Motorola Moto E3

7,5

Moto E3: Lenovo’s budgettopper voor 2016

De Motorola Moto E3 is de opvolger van de Moto E (2015). Ook dit toestel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waarbij het toestel is voorzien van vlotte specs, een prima camera en zakelijk design. Belangrijk is dat de Moto E3 draait op een vrijwel kale versie van Android 6.0 (Marshmallow), aangezien Lenovo nauwelijks aanpassingen doet aan het besturingssysteem.

Het scherm van de Moto E3 is met 5 inch groter dan dat van zijn voorganger (4,5 inch). Daarnaast is de resolutie verhoogd naar 1280 bij 720 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 294 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels nauwelijks zichtbaar, tenzij je met je neus op het scherm zit.

→ Lees ook over de opvolgers van dit toestel, de Moto E4 en E4 Plus

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto E3 in vogelvlucht

De Motorola Moto E3 kenmerkt zich door de lage prijs en prima specificaties. Ook het feit dat de smartphone standaard op een kale Android-versie draait, is mooi meegenomen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 1GHz quadcore-processor zorgt voor redelijke prestaties
  • Draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow)
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Motorola Moto E3

Motorola heeft de nieuwste Moto E voorzien van flink verbeterde camera’s. Het toestel maakt foto’s met de 8 megapixel-camera aan de achterkant, terwijl de 5 megapixel-frontcamera geschikt is voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

motorola moto e3

De grotere 2800 mAh-accu zorgt ervoor dat de Moto E3 de hele dag meegaat, ook wanneer je het toestel intensief gebruikt als je bijvoorbeeld spelletjes speelt. In tegenstelling tot de Moto G4 en Moto G4 Plus beschikt de telefoon niet over een snellaadoptie, maar een enorme ramp is dit niet. Met 1GB RAM is er relatief weinig werkgeheugen aanwezig, al is dit genoeg voor de meeste basistaken. De 8GB aan opslagruimte is middels een micro-sd-kaartje uitbreidbaar.

De Motorola Moto E3 werd in juli 2016 officieel aangekondigd en haal je tegenwoordig in huis voor zo’n 99 euro. Daarmee is de smartphone erg aantrekkelijk in combinatie met een sim only abonnement.

Conclusie Motorola Moto E3 review

De Moto E3 van Lenovo is een interessante optie voor gebruikers met een klein budget, maar is wel wat minder baanbrekend dan zijn voorgangers. Dit komt mede door de nauwelijks verbeterde prestaties, maar ook door de concurrentie die inmiddels uitstekende budgettoestellen biedt. Redelijk uniek blijft de kale software en prima accuduur, al maakt de Moto E3 op andere fronten wat minder indruk. Voor deze adviesprijs blijft de smartphone echter een goede koop.

→ Lees meer in de uitgebreide Moto E3 review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto E3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu