Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto G 2015

Motorola Moto G (2015)
9,0
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

Motorola Moto G 2015: de budgettopper voor 2015

De Motorola Moto G 2015 is de nieuwste budgetsmartphone van Motorola die sinds eind juli 2015 verkrijgbaar is in de Benelux.  De grootste vernieuwing van de Moto G 2015 zijn de camera`s. Waar de 2014-editie van de Moto G een 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde heeft, doet  de Moto G 2015 het met  een 13 en 5 megapixel-camera. Vooral de backcamera presteert een stuk beter, aangezien de lens meer licht kan opvangen.

Verder beschikt de Motorola Moto G 2015 weer over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een 64-bit Snapdragon 410-chip met een 1,4GHz quadcore-processor.  De processor wordt bijgestaan door 1GB RAM/8GB opslag of 2GB RAM/16GB opslag (bij het duurdere model). De opslagruimte is uit te breiden met een micro-sd-kaartje tot maximaal 32GB. Ruim voldoende dus voor je favoriete apps en media.

De Motorola Moto G 2015 in vogelvlucht

De Motorola Moto G 2015 is vooral onder de motorkap verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het design is vrijwel identiek, al vinden we aan de achterzijde wel een metalen strip waarop zich de camera en flitser bevinden. Het achterklepje van de smartphone is bovendien te vervangen door eentje met een andere kleur. De belangrijkste features van de nieuwe Moto G vind je hieronder.

  • Groot 5 inch-scherm (ips) met 1280 bij 720 pixels
  • 64-bit 1,4GHz quadcore-processor (Snapdragon 410) en 1 of 2GB aan werkgeheugen
  • Verbeterde 13 en 5 megapixel-camera
  • Standaard ondersteuning voor 4G en micro-sd-geheugenkaartjes (tot 32GB)

Meer over de nieuwe Motorola Moto G

De nieuwe Motorola Moto G is wederom erg betaalbaar, maar doet minder compromissen op het gebied van prestaties, accuduur en cameraprestaties. Tijdens de introductie ging Motorola uitgebreid in op het laatstgenoemde punt: de Moto G moet aanzienlijk betere foto`s schieten, omdat de 13 megapixel-camera meer licht opvangt. Ook de frontcamera is verbeterd en schiet selfies met 5 megapixels. De accu heeft een capaciteit van 2470 mAh en moet ervoor zorgen dat je op een dag niet tussentijds hoeft op te laden.

motorola moto g 2015

De Motorola Moto G 2015 heeft een design dat veel wegheeft van zijn voorgangers, al is er ditmaal een metalen strip aan de achterzijde te vinden. Die heeft overigens geen specifieke functie. De prijs van de Moto G zal 199,99 euro bedragen voor het 8GB-model; volgens Motorola een derde van de prijs van de meeste vlaggenschepen.

motorola moto g 2015

Conclusie Motorola Moto G 2015 Review

De nieuwe Motorola Moto G is niet zo verrassend als het eerste toestel in de serie, maar dat neemt niet weg dat het een van de meest aantrekkelijke budgettelefoons van dit moment is. De derde generatie is krachtiger, voorzien van een stevige waterbestendige behuizing en betere camera’s. Prettig is de pure versie van Android en het feit dat Motorola ervoor heeft gekozen om niet aan de interface te sleutelen. Ook wat connectiviteit betreft zit het wel snor met de Moto G en dankzij de flinke accu kun je lang met het toestel vooruit. Heb je rond de 200 euro te besteden voor een nieuwe smartphone, dan kun je niet om de Moto G heen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Moto G 2015 review

 

Pluspunten Moto G (2015)

  • Groot 5 inch-scherm
  • Flink verbeterde camera's

Minpunten Moto G (2015)

  • Relatief lage resolutie
  • Goedkope behuizing
  • 16GB-versie niet meteen verkrijgbaar
Motorola Moto G (2015)
9,0
Welke Motorola Moto G (2015) wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto G (2015) aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Motorola Moto G 2015 video

Bekijk alle Motorola Moto G 2015 video's

Laatste berichten

‘Twee nieuwe Motorola Moto G-toestellen op komst’

‘Twee nieuwe Motorola Moto G-toestellen op komst’

Nieuws Het lijkt er op dat er dit jaar twee nieuwe Moto G-toestellen van Motorola op de markt komen. De vierde generatie heeft namelijk ook een Plus-versie.
Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Nieuws Anno 2016 hoef je geen fortuin uit te geven voor een smartphone waarmee je ook van 4G gebruik kunt maken. Maar voor welk goedkoop 4G-toestel kun je het beste gaan? Wij zetten er 5 op een rijtje.
Motorola Moto G (2015) met 16GB vanaf nu te koop in Nederland

Motorola Moto G (2015) met 16GB vanaf nu te koop in Nederland

Nieuws De Motorola Moto G (2015)  is sinds eind juli te koop in de Benelux. Lange tijd bleef onduidelijk of naast de 8GB-versie ook de 16GB-versie in ons land zou verschijnen. Laatstgenoemde is vanaf vandaag  verkrijgbaar.
Motorola Moto G (2015) Review: ongekende prijs-kwaliteitverhouding

Motorola Moto G (2015) Review: ongekende prijs-kwaliteitverhouding

9
Reviews De Moto G-serie van Motorola is ongekend wat betreft prijs-kwaliteitverhouding. Het derde toestel in de serie brengt een aantal fijne verbeteringen met zich mee, maar is dat voldoende reden om te upgraden?
Android nieuws #31: ernstig Android-lek, middelvinger in WhatsApp en OnePlus 2

Android nieuws #31: ernstig Android-lek, middelvinger in WhatsApp en OnePlus 2

Nieuws Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android nieuws!