Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto E5 Plus

Motorola Moto E5 Plus
8,0
Scherm 6 inch
Camera 12 megapixel

Dit is de Motorola Moto E5 Plus

De Motorola Moto E5 Plus is een budgetsmartphone, die wel van alle gemakken voorzien is. Je haalt deze Android-telefoon voor een habbekrats in huis. Daarvoor krijg je een groot scherm, een flinke accu die meerdere dagen meegaat en regelmatig updates om je smartphone mee te beschermen. Dit toestel is de grote broer van de Moto E5. Die is wat minder krachtig en mist enkele features, maar ook enkele tientjes goedkoper. Lees ook over de opvolger van dit toestel, de Moto E6 Plus.

Pluspunten Motorola Moto E5 Plus

  • Grote accu gaat meerdere dagen mee
  • Lage adviesprijs
  • Lekker groot 6 inch-scherm

Minpunten Moto E5 Plus

  • Relatief dikke bezels
  • Lomp uiterlijk
  • Matig updatebeleid van Lenovo

De Moto E-reeks bestaat uit de instapmodellen van Motorola. Veel rauwe kracht moet je dan ook niet van ze verwachten, maar toch weten ze zich wel op andere vlakken te onderscheiden. Zo ook de Moto E5 Plus, die een flinke accu met een capaciteit van 5000 mAh heeft. Dat is bijna twee keer zo groot als de meeste smartphones in deze prijsklasse.

De gemiddelde gebruiker kan met deze capaciteit al gauw twee dagen door zonder opladen. Zelfs als je de hele dag actief bent op je smartphone, is er ‘s avonds nog wat stroom over om lekker te surfen of streamen. Helaas ondersteunt de Moto E5 Plus geen snel opladen, dus als je de accu vol wil hebben voor vertrek, moet je hem op tijd aan de lader leggen.

Extra’s: fijne camera’s en vingerafdrukscanner

Omdat de Moto E5 Plus een lage adviesprijs heeft, zou je verwachten dat er geen fijne fratsen aanwezig zijn. Toch heeft Lenovo nog aardig uitgepakt. Achterop vind je een 12 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel om selfies mee te schieten. Onder de camera’s zit een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Motorola-logo.

Motorola heeft gekozen voor een beeldverhouding van 18 bij 9, waardoor het scherm langgerekt is en de zijkanten lekker klein blijven. Daardoor is het scherm groot, maar de Moto E5 Plus zelf relatief handzaam. Het grote 5,5 inch-scherm heeft een hd-resolutie, waardoor je kunt rekenen op relatief scherp beeld. Met 32GB opslagruimte, 3GB werkgeheugen en een relatief krachtige chipset ben je bovendien verzekerd van soepele prestaties.

De Moto E5 Plus loopt op Android 8.0 (Oreo), waarmee je toegang hebt tot meer dan twee miljoen apps in de Play Store. WhatsApp, Google Maps, Facebook en andere populaire apps lopen dan ook soepel op dit toestel. Motorola brengt regelmatig beveiligingsupdates uit, waardoor je verzekerd bent van bescherming tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Motorola Moto E5 Plus release en prijs

Vanaf nu is de Motorola Moto E5 Plus te koop voor 189 euro, waarbij je de keuze hebt uit twee kleuren: grijs en goud. Ook kun je gaan voor de Moto E5, die een kleiner scherm en iets kleinere accu heeft. Deze telefoon kost 149 euro.

Motorola Moto E5 Plus
8,0
Welke Motorola Moto E5 Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto E5 Plus aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Motorola Moto E5 Plus video

Laatste berichten

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review: grote accu, kleine prijs

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review: grote accu, kleine prijs

8
Reviews Goedkopere smartphones dan de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn maar moeilijk te vinden. Dat goedkoop echter geen duurkoop hoeft te betekenen, laat Motorola ook dit jaar weer zien. 
Moto G6 Play en Moto E5 Plus met grote accu’s nu verkrijgbaar

Moto G6 Play en Moto E5 Plus met grote accu’s nu verkrijgbaar

Deals De Motorola Moto G6 Play en Moto E5 Plus zijn vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De toestellen onderscheiden zich door de flinke accu's, maar beschikken ook over redelijk vlotte specificaties en een kale versie van Android 8.0 (Oreo).
Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Nieuws Motorola pakt dit voorjaar uit met flink wat nieuwe smartphones, met bijvoorbeeld de vernieuwde Moto G6- en Moto E5-reeks. Maar wat voor updates kunnen deze smartphones precies verwachten?
Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Nieuws Onlangs werd duidelijk dat toekomstige bezitters van de nieuwe Moto G6 of Moto E5 niet hoeven te rekenen op veel Android-updates. Het is helaas niet de eerste keer dat Lenovo zich schuldig maakt aan matige software-ondersteuning, en dat moet onderhand veranderen.
‘Geen grote Android-updates voor gloednieuwe Moto E5 (Plus)’

‘Geen grote Android-updates voor gloednieuwe Moto E5 (Plus)’

Nieuws Het lijkt er niet op dat de onlangs aangekondigde Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus langdurige ondersteuning krijgen. Lenovo kan voor beide smartphones geen update naar Android P garanderen.