Motorola Moto E4

9

Motorola Moto E4: aantrekkelijk budgettoestel

De Motorola Moto E4 is een nieuw budgettoestel van Lenovo, dat zich kenmerkt door een lage prijs en de vlotte hardware. Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een MediaTek MT6737-chip met een 1,3GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB RAM en 16GB aan opslagruimte.

Moto-toestellen draaien doorgaans op de laatste Android-versie en bij de Moto E4 is dit niet anders. De telefoon draait uit de doos op een kale versie van Android 7.1, waar alleen enkele Moto-apps aan zijn toegevoegd. Verder is de Moto E4 voorzien van een 2800 mAh-accu. Lees ook over de grotere Moto E4 Plus, die beschikt over een enorme accu.

De Motorola Moto E4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto E4 is een aantrekkelijk budgettoestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Wordt aangedreven door een MediaTek-processor
  • 8 megapixel-camera aan achterkant, 5 megapixel-frontcamera
  • 2GB RAM en 16GB uitbreidbare opslagruimte
  • Draait op kale versie van Android 7.1
  • Standaard voorzien van vingerafdrukscanner

Meer over de Motorola Moto E4

Van de Moto E4 wordt ook een Plus-versie uitgebracht. Deze smartphone beschikt over een forse 5000 mAh-accu, waarmee het toestel meerdere dagen op één lading vooruit kan. De Moto E4 Plus heeft verder een vingerafdrukscanner, 5,5 inch-scherm, 16GB aan opslag en een 13 en 5 megapixel-camera.

motorola moto e4 review

De Moto E4 wordt aangedreven door een 1,3GHz-processor van MediaTek. Dit bedrijf produceert niet de snelste processoren op de markt, al voldoen ze prima voor de doorsnee gebruiker. Met 2GB RAM is er genoeg werkgeheugen aanwezig om Android vloeiend te draaien. De 16GB aan opslag is prima en kan middels een micro-sd-geheugenkaartje worden uitgebreid.

Uit de doos draait de Moto E4 op Android 7.1.1 (Nougat), de laatste versie van het besturingssysteem. Het is nog onduidelijk of het toestel ook een update naar Android O krijgt.

Conclusie Motorola Moto E4 (Plus) review

Eerder dit jaar waren we al aardig onder de indruk van de Moto G5, maar de Moto E4 doet er nog een schepje bovenop. Het toestel is goedkoper, maar weet haast evenveel te bieden. Het design, scherm en de camera zijn allemaal dik in orde. Extra’s als de vingerafdrukscanner en stock-Android zijn ook duidelijke pluspunten.

De Moto E4 Plus weet zich met zijn grote accu zelfs extra te onderscheiden. Het is heerlijk om een toestel twee of zelfs drie dagen zonder opladen te kunnen gebruiken. Het extra gewicht dat dit met zich meebrengt kan waarschijnlijk niet iedereen waarderen, maar desalniettemin zien we graag meer fabrikanten die voor accuduur boven design kiezen. De Moto E4 en E4 Plus zijn twee kroonjuweeltjes voor een habbekrats.

→ Lees meer in de uitgebreide Motorola Moto E4 review

Moto E4 release en prijs

De Moto E4 is sinds juni 2017 in Nederland verkrijgbaar voor 149 euro. De Plus-versie, die beschikt over betere specs en grote accu, kost 179 euro. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de Moto E4.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto E4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu