Motorola Moto E

7

De Motorola Moto E heeft een prijskaartje van iets meer dan 100 euro, is spatwaterbestendig en voorzien van bescheiden specs. Het scherm van de  telefoon  meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels. Dit komt neer op een bovengemiddelde pixeldichtheid van 256 ppi. De laag Gorilla Glass 3 over het display maakt de telefoon prima bestand tegen krassen. Gezien zijn prijs is de Moto E een aantrekkelijke optie voor wie wel een vlotte telefoon met de laatste versie van Android wenst, maar niet teveel wil spenderen.

Onderhuids is een 1,2GHz dualcore-processor (Snapdragon 200) en 1GB aan werkgeheugen te vinden die er samen voor zorgen dat Android soepel draait. De 4GB aan opslagruimte is uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje tot maximaal 32GB, dus ook voor je favoriete apps, muziek en foto’s is voldoende ruimte. Aan de achterzijde is een 5-megapixel-camera aanwezig, maar een frontcamera ontbreekt. Wel is er bluetooth 4.0, wifi, 3G en een 1980 mAh-accu aan boord die goed is voor ruim één dag gebruik. Voor 4G hoef je bij de Moto E niet aan te kloppen: de smartphone kan alleen overweg met 3G-netwerken.

De Motorola Moto E in vogelvlucht

De Motorola Moto E is een interessant toestel voor wie weinig wenst uit te geven en toch wil beschikken over de laatste versie van Android. De kleine smartphone is redelijk voorzien, kost minder dan 100 euro en draait Android soepel. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

  • Compact 4,3 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • 1,2GHz dualcore-processor (Snapdragon 200) en 1GB aan werkgeheugen
  • Laatste versie van Android 5.0 (Lollipop) zonder onnodige toevoegingen
  • Geen 4G, wel ondersteuning voor wifi, 3G en bluetooth 4.0
motorola moto e

Stiekem hebben we best uitgekeken naar Motorola’s nieuwe budgettelefoon. Niet omdat de Moto E iets bijzonders kan of er speciaal uitziet, maar toch voornamelijk vanwege de prijs. Voor iets meer dan 100 euro krijg je immers een spatwaterbestendige smartphone met de laatste versie van Android en best redelijke specs. Toch lijkt het erop dat Motorola een behoorlijk aantal concessies heeft moeten doen om de prijs zo laag te houden. In onze Moto E review lichten we ze uit.

Conclusie Motorola Moto E review

Onze ervaring met de Moto E is erg wisselend. Aan de ene kant heeft het toestel een lage adviesprijs, behoorlijke prestaties en een stockversie van Android die snel en soepel werkt. Aan de andere kant is de afwerking ondermaats en hetzelfde geldt voor de camera en – in mindere mate – het scherm. In onze ogen heeft Motorola te veel concessies gedaan en dan met name op het gebied van de behuizing. Een smartphone met een achterklep die schuift en kraakt, voelt alles behalve prettig in de hand. Ons advies: besteed liever een paar tientjes meer aan de uitstekende Motorola Moto G.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto E

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu