Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto E5

Motorola Moto E5
8,0
Scherm 5.7 inch
Camera 13 megapixel

Dit moet je weten over de Motorola Moto E5

Kwaliteit voor een laag prijsje, dat is de Moto E-serie van Motorola. De Moto E5 is een budgettelefoon die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Zo vult het scherm een groot gedeelte van de voorkant, zijn de specs verbeterd en heeft de vingerafdrukscanner een plekje aan de achterkant gekregen. Ook draait de Moto E5 op een bijna kale versie van Android 8.0 (Oreo), zoals we van Moto-toestellen gewend zijn.

Pluspunten Motorola Moto E5

  • Goedkoop
  • Gaat lang mee op één acculading
  • Android 8.0 Oreo

Minpunten Moto E5

  • Dikke randen rond scherm
  • Bescheiden camera’s
  • Updatebeleid van Lenovo is matig

Scherm met hd-resolutie

Het toestel heeft een 5,7 inch-scherm met een hd-resolutie (1440 bij 720 pixels). Dat is voor het formaat van dit scherm voldoende om foto’s, films en apps scherp in beeld te krijgen. Het is een zogeheten ips lcd-scherm, wat betekent dat dit toestel brede kijkhoeken heeft. Daardoor kun je met een aantal mensen achter dit toestel moeiteloos een filmpje bekijken, zonder dat het moeilijk zichtbaar wordt als je er schuin voor zit.

Motorola Moto E5 officieel

De aluminium behuizing geeft dit toestel een luxere uitstraling dan je in het budgetsegment zou verwachten. De vingerafdrukscanner die in de Moto E4 nog in de homeknop onder het scherm zat, is naar de achterkant verplaatst. Hij is nu verstopt in het Motorola-logo. De verplaatsing houdt echter niet in dat de randen onder en boven het scherm veel kleiner zijn geworden. Design, formaat en schermranden komen grotendeels overeen met voorganger Moto E4.

Android 8.0 Oreo en flinke accu

De telefoon loopt op Android 8.0 (Oreo). De processor is niet al te snel, maar dat is bij geen enkele telefoon in het budgetsegment het geval. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB, wat voor de meeste gebruikers voldoende is Uitbreiden kan overigens wel, middels een micro-sd-geheugenkaartje met maximaal 128GB.

De hoofdcamera op de achterkant schiet plaatjes in een bescheiden resolutie van 8 megapixel. De selfiecamera aan de voorkant doet dat in 5 megapixel. Beide camera’s worden vergezeld door een led-flitser. Bij de selfiecamera is dat vrij bijzonder, wat er tevens voor goed belichte gezichtfoto’s zorgt.

De accu in de Moto E5 heeft een capaciteit van 4000 mAh, wat voor deze telefoon inhoudt dat hij zo’n twee dagen mee moet kunnen, met vrij intensief gebruik. Dat is vrij uniek voor moderne smartphones. Terwijl de meeste toestellen nauwelijks het einde van de dag halen, kan de Moto E5 nog uren toch. Toch is het toestel nog altijd relatief smal en licht.

Motorola Moto E5
8,0
Welke Motorola Moto E5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto E5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Motorola Moto E5 video

Laatste berichten

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review: grote accu, kleine prijs

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review: grote accu, kleine prijs

8
Reviews Goedkopere smartphones dan de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn maar moeilijk te vinden. Dat goedkoop echter geen duurkoop hoeft te betekenen, laat Motorola ook dit jaar weer zien. 
Motorola introduceert variant Moto E5 Play met Android Go

Motorola introduceert variant Moto E5 Play met Android Go

Nieuws Ook Motorola omarmt Android Go. Het bedrijf komt met een speciale versie van de Motorola Moto E5 Play voorzien van de software die geoptimaliseerd is voor goedkope smartphones.
Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Deze updates belooft Motorola voor zijn nieuwe Android-smartphones

Nieuws Motorola pakt dit voorjaar uit met flink wat nieuwe smartphones, met bijvoorbeeld de vernieuwde Moto G6- en Moto E5-reeks. Maar wat voor updates kunnen deze smartphones precies verwachten?
Nu te koop: voordelige Motorola Moto E5 in Nederland

Nu te koop: voordelige Motorola Moto E5 in Nederland

Deals De Motorola Moto E5 is vanaf nu in Nederland beschikbaar. Deze goedkope Android-smartphone heeft een grote accu, flink scherm en adviesprijs van zo'n 150 euro.
Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

Nieuws Onlangs werd duidelijk dat toekomstige bezitters van de nieuwe Moto G6 of Moto E5 niet hoeven te rekenen op veel Android-updates. Het is helaas niet de eerste keer dat Lenovo zich schuldig maakt aan matige software-ondersteuning, en dat moet onderhand veranderen.