Motorola Moto E5

Scherm
5 inch
Camera
8 megapixel

Dit moet je weten over de Motorola Moto E5

Kwaliteit voor een laag prijsje, dat is de Moto E-serie van Motorola. De Moto E5 is een budgettelefoon die waarschijnlijk ergens tussen de 100 en 200 euro gaat kosten. Hij wordt waarschijnlijk half februari aangekondigd. In tegenstelling tot eerdere smartphones uit de Moto E-serie heeft de E5 een vingerafdrukscanner op de achterkant. Bij zijn voorganger zat de scanner aan de voorkant onder het scherm.

Pluspunten Motorola Moto E5

  • Goedkoop
  • Gaat lang mee op één acculading
  • Android 8.0 Oreo

Minpunten Moto E5

  • Dikke randen rond scherm
  • Bescheiden camera’s

Scherm met hd-resolutie

Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een hd-resolutie (1280 bij 720 pixels). Dat is voor het formaat van dit scherm voldoende om foto’s, films en apps scherp in beeld te krijgen. Het is een zogeheten lcd ips-scherm, wat betekent dat dit toestel brede kijkhoeken heeft. Daardoor kun je met een aantal mensen achter dit toestel moeiteloos een filmpje bekijken, zonder dat het moeilijk zichtbaar wordt als je er schuin voor zit.

Het scherm wordt tegen krassen beschermd door een laagje Gorilla Glass 3. Dat is niet de nieuwste en krachtigste Gorilla Glass-versie, dus het gebruik van een screenprotector blijft aan te bevelen bij dit toestel.

De aluminium behuizing geeft dit toestel een luxere uitstraling dan je in het budgetsegment zou verwachten. De vingerafdrukscanner die in de Moto E4 nog in de homeknop onder het scherm zat, is nu naar de achterkant verplaatst. Hij is nu verstopt onder het Motorola-logo. De verplaatsing houdt echter niet in dat de randen onder en boven het scherm veel kleiner zijn geworden. Design, formaat en schermranden komen grotendeels overeen met voorganger Moto E4.

Android 8.0 Oreo

De telefoon loopt op Android 8.0 (Oreo). De processor is niet al te snel, maar dat is bij geen enkele telefoon in het budgetsegment het geval. Het opslaggeheugen bedraagt een nette 32GB, zodat je niet snel naar een micro-sd-kaartje hoeft te grijpen om dit uit te breiden. Dat kan overigens wel; het geheugen kan met nog eens maximaal 128GB vergroot worden.

De hoofdcamera op de achterkant schiet plaatjes in een bescheiden resolutie van 8 megapixel. De selfiecamera aan de voorkant doet dat in 5 megapixel. Beide camera’s worden vergezeld door een led-flitser. Bij de selfiecamera is dat vrij bijzonder, wat er tevens voor goed belichte gezichtfoto’s zorgt.

Verwisselbare accu

De accu in de Moto E5 heeft een capaciteit van 3000 mAh, wat voor deze telefoon inhoudt dat hij zo’n anderhalve dag mee moet kunnen, met vrij intensief gebruik. Deze accu is tevens verwisselbaar. Dat zien we niet vaak meer bij nieuwe smartphones. Heb je een tweede (volle) accu bij je, dan kan de gebruiksduur van het toestel eenvoudig worden verdubbeld.

Dit toestel koop je als… je een goedkoop toestel wilt met Android 8.0, en de designtaal van Motorola je aanspreekt.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app