Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto E5 Play

Motorola Moto E5 Play
Scherm 5.2 inch
Camera 8 megapixel

Dit moet je weten over de Motorola Moto E5 Play

De Motorola Moto E5 Play (voluit: E5 Play Android Oreo Go Edition) is een goedkope smartphone die draait op de Go-versie van Android 8.0 (Oreo). Deze versie van Android is bedoeld voor telefoons met hardware die wat minder krachtig is. Het toestel beschikt over een groot 5,34 inch beeldscherm met langwerpige 18:9-verhouding. Een vingerafdrukscanner is eveneens aanwezig, vrij uniek in deze prijsklasse

Pluspunten Moto E5 Play

  • Betaalbare adviesprijs van 99 euro
  • Vlotte en recente Android Go-software
  • Complete hardware zoals vingerafdrukscanner

Minpunten Moto E5 Play

  • Lage schermresolutie zorgt voor minder scherp beeld
  • Geen gegarandeerde Android-updates

Onderscheidend: Android Go

moto e5 play android go

Een paar jaar geleden draaiden budgetsmartphones vaak op een verouderde Android-versie en liepen ze door de beperkte hardware met horten en stoten. De  E5 Play heeft daar veel minder last van omdat hij draait op Google’s Android Go-software. Deze is door Google geoptimaliseerd voor telefoons met instapspecificaties.

Het besturingssysteem vereist minder werk- en opslaggeheugen en vraagt minder rekenkracht, waardoor de Moto E5 Play niet zo’n krachtige processor hoeft te hebben. Verder verbruikt Android Go ook minder data dan de reguliere Android-software, wat handig is voor mensen met een kleinere mobiele databundel. Google levert namelijk versimpelde versies mee van veel eigen apps. Die vereisen minder opslagruimte, maar bieden bijna allemaal dezelfde functies. Wel vervelend is dat Motorola niet aangeeft of de Moto E5 Play Android-updates krijgt. Een gegarandeerd updatebeleid ontbreekt dus.

Lang scherm met lage resolutie

De Motorola Moto E5 Play is een vrij complete budgetsmartphone met een vingerafdrukscanner, 5GHz wifi-ondersteuning en een Snapdragon 425-processor. De telefoon heeft 1GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen, wat je kunt vergroten met een micro-sd-kaartje. Net als veel concurrerende toestellen mist de Moto E5 Play een nfc-chip, waardoor contactloos betalen bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Met de 2100 mAh accu houdt de smartphone het ongeveer een dag uit, waarna je hem oplaadt via de micro-usb-poort. Foto’s en video’s maakt de Moto E5 Play met een 8 megapixel camera die ook in full-hd-resolutie kan filmen. Voorop zit een 5 megapixel camera met een flitser voor betere selfies in het donker.

Het lcd-beeldscherm van de Moto E5 Play is met 5,34 inch aan de grote kant. De langwerpige schermverhouding van 18:9 wordt ook gebruikt op duurdere telefoons en steeds vaker ook op budgetmodellen. De schermresolutie van de Motorola-smartphone is met 960 bij 480 pixels opvallend laag, wat zorgt voor minder scherpe beelden. Dit merk je vooral bij het kijken van foto’s en video’s. De meeste concurrenten van de Moto E5 Play, waaronder de Nokia 5.1 en oudere Motorola Moto E4, hebben een scherper hd-beeldscherm.

Deze smartphone koop je als… je een beperkt budget hebt maar wel een degelijke telefoon zoekt.

Motorola Moto E5 Play
Welke Motorola Moto E5 Play wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto E5 Play aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Motorola brengt Android Go-toestel van 99 euro uit in Nederland

Motorola brengt Android Go-toestel van 99 euro uit in Nederland

Nieuws Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft de Nederlandse release van de Moto E5 Play met Android Go aangekondigd. Het toestel ligt binnenkort in de winkels voor 99 euro en beschikt over bescheiden specificaties.