Microsoft Surface Duo

De Microsoft Surface Duo is een bijzondere smartphone, want hij heeft twee schermen om productiever te werken. Het toestel is prijzig en op dit moment nog niet officieel in Nederland te koop. Ben je benieuwd wat de Surface Duo te bieden heeft? Op deze pagina lees je meer.

Twee schermen

De Surface Duo heeft twee amoled-schermen van 5,6 inch en deze zijn individueel te gebruiken. Je kan dus twee apps tegelijk gebruiken, of nog meer als je de schermen opsplitst. Het is ook mogelijk om het scherm volledig voor één app of game te gebruiken. Je kijkt dan tegen een 8,1 inch-display aan. In het midden zit een scharnier zodat je de smartphone kan dichtklappen.

Door dit bijzondere ontwerp is de Surface Duo van een ander formaat dan de gemiddelde smartphone. Hij is ook iets zwaarder, maar nauwelijks dikker. Dat is te danken aan de dunne behuizing. Goed om te weten is dat de Surface Duo echt bedoeld is om met twee handen gebruikt te worden.

Microsoft Surface Duo officieel 4

Redelijke hardware

Microsoft voorziet de Surface Duo van een Snapdragon 855-processor, 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Het toestel heeft één 11 megapixel camera op de achterkant en gebruikt die ook als selfiecamera. Op de zijkant tref je een vingerafdrukscanner aan.

De Surface Duo is uitgerust met een 3577 mAh-accu, laadt op via usb-c met 18 Watt en kan niet draadloos opladen. Ook is de smartphone niet water- en stofdicht, niet geschikt voor 5G-internet en mist hij een nfc-chip om contactloos te betalen. Deze features zijn geschrapt vanwege het complexe ontwerp, aldus Microsoft.

Het toestel draait op Android 10 en krijgt minimaal drie jaar updates.

Microsoft Surface Duo kopen

De Microsoft Surface Duo is sinds september 2020 in de Verenigde Staten te koop voor 1399 dollar. Later is de prijs wat verlaagd om meer kopers te verleiden. Volgens Microsoft is het nog niet duidelijk of de smartphone in Nederland uitkomt en zo ja, wat hij gaat kosten. Het toestel is hier daarom slecht verkrijgbaar: alleen via import, waardoor je een hogere prijs betaalt.

Deze telefoon koop je als… je één van de meest bijzondere smartphones van dit moment wil, en het je niet uitmaakt dat hij niet officieel in Nederland te koop is.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's