De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Motorola Moto E5 Plus

8
1/1

Pluspunten

  • Grote accu gaat meerdere dagen mee
  • Lage adviesprijs
  • Lekker groot 6 inch-scherm

Minpunten

  • Relatief dikke bezels
  • Lomp uiterlijk
  • Matig updatebeleid van Lenovo

Dit is de Motorola Moto E5 Plus

De Motorola Moto E5 Plus is een budgetsmartphone, die wel van alle gemakken voorzien is. Je haalt deze Android-telefoon voor een habbekrats in huis. Daarvoor krijg je een groot scherm, een flinke accu die meerdere dagen meegaat en regelmatig updates om je smartphone mee te beschermen. Dit toestel is de grote broer van de Moto E5. Die is wat minder krachtig en mist enkele features, maar ook enkele tientjes goedkoper. Lees ook over de opvolger van dit toestel, de Moto E6 Plus.

De Moto E-reeks bestaat uit de instapmodellen van Motorola. Veel rauwe kracht moet je dan ook niet van ze verwachten, maar toch weten ze zich wel op andere vlakken te onderscheiden. Zo ook de Moto E5 Plus, die een flinke accu met een capaciteit van 5000 mAh heeft. Dat is bijna twee keer zo groot als de meeste smartphones in deze prijsklasse.

Lees verder na de advertentie.

De gemiddelde gebruiker kan met deze capaciteit al gauw twee dagen door zonder opladen. Zelfs als je de hele dag actief bent op je smartphone, is er ‘s avonds nog wat stroom over om lekker te surfen of streamen. Helaas ondersteunt de Moto E5 Plus geen snel opladen, dus als je de accu vol wil hebben voor vertrek, moet je hem op tijd aan de lader leggen.

Extra’s: fijne camera’s en vingerafdrukscanner

Omdat de Moto E5 Plus een lage adviesprijs heeft, zou je verwachten dat er geen fijne fratsen aanwezig zijn. Toch heeft Lenovo nog aardig uitgepakt. Achterop vind je een 12 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel om selfies mee te schieten. Onder de camera’s zit een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Motorola-logo.

Motorola heeft gekozen voor een beeldverhouding van 18 bij 9, waardoor het scherm langgerekt is en de zijkanten lekker klein blijven. Daardoor is het scherm groot, maar de Moto E5 Plus zelf relatief handzaam. Het grote 5,5 inch-scherm heeft een hd-resolutie, waardoor je kunt rekenen op relatief scherp beeld. Met 32GB opslagruimte, 3GB werkgeheugen en een relatief krachtige chipset ben je bovendien verzekerd van soepele prestaties.

De Moto E5 Plus loopt op Android 8.0 (Oreo), waarmee je toegang hebt tot meer dan twee miljoen apps in de Play Store. WhatsApp, Google Maps, Facebook en andere populaire apps lopen dan ook soepel op dit toestel. Motorola brengt regelmatig beveiligingsupdates uit, waardoor je verzekerd bent van bescherming tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Motorola Moto E5 Plus release en prijs

Vanaf nu is de Motorola Moto E5 Plus te koop voor 189 euro, waarbij je de keuze hebt uit twee kleuren: grijs en goud. Ook kun je gaan voor de Moto E5, die een kleiner scherm en iets kleinere accu heeft. Deze telefoon kost 149 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto E5 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu