Motorola Moto G9 Plus

Motorola Moto G9 Plus

Dit moet je weten over de Motorola Moto G9 Plus

De Motorola Moto G9 Plus is gepresenteerd in september 2020 en is de directe opvolger van de Moto G8 Plus. De smartphone bevat een groot scherm van 6,8 inch, een ruim bemeten 5000 mAh-accu en draait op Android 10. Op deze pagina lees je alles over de Motorola Moto G9 Plus.

Pluspunten Motorola Moto G9 Plus

  • Groot scherm van 6,81 inch
  • Accu van 5000 mAh (met snelladen)
  • Totaal vijf camera’s aan boord
  • Vrij kale versie van Android 10

Minpunten Motorola Moto G9 Plus

  • Updatebeleid van Motorola kan beter
motorola moto g9 plus release

Groot scherm en vijf camera’s aan boord

Motorola heeft de Moto G9 Plus uitgerust met een scherm van 6,81 inch en dat is fors te noemen. De resolutie is 2400 bij 1080 pixels, een prima resolutie voor deze grootte. Het is niet het meest scherpe display op de markt, maar alles is nog steeds goed te zien. Tevens komt dat de accuduur ten goede, omdat er minder pixels aangestuurd moeten worden.

In een klein gaatje in het scherm is de 16 megapixel-selfiecamera geplaatst. Op de achterkant van het toestel zijn nog eens vier camera’s geplaatst. De hoofdcamera schiet plaatjes van 64 megapixel. Wil je iets meer op beeld vastleggen, dan gebruik je de groothoeklens van 8 megapixel. Ook een macro- en dieptesensor zijn aanwezig. Die gebruik je respectievelijk voor close-ups en voor een goede portretfoto.

Accu van 5000 mAh en snelladen met 30 Watt

Motorola Moto G9 Plus

De Motorola Moto G9 Plus heeft een accu van 5000 mAh. Zo kun je volgens de fabrikant makkelijk twee dagen vooruit op een lading. Is de batterij toch (bijna) leeg, dan kun je hem snel opladen. Motorola levert namelijk een oplader mee van 30 Watt. Zo is het toestel binnen een mum van tijd weer volledig opgeladen.

Een vingerafdrukscanner is ook aanwezig en is geplaatst in de aan/uit-knop aan de zijkant. Tevens is de behuizing waterafstotend. Muziek luisteren kan via de koptelefoonaansluiting of natuurlijk draadloos via bluetooth. Er is plaats voor twee simkaarten, of je kiest ervoor om een extra simkaart te gebruiken.

Overige specificaties Moto G9 Plus

In dit toestel in het middensegment is de Snapdragon 730G-chip de krachtbron. Die processor is krachtig genoeg voor het gebruik van social media, multitasken en het spelen van een simpele game. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en 128GB opslag, wat dus uitbreidbaar is met een geheugenkaartje.

De fabrikant heeft Android 10 voorgeïnstalleerd op het toestel. Daaroverheen ligt de eigen MyUX-schil, waar weinig aanpassingen bij zijn doorgevoerd. Dat zorgt ervoor dat je een schone ervaring voorgeschoteld krijgt, wat erg fijn werkt. Wel is het zo dat het updatebeleid van Motorola niet geweldig is. Waarschijnlijk krijgt het toestel wel de Android 11-update, maar verdere updates lijken uitgesloten.

Motorola Moto G9 Plus release en prijs

De Motorola Moto G9 Plus heeft een adviesprijs van 269 euro, dezelfde prijs als zijn directe voorganger. Het toestel ligt vanaf half september in de schappen in het de kleur blauw, later volgt ook een gouden variant. Dit toestel koop je als… je op zoek bent naar een betaalbare midranger met een grote accu.

Motorola Moto G9 Plus
Motorola Moto G9 Plus
Welke Motorola Moto G9 Plus wil je?
Selecteer:
128GB
Motorola Moto G9 Plus met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 16,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 9,50 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's