Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG X Screen

6,5

LG X Screen: midrange-smartphone met secundair scherm

De LG X Screen is één van de twee nieuwe midrange toestellen uit de nieuwe X-serie van LG. De X Screen onderscheidt zich van de X cam door zijn tweede scherm dat  we al kennen van de LG V10.  Op dit scherm zijn onder meer notificaties en het weerbericht af te lezen, maar er kunnen ook snelkoppelingen naar favoriete applicaties en contactpersonen worden toegevoegd.

Het primaire scherm  meet 4,93 inch en heeft een resolutie van  1280 bij 720  pixels. Het secundaire display  van de LG X Screen is 1,76 inch en heeft een resolutie van 520 bij 80 pixels. Meer weten over het toestel? Je leest er hieronder alles over.

De LG X Screen in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De toestellen uit de LG X-serie worden standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste software voor Android-smartphones. De X Screen heeft een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een frontcamera van 8 megapixel.

De fabrikant  van de chipset heeft LG nog niet bekendgemaakt,  wel  heeft het bedrijf laten weten  dat de X cam in bezit is van een  1,2GHz quadcore-processor.  Hieronder hebben we enkele belangrijke features op een rijtje gezet die wel al bekend zijn:

  • 4,93 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) en een secundair display  van 1,76 inch (520 bij 80 pixels)
  • 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een frontcamera van 8 megapixel
  • Standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow
  • 16GB opslagcapaciteit, 2GB aan werkgeheugen

Meer over de X Screen

De X Screen bevat een 1,2GHz quadcore-processor waarvan de fabrikant nog niet bekend is. De interne opslagcapaciteit is 16GB, wat redelijk normaal is voor een midrange toestel. We weten nog niet of dit geheugen ook uit te breiden is door middel van een micro-sd-kaart. De accucapaciteit bedraagt 2300 mAh. In combinatie met de relatief lage schermresolutie van 1280 bij 720 pixels is de verwachting dat de X Screen zeker het einde van de dag haalt.

LG X-serie


De LG X Screen wordt zoals al eerder vermeld geleverd met Android 6.0. Het is het eerste toestel van LG dat standaard op Android 6.0 draait. LG legt hier  zijn eigen lichte skin overheen. Dit, samen met de quadcore-processor en de toevoeging van een tweede scherm, maakt de LG X screen een interessant toestel.

Conclusie LG X Screen review

Op zichzelf is de X Screen helemaal geen slecht toestel. Het design is strak en stijlvol, de software up-to-date en zonder veel fratsen, met hardware die krachtig genoeg is voor veel populaire apps. Het pronkstuk van deze Android, het tweede scherm, blijkt in de praktijk echter maar weinig toe te voegen. Een aardige gimmick die leuk is om aan je vrienden te tonen en soms een keertje te gebruiken, maar je vergeet al snel dat het er op zit. Dan blijf je over met een degelijke, maar niet geweldige smartphone die het niet haalt bij veel van zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs of zelfs lager vind je de Nexus 5X, Moto G4 of de Honor 5X. Die zijn uitgerust met betere camera’s, grotere accu’s, of praktischere extra’s als een vingerafdrukscanner. Dat maakt het lastig om de X Screen echt aan te raden.

Lees meer in onze uitgebreide LG X Screen review

LG X Screen release en prijs

De LG X Screen is sinds begin 2016 in de Benelux verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roségoud. De adviesprijs van het toestel is zo’n 299 euro, waarmee hij in de midrange-categorie valt. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van al het nieuws over de LG X Screen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG X Screen

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu