Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto C Plus

Motorola Moto C Plus: budgettoestel met grote accu

De Motorola Moto C Plus onderscheidt zich door de lage prijs en grote accu. Laatstgenoemde heeft namelijk een capaciteit van 4000 mAh, wat – gecombineerd met de bescheiden hardware – zorgt voor een lange accuduur. De accu is tevens verwijderbaar, zodat je ‘m na flink gebruik gemakkelijk kunt verwisselen.

Onder de motorkap vinden we matige specificaties, al is dat gezien het prijskaartje begrijpelijk. De Moto C Plus wordt aangedreven door een MediaTek MT6737-chip met een quadcore-processor, 1GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Daarmee is de smartphone krachtig genoeg voor belangrijke taken als WhatsApp’en, navigeren met Google Maps en het spelen van een spelletje.

De Motorola Moto C Plus in vogelvlucht

Ben je op zoek naar een goedkoop toestel met redelijke hardware en een lange accuduur, dan is de Moto C Plus het overwegen waard. Hieronder zetten we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje.

 • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
 • 8 megapixel-camera achterop, 2 megapixel-camera voorop
 • Draait op Android 7.0 (Nougat)
 • Voorzien van MediaTek MT6737-chip met 1GB RAM
 • 16GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Moto C Plus

De Moto C Plus is minder krachtig dan andere Lenovo-toestellen als de Moto G5 en G5 Plus, maar wel een stukje goedkoper. Aan de specificaties merk je echter dat het om een echt budgettoestel gaat. Naast een wat trage processor en weinig werkgeheugen (1GB), beschikt de Moto C Plus over een 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De camera’s maken redelijke, maar geen geweldige foto’s.

moto c officieel

Kenmerkend aan Moto-toestellen is de bijna kale Android-versie die erop draait. De Moto C Plus draait op Android 7.0 (Nougat), waarbij Lenovo maar een aantal aanpassingen heeft gemaakt. Zo is de app-drawer iets aangepast en is er een Moto-app aanwezig. Verder is er weinig aan Android aangepast, waardoor de smartphone lekker vlot in gebruik is.

Een belangrijke feature van de Moto C Plus is de 4000 mAh-accu. Doordat de bescheiden hardware om minder stroom vraagt, gaat de telefoon lekker lang op een acculading mee. Opladen gaat via de micro-usb-poort aan de onderkant. Verder beschikt de Moto C Plus over een plastic behuizing en een plek voor een micro-sd-geheugenkaartje.

Pluspunten Moto C Plus

 • Lekker goedkoop toestel
 • Voorzien van grote accu
 • Draait op vrijwel kale Android-versie

Minpunten Moto C Plus

 • Middelmatige hardware
 • Trage processor
 • Camera's zijn niet bijzonder

Motorola Moto C Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Motorola Moto C Plus aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Motorola geeft extra smartphone weg bij aankoop Moto E4 Plus

Motorola geeft extra smartphone weg bij aankoop Moto E4 Plus

Redactie
24 apr 2018april 2018
15:22 uur
2 min
Deals
Deals Koop je de Motorola Moto E4 Plus, dan krijg je tijdelijk een tweede Android-smartphone gratis. Bij de budgettelefoon wordt namelijk ook nog de Moto C Plus geleverd.
Goedkope smartphones met een lange accuduur: dit zijn je opties

Goedkope smartphones met een lange accuduur: dit zijn je opties

Wouter Nijsen
23 jan 2018januari 2018
19:33 uur
3 min
Nieuws
Nieuws Voor veel mensen is een bovengemiddelde accuduur de belangrijkste eisen van een nieuwe smartphone. Gelukkig hoef je daar geen honderden euro's aan te besteden. Android Planet zet de beste goedkope telefoons met een grote accu op een rijtje.
Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Thomas Haenen
15 sept 2017september 2017
10:01 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Motorola heeft een overzicht vrijgegeven van de smartphones die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangen. Opvallende afwezige is de Moto E-reeks.
Goedkope Moto C Plus begin juni verkrijgbaar in Nederland

Goedkope Moto C Plus begin juni verkrijgbaar in Nederland

Thomas Haenen
16 mei 2017mei 2017
11:37 uur
1 min
Nieuws
Nieuws De Motorola Moto C Plus is vanaf begin juni in Nederland verkrijgbaar, zo heeft Lenovo zojuist bevestigd. Met een adviesprijs van 119 euro is het een van de goedkoopste Android-smartphones van het moment.
Budgettoestellen Moto C en Moto C Plus officieel onthuld

Budgettoestellen Moto C en Moto C Plus officieel onthuld

Erwin Vogelaar
15 mei 2017mei 2017
20:30 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Lenovo heeft de Moto C officieel onthuld, net als de Moto C Plus. Deze goedkope toestellen bieden Android aan voor rond de honderd euro.

Download onze app

Download onze app