment van schrijven nog niet bekend wanneer die komt.
De LG V60 ThinQ is verkrijgbaar voor 1000 euro en hiermee één van de duurste Android-smartphones van dit moment. Vouwbare toestellen zijn nog een stuk prijziger, en met zijn twee displays komt de LG-telefoon redelijk in de buurt van deze beleving.
Deze telefoon koop je als je… op zoek bent naar een high-end smartphone met twee schermen in plaats van één.