Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Edge

Motorola Edge

Dit moet je weten over de Motorola Edge

De Moto Edge van Motorola is een toestel dat zich aan de bovenkant van het middensegment positioneert. Zo is de Motorola Edge voorzien van een watervalscherm, drie camera’s op de achterkant en een klein gaat in het schermvoor de selfiecamera.

Qua chip is er gekozen voor de 765-variant van fabrikant Qualcomm. Er is 6GB werkgeheugen aanwezig en het interne geheugen bedraagt 128GB. Tot slot heeft de telefoon een 4500 mAh-accu aan boord.

Pluspunten Motorola Moto Edge

  • Groot amoled-scherm met hoge resolutie
  • Ondersteuning voor snelladen
  • Driedubbele camera

Minpunten Moto Edge

  • Waterval scherm zorgt voor grote afronding zijkanten
  • Camera’s aan achterkant steken wat uit

Motorola Moto Edge Plus

Specificaties Motorola Edge

De Motorola Edge wordt aangedreven door de Snapdragon 765-chipset van Qualcomm. Deze processor zien we in meer toestellen in het middensegment en kan gecombineerd worden met 5G-ondersteuning.

Motorola combineert dat met 6GB aan werkgeheugen een 128GB interne opslag. Dat laatste kan makkelijk worden uitgebreid met een geheugenkaart. Er is daarnaast ook nog een koptelefoonaansluiting aanwezig op het toestel. Zo kun je met je oude, vertrouwde headset nog steeds genieten van Spotify of radio.

Watervalscherm met grote afronding aan zijkanten

Het scherm valt direct op en dat komt door onder andere de grote afrondingen aan de zijkanten. Motorola noemt het display dan ook een ‘watervalscherm’, wat ombuigt in een hoek van bijna 90 graden.

Het scherm heeft een diagonaal van 6,67 inch en een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Er is gekozen voor een amoledpaneel, waardoor kleuren er goed uitzien en het contrast erg goed is. Daarbij heb je keuze uit twee kleuren qua afwerking, een donkerblauwe en een donkerrode variant.

Drie camera’s op achterkant en notificatie-ledring

De hoofdcamera van de Moto Edge schiet plaatjes van 64 megapixels, waardoor elke detail moeiteloos wordt vastgelegd. Ook kun je foto’s maken met de groothoeklens, waarmee je net wat meer vastlegt. Tot slot is ook wat inzoomen mogelijk met de derde camera. Selfies maak je tot slot met de camera in het gaatje in het scherm. Aan de achterzijde is ook het Motorola-logo te zien. Daarin is geen vingerafdrukscanner verwerkt zoals bij veel goedkopere Motorola-toestellen. Zo’n scanner is namelijk verwerkt in het display.

Motorola Moto Edge Plus

Grote accu en snel laden

De Motorola Moto Edge gebruikt een 4500 mAh-accu voor de nodige power. Zodoende kom je makkelijk een intensieve dag door. Niet alleen de grootte van de batterij speelt hierin een rol, maar ook de energiezuinige processor. Opladen kan via de usb c-poort aan de onderkant van het toestel. Dat kan snel met de bijgeleverde lader, maar draadloos opladen is niet mogelijk.

Android 10 en minimale aanpassingen

De Motorola Edge wordt geleverd met Android 10 en Motorola heeft daar weinig aanpassingen aan doorgevoerd. Naast het cleane uiterlijk, zijn er dus ook niet veel extra apps of een zware schil toegepast. Wel kun je gebruikmaken van handige Moto-functies. Zo activeer je de zaklamp door het toestel twee keer te schudden. Wil je de camera opstarten, dan maak je twee keer een draaiende polsbeweging.

Motorola Edge review

Waar we de budgettoestellen van Motorola vaak zonder problemen kunnen aanraden, ligt dit bij de Edge ietsjes anders. De Motorola Edge is een smartphone die grotendeels weet te overtuigen en ook veel waar voor zijn geld biedt. Hij heeft een prachtig design, goed scherm, lekker snelle hardware en lange accuduur. Ook de software van Motorola is erg fijn in gebruik, waarbij het leuk is dat je nu iets meer opties hebt dan voorheen.

Wel hadden we graag gezien dat de camera’s in alle situaties goede foto’s zouden maken, en maken we ons een beetje zorgen over de schermproblemen die we zijn tegengekomen. Daarnaast is het updatebeleid nogal matig, zeker voor een toestel dat 599 euro kost. Kun je daarmee leven, dan haal je met de Motorola Edge een goede, maar geen perfecte smartphone in huis.

→ Lees meer in de uitgebreide Motorola Edge review

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Edge heeft een adviesprijs van 599 euro en is gepresenteerd op 22 april. De telefoon is verkrijgbaar in de Benelux vanaf half juni. De Motorola Edge Plus die ook gepresenteerd is, is hier niet verkrijgbaar.

Deze smartphone koop je als je op zoek bent naar een fijn toestel in het middensegment met enkele premiumfuncties.

Motorola Edge
7,5
Welke Motorola Edge wil je?
Motorola Edge met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 25,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 17,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Motorola Edge Lite-aankondiging vindt waarschijnlijk plaats op 7 juli

Motorola Edge Lite-aankondiging vindt waarschijnlijk plaats op 7 juli

Nieuws Motorola heeft zojuist een evenement gepland voor 7 juli en zegt verder niets over de aanleiding hiervoor. Dit alleen is al genoeg reden om aan te nemen dat hier de aankondiging van de Motorola Edge Lite gaat plaatsvinden.
‘Motorola Edge-schermproblemen op te lossen met software-update’

‘Motorola Edge-schermproblemen op te lossen met software-update’

Nieuws De schermproblemen waar een deel van de Motorola Edge-smartphones mee kampt, zijn volgens Motorola op te lossen met een software-update. Dat antwoordt de fabrikant op vragen van Android Planet nadat gebruikers klagen over uiteenlopende problemen met het display.
‘Motorola Edge Lite wordt binnenkort uitgebracht voor 399 euro’

‘Motorola Edge Lite wordt binnenkort uitgebracht voor 399 euro’

Nieuws Volgens een recent gerucht verschijnt er binnenkort een nieuwe Motorola, de zogenaamde Edge Lite. De verwachte Edge-variant moet de nieuwe Motorola-reeks compleet maken met een lagere instapprijs.
Motorola Edge videoreview: 3 redenen om ‘m wel (en niet) te kopen

Motorola Edge videoreview: 3 redenen om ‘m wel (en niet) te kopen

Video's Met een adviesprijs van 599 euro is de Motorola Edge een stuk duurder dan we gewend zijn van de fabrikant. Hoe goed is de Edge en waar moet je op letten als je 'm koopt? Je checkt het in onze nieuwste videoreview.
Motorola Edge review: prima terugkeer in het hogere prijssegment

Motorola Edge review: prima terugkeer in het hogere prijssegment

7,5
Reviews Met de Edge brengt Motorola voor het eerst sinds lange tijd een duurdere smartphone uit. Weet de fabrikant ook in dit prijssegment te overtuigen? Je leest het in deze Motorola Edge review.