Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto E3

Scherm
5 inch
Camera
8 megapixel

Moto E3: Lenovo’s budgettopper voor 2016

De Motorola Moto E3 is de opvolger van de Moto E (2015). Ook dit toestel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waarbij het toestel is voorzien van vlotte specs, een prima camera en zakelijk design. Belangrijk is dat de Moto E3 draait op een vrijwel kale versie van Android 6.0 (Marshmallow), aangezien Lenovo nauwelijks aanpassingen doet aan het besturingssysteem.

Het scherm van de Moto E3 is met 5 inch groter dan dat van zijn voorganger (4,5 inch). Daarnaast is de resolutie verhoogd naar 1280 bij 720 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 294 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels nauwelijks zichtbaar, tenzij je met je neus op het scherm zit.

→ Lees ook over de opvolgers van dit toestel, de Moto E4 en E4 Plus

De Motorola Moto E3 in vogelvlucht

De Motorola Moto E3 kenmerkt zich door de lage prijs en prima specificaties. Ook het feit dat de smartphone standaard op een kale Android-versie draait, is mooi meegenomen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 1GHz quadcore-processor zorgt voor redelijke prestaties
  • Draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow)
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Motorola Moto E3

Motorola heeft de nieuwste Moto E voorzien van flink verbeterde camera’s. Het toestel maakt foto’s met de 8 megapixel-camera aan de achterkant, terwijl de 5 megapixel-frontcamera geschikt is voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

motorola moto e3

De grotere 2800 mAh-accu zorgt ervoor dat de Moto E3 de hele dag meegaat, ook wanneer je het toestel intensief gebruikt als je bijvoorbeeld spelletjes speelt. In tegenstelling tot de Moto G4 en Moto G4 Plus beschikt de telefoon niet over een snellaadoptie, maar een enorme ramp is dit niet. Met 1GB RAM is er relatief weinig werkgeheugen aanwezig, al is dit genoeg voor de meeste basistaken. De 8GB aan opslagruimte is middels een micro-sd-kaartje uitbreidbaar.

De Motorola Moto E3 werd in juli 2016 officieel aangekondigd en haal je tegenwoordig in huis voor zo’n 99 euro. Daarmee is de smartphone erg aantrekkelijk in combinatie met een sim only abonnement.

Conclusie Motorola Moto E3 review

De Moto E3 van Lenovo is een interessante optie voor gebruikers met een klein budget, maar is wel wat minder baanbrekend dan zijn voorgangers. Dit komt mede door de nauwelijks verbeterde prestaties, maar ook door de concurrentie die inmiddels uitstekende budgettoestellen biedt. Redelijk uniek blijft de kale software en prima accuduur, al maakt de Moto E3 op andere fronten wat minder indruk. Voor deze adviesprijs blijft de smartphone echter een goede koop.

→ Lees meer in de uitgebreide Moto E3 review

Pluspunten Moto E3

  • Lekker goedkoop
  • Prima specificaties
  • Draait op laatste Android-versie

Minpunten Moto E3

  • Saai design
  • Geen vingerafdrukscanner aanwezig
  • Trage processor

Laatste berichten

Voorkom een BKR-registratie met deze 5 budgetsmartphones

Voorkom een BKR-registratie met deze 5 budgetsmartphones

Nieuws Wil je een nieuw abonnement met 'gratis' toestel en een BKR-registratie en inkomenstoets vermijden, dan zijn deze 5 smartphones het overwegen waard.
Moto E3 review: budgettoestel heeft wat van zijn magie verloren

Moto E3 review: budgettoestel heeft wat van zijn magie verloren

7,5
Reviews We noemden de Motorola Moto E 2015 vorig jaar de ultieme budgetsmartphone. De nieuwe Moto E3 moet dus van goeden huize komen om te overtuigen. Is het toestel net zo goed als zijn voorganger?
Bevestigd: Moto E3 en Moto G4 Play begin september naar Nederland

Bevestigd: Moto E3 en Moto G4 Play begin september naar Nederland

Nieuws Een aantal weken geleden ontdekte Android Planet dat de nieuwe Moto E3 en Moto G4 Play begin september naar Nederland komen. Dit is nu door Lenovo bevestigd, ook zijn de adviesprijzen bekendgemaakt.
Moto E3 vanaf begin september in Nederland te koop

Moto E3 vanaf begin september in Nederland te koop

Nieuws De Motorola Moto E3 is binnen enkele weken verkrijgbaar in Nederland, zo ontdekte Android Planet. Het toestel is vanaf begin september te koop en heeft een adviesprijs van 129 euro.
Lenovo geeft nieuwe Moto E3 groter scherm en betere camera

Lenovo geeft nieuwe Moto E3 groter scherm en betere camera

Nieuws De Moto E3 is de nieuwste budgetsmartphone van Lenovo. De Chinese fabrikant heeft nu een compleet vernieuwde line-up, na eerder deze zomer al de Moto G4 en Moto Z uit te brengen.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app