Motorola Moto G200 5G

1/8

Pluspunten

  • Krachtige processor
  • Groot scherm met 144Hz ververssnelheid
  • Meerdere camera's, waaronder 108 megapixelversie

Minpunten

  • Updatebeleid: alleen update naar Android 12
  • Opladen gaat relatief traag

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 21,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 444,95

Los toestel

De Motorola Moto G200 5G is een hele snelle smartphone met een groot scherm. Interessant is dat je het toestel op een monitor kan aansluiten om hem als een computer te gebruiken. Op deze pagina lees je alles over de Moto G200.

Lees verder na de advertentie.

Groot scherm

Het scherm van de Motorola Moto G200 5G is met 6,8 inch bijzonder groot. Er zijn bijna geen grotere smartphones te koop. Je bedient de Moto G200 echt met twee handen en kan hem moeilijker in een strakke broekzak stoppen. Het enorme scherm leent zich wel heel goed om films op te kijken en te gamen. Dankzij de full-hd-resolutie oogt het beeld scherp en de hoge verversingssnelheid van 144Hz maakt het scherm erg vloeiend. De meeste smartphones hebben een 90- of 120Hz-scherm.

motorola moto g200 officieel

Motorola Moto G200 5G specificaties

De specificaties van de Moto G200 zijn compleet en indrukwekkend. Het toestel draait op een hele snelle Qualcomm Snapdragon 888 Plus-chip, de krachtigste processor van 2021. Motorola stopt daar 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen bij.

Achterop tref je drie camera’s aan, waaronder een 108 megapixel-hoofdcamera. Die perst negen pixels samen tot één om betere foto’s te maken. Dit moet met name in het donker duidelijkere plaatjes opleveren. De Moto G200 beschikt daarnaast over een groothoeklens om extra wijde beelden te schieten. Je kan deze lens ook gebruiken om macrofoto’s te maken, dus van heel dichtbij. Een dieptesensor vervaagt de achtergrond om de persoon of het object op de voorgrond prominententer zichtbaar te maken.

Uiteraard ondersteunt de smartphone 5G-internet en heeft hij een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels. De accucapaciteit is met 5000 mAh gebruikelijk en lijkt voldoende voor één dag gebruik. Opladen gaat met 33 Watt vlot via de usb-c-poort, al zijn er genoeg smartphones die sneller opladen. De Moto G200 kan niet draadloos opladen. Dat zien we vaker in deze prijsklasse.

motorola moto g200 officieel

Ready For-platform

Interessant is dat je de Moto G200 kan gebruiken in combinatie met een monitor. Dankzij de Ready For-ondersteuning is de software van de smartphone geschikt om Android goed op het monitorscherm tot zijn recht te laten komen. Koppel een toetsenbord en muis en je kan aan de slag, bijvoorbeeld met Microsoft Office-programma’s.

Slecht updatebeleid

Opvallend is dat de Motorola Moto G200 bij zijn release niet op Android 12 draait maar op het oudere Android 11. Motorola komt uiteraard met een Android 12-update, maar daar houdt het op. Er komen geen andere Android-updates uit voor dit toestel en dat is heel gek. Concurrerende merken rollen wél twee of zelfs drie serieuze updates uit voor even dure smartphones.

Motorola stelt ook minder lang beveiligingsupdates beschikbaar, namelijk twee jaar. Merken als Nokia, Samsung en Oppo doen dat vier jaar voor even dure smartphones. Het updatebeleid is dan ook de achilleshiel van de Moto G200.

Motorola Moto G200 prijs

De Motorola Moto G200 is in november 2021 aangekondigd en in december uitgebracht. De adviesprijs van de smartphone is 449 euro. Het toestel volgt de Moto G100 op, die begin 2021 uitkwam.

Motorola Moto G200 5G

Motorola Moto G200 5G prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 21,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 444,95

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's