Motorola Moto G4 Play

7

Aantrekkelijk budgettoestel met prima specs

De Motorola Moto G4 Play is naast de reguliere Moto G4 en Moto G4 Plus het derde toestel in de Moto-lijn van Lenovo voor 2016. De smartphone heeft een vergelijkbaar design als zijn grotere broers, maar beschikt over vrijwel dezelfde specificaties als de Moto G (2015).

Dit betekent dat de Moto G4 Play is voorzien van een 5 inch-scherm met een 1280 bij 720 pixels, Snapdragon 410-chip met quadcore-processor, 2GB RAM en 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte. De 2800 mAh-accu voorziet het geheel van stroom.

De Motorola Moto G4 Play in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Door zijn lage adviesprijs, vlotte specificaties en prima camera’s is de Motorola Moto G4 Play het overwegen waard als je op zoekt bent naar een goede smartphone voor weinig geld. De belangrijkste features van de telefoon hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Wordt aangedreven door een Snapdragon 410-chip met 2GB RAM
  • Draait op een vrijwel kale Android-versie
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Moto G4 Play

De toestellen van Lenovo en Motorola staan erom bekend een vrijwel kale Android-versie te bieden, en bij de Moto G4 Play is dit niet anders. Er zijn weinig aanpassingen gedaan aan de interface, waardoor de gebruikerservaring ongeveer hetzelfde is als dat van een Nexus-toestel. Houd er wel rekening mee dat Android-updates wat minder snel door Motorola worden uitgestuurd.

Voor het maken van foto’s en video’s is een 8 megapixel-camera aan de achterkant aanwezig, die wordt bijgestaan door een led-flitser om in het donker genoeg licht te produceren. Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera, die geschikt is voor selfies en het houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

motorola moto g4 play

Verder heeft de Motorola Moto G4 Play een zakelijk en ietwat saai design, dat wel strak oogt. Het toestel is met afmetingen van 144,4 bij 72,2 bij 8,9 millimeter en een gewicht van 137 gram redelijk handzaam, maar wel wat aan de dikke kant. De 16GB aan opslag is voldoende voor de meeste gebruikers, maar desgewenst uit te breiden met een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 256GB.

Conclusie Motorola Moto G4 Play review

De Moto G4 Play van Lenovo is een degelijke smartphone die je veel waar voor je geld biedt. Het toestel vormt een gulden middenweg voor mensen die iets krachtigers dan de Moto E3 zoeken, maar de Moto G4 net iets te duur vinden. Ondanks de ietwat verouderde hardware en tegenvallende camera blijft de G4 Play een van de betere toestellen in zijn prijsklasse. Vooral de software en accuduur vallen in positieve zin op, al hadden we gehoopt op net iets meer vernieuwing.

Lees meer in de uitgebreide Moto G4 Play review!

Release en prijs

De Motorola Moto G4 Play is sinds augustus 2016 beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 169 euro. Daarmee is het toestel een stukje goedkoper dan de andere Moto-toestellen. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de Moto G4 Play.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G4 Play

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu