Motorola Moto E5 Plus

Scherm
6 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Dit is de Motorola Moto E5 Plus

De Motorola Moto E5 Plus is een budgetsmartphone, die echter wel van alle gemakken voorzien is. Je haalt deze Android-telefoon voor een habbekrats in huis. Daarvoor krijg je een groot scherm, een flinke accu die meerdere dagen meegaat en relatief snelle updates om je smartphone mee te beschermen. Dit toestel is de grote broer van de Moto E5. Die is wat minder krachtig en mist enkele features, maar is dan ook enkele tientjes goedkoper.

Pluspunten Moto E5 Plus

  • Grote accu gaat meerdere dagen mee
  • Lage adviesprijs
  • Lekker groot 5,8 inch-scherm

Minpunten E5 Plus

  • Relatief dikke randen boven en onder het scherm maken toestel lomp

Grote accu, weinig geld

De Moto E-reeks bestaat uit de instapmodellen van Motorola. Veel rauwe kracht moet je dan ook niet van ze verwachten, maar toch weten ze zich wel op andere vlakken te onderscheiden. Zo ook de Moto E5 Plus, die een flinke accu met een capaciteit van 5000 mAh heeft. Dat is bijna twee keer zo groot als de meeste smartphones in deze prijsklasse.

De gemiddelde gebruiker kan met deze capaciteit al gauw twee dagen door zonder opladen. Zelfs als je de hele dag actief bent op je smartphone, is er ‘s avonds nog wat stroom over om lekker te surfen of streamen. Helaas ondersteunt de Moto E5 Plus geen snel opladen, dus als je de accu vol wil hebben voor vertrek dan moet je hem op tijd aan de lader leggen.

Extra’s: fijne camera’s en vingerafdrukscanner

Omdat de Moto E5 Plus een lage adviesprijs heeft, zou je verwachten dat er geen fijne fratsen aanwezig zijn. Toch heeft Motorola nog aardig uitgepakt. Achterop vind je een 12 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel om selfies mee te schieten. Onder de camera’s zit een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Motorola-logo.

Motorola heeft gekozen voor een beeldverhouding van 18 bij 9, waardoor het scherm langgerekt is en de zijkanten lekker klein blijven. Daardoor is het scherm groot, maar de Moto E5 Plus zelf relatief handzaam. Het grote 5,5 inch-scherm heeft een hd-resolutie, waardoor je kunt rekenen op relatief scherp beeld. Met 32GB opslagruimte, 3GB werkgeheugen en een relatief krachtige chipset ben je bovendien verzekerd van soepele prestaties.

De Moto E5 Plus loopt op Android 8.0 (Oreo), waarmee je toegang hebt tot meer dan twee miljoen apps in de Play Store. WhatsApp, Google Maps, Facebook en andere populaire apps lopen dan ook soepel op dit toestel. Motorola brengt regelmatig beveiligingsupdates uit, waardoor je verzekerd bent van bescherming tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Dit toestel koop je als… je een goede budgetsmartphone zoekt die meerdere dagen zonder opladen kan.

Motorola Moto E5 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Motorola Moto E5 Plus aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

2 min
Nieuws
Motorola heeft zich in 2018 behoorlijk stil gehouden, en kondigde in de afgelopen maanden nul nieuwe smartphones aan. Het lijkt er echter op dat de Motorola Moto G6 en Moto E5 op zeer korte termijn het levenslicht zien.

Download onze app

Download onze app