Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sim Only maandelijks opzegbaar: beste deals vergelijken

Ben je op zoek naar een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is? Lees dan verder, want we voorzien je in dit artikel van de beste sim only deals die je maandelijks kunt opzeggen.

Afbeelding van een simkaart en een kalender

Sim only abonnement maandelijks opzegbaar: prijzen vergelijken

Je bent op zoek naar een sim only abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen. Dan wil je een gemakkelijk en eenvoudig overzicht van alle (betrouwbare) aanbieders met de laagste prijzen zien. Daarvoor kun je terecht in onze sim only vergelijker.

Maandelijks opzegbare sim only abonnementen vergelijken

Eenvoudig filteren

Je kunt in onze sim only abonnementen-vergelijker eenvoudig filteren op je gewenste data- en belbundel, looptijd (maandelijks), gewenste provider en zelfs op combinatievoordeel (wanneer je bijvoorbeeld voor je internet en televisie al klant bent bij een provider).

Filteren op bundels in sim only vergelijker

Sim only onbeperkt internet maandelijks opzegbaar vergelijken

Liever een maandelijks opzegbaar unlimited data sim only abonnement? Dat kan natuurlijk ook. Daarvoor bekijk je alle sim only aanbiedingen met onbeperkt internet in onze sim only prijsvergelijker:

Verschillen tussen sim only en prepaid

Kies je voor een sim only abonnement, dan kies je voor een abonnementsvorm. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een overeengekomen bundel, de hoeveelheid dataverkeer en belminuten.

Bij sim only prepaid betaal je geen vast bedrag per maand, maar ‘stort’ je een bedrag (tegoed) naar keuze op jouw simkaart. Je kunt vervolgens smsen, bellen of internetten totdat het tegoed op jouw kaart op is.

Een voordeel van sim only prepaid kan zijn dat je bundel niet iedere maand gereset wordt. Heb je in januari nog 60 belminuten over, dan neem je die gewoon naar februari.

Let op! Veel providers hanteren een ‘houdbaarheidsdatum’ op sim only prepaid tegoed. Dat betekent dat je dataverkeer, belminuten en/of smsjes komen te vervallen wanneer je ze niet voor de opgegeven datum hebt gebruikt.

Verschillen tussen abonnement en sim only

Een abonnement en sim only kunnen prima samengaan, dan krijg je namelijk een sim only abonnement. Tussen die twee termen zit eigenlijk geen verschil.

Verschillen tussen sim only en abonnement

Waar wel verschil tussen zit, zijn een sim only abonnement en een gewoon smartphone abonnement.

Bij een sim only abonnement krijg je alleen een simkaart die je in een smartphone stopt. Deze simkaart moet vervolgens door jou geactiveerd worden. Jouw provider zorgt ervoor dat je via die simkaart beschikt over een vaste hoeveelheid dataverkeer en belminuten, zoals overeengekomen met jouw provider.

Bij een ‘gewoon’ smartphone abonnement krijg je niet alleen een simkaart, maar natuurlijk ook een smartphone die je gekozen hebt. In de maandprijs zitten zowel de kosten voor je bundel (dataverkeer en belminuten) als aflossing voor je smartphone verwerkt.

Dat laatste hangt er ook vanaf of je voor je toestel eenmalig bij hebt betaald. Je kunt er namelijk bij een smartphone abonnement voor kiezen om de volledige toestelkosten op te nemen in de maandprijs, of het toestel deels of volledig af te betalen bij het afsluiten van je overeenkomst.

De voordelen van sim only abonnementen

Maandelijks opzegbare sim only abonnementen hebben naast dat ze per maand opzegbaar zijn (verrassing), ook vele andere voordelen. We zetten de grootste pluspunten op een rijtje.

Je bent lekker flexibel (met je abonnement)

Kies je voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement, dan heb je de vrijheid om iedere maand op te zeggen en wat anders kiezen.

Een smartphone contract

Wanneer je een overeenkomst voor een jaar of twee jaar aangaat, kun je daar niet onderuit. Je betaalt gedurende de looptijd het bedrag dat je met je provider overeengekomen bent.

Je vertrouwde smartphone blijft vertrouwd

Wil je helemaal geen nieuwe smartphone? Dan heeft het ook geen zin om voor een ‘traditioneel’ smartphone abonnement met simkaart en toestel te kiezen.

Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is dan een veel logischere keuze. Je kunt lekker gebruik blijven maken van de smartphone die je kent en al enige tijd dagelijks gebruikt. Je smartphone toch beu? Dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wil en kun je een van de nieuwste smartphones kopen. Je sim only simkaart steek je gewoon over naar je fonkelnieuwe toestel.

oneplus 7 pro
Met een sim only abonnement kun je je eigen vertrouwde smartphone blijven gebruiken

Een ander voordeel van je huidige smartphone aanhouden is dat je niet in de weer hoeft met het overzetten van al je accounts, bestanden, foto’s en contacten. Ook fijn, want het leven is al druk genoeg.

Beter voor het milieu

Bij de fabricatie van iedere smartphone komt natuurlijk stroom (energie), kunststof, metalen en vervoer kijken. Mensen die voor een sim only abonnement kiezen, doen vaak langer met hun smartphone.

nederlandse natuurgebieden
Een sim only abonnement is liever voor het milieu dan een abonnement met toestel

Het is misschien niet voor iedereen een belangrijke factor, echter draagt je keuze voor alleen een simkaartje (en geen toestel) bij aan een beter milieu.

Geen gevolgen voor je eventuele hypotheek

Wanneer je een smartphone abonnement met toestel afsluit kan het zo zijn dat je overeenkomst wordt genoteerd bij stichting BKR. Dit geldt voor alle smartphone contracten met een toestel-waarde van boven de 250 euro – dit wordt namelijk als een lening gezien.

Dat lijkt weinig impact te hebben, echter hebben alle leningen impact op hoeveel je kunt lenen van een bank – dus ook wanneer je een hypotheek aanvraagt voor de aankoop van een huis. Een ‘onschuldige’ kleine lening kan op die manier al voor duizenden euro’s minder leencapaciteit zorgen. Een registratie bij stichting BKR blijft vijf jaar lang staan.

Kiezen voor een sim only abonnement zorgt er dus ook voor dat je een BKR registratie ontloopt.

Sim only providers Nederland vergelijken

Bijna alle grote en bekende (mobiele) providers in Nederland bieden ook sim only abonnementen en sim only prepaid aan. Denk bijvoorbeeld aan Lebara, Tele2, KPN en T-Mobile.

Je kunt in onze sim only abonnementen vergelijker eenvoudig filteren op provider. Zo kun je een provider juist opnemen of uitsluiten van de zoekresultaten.

Sim only aanbieders vergelijken en filteren

Een smartphone kiezen: smartphones vergelijken

Wil je naast je nieuwe maandelijks opzegbare sim only abonnement ook een nieuwe telefoon, maar weet je nog niet (zeker) welk toestel je wilt hebben? Dan raden we je aan onze smartphone koopgidsen te lezen.

In onderstaande koopgidsen vergelijken we de beste smartphones met elkaar en voorzien we je van de beste prijzen, zodat jij niet urenlang het internet hoeft af te struinen.

Sim only deals

Lebara sim only

150 min en 150 sms

1000MB (4G)

1 maanden

€ 7,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Mobiel.nl
Lebara

Simyo sim only

200 min of 200 sms

0MB (4G)

1 maanden

€ 7,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Belsimpel
Simyo

Ben sim only

200 min of 200 sms

0MB (4G)

1 maanden

€ 8,50 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Mobiel.nl
Ben

Youfone sim only

200 min en 200 sms

1000MB (4G)

1 maanden

€ 9,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Youfone
Youfone
Bekijk alle deals

Nieuwste sim only artikelen

Veelgestelde vragen over maandelijks opzegbare sim only abonnementen

Hoe werkt sim only?

Sim only is een abonnementsvorm waarbij je alleen voor je belminuten en data betaalt. Je ontvangt geen smartphone bij de overeenkomst, maar alleen een simkaart.

Hoe installeer ik sim only?

Aan de slag gaan met je sim only abonnement is vaak zo eenvoudig als de simkaart in je smartphone plaatsen. Hoe dat moet, staat in de (online) handleiding van je telefoon. Vervolgens ontgrendel en activeer je de simkaart met de door je provider bijgeleverde simkaart-pincode en kun je gebruikmaken van je sim only-abonnement.

Wanneer sim only verlengen?

Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement wordt iedere maand automatisch met een maand verlengd. Heb je een sim only abonnement voor een jaar of twee jaar afgesloten, dan kun je vaak een paar maanden voor de verloopdatum van je overeenkomst al verlengen.

Wanneer gaat een sim only abonnement in?

De levertijd van een sim only abonnement (dus de simkaart en bijbehorende brief en activatiecode) betreft vaak een werkdag tot 5 werkdagen. Het abonnement gaat in de regel altijd in op de datum die je met je provider afgesproken hebt.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu